DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
@officialsecret DHMİ maaş açısından her türlü merkez uzmanlığı ezer ama kariyer açısından nasıl ilerleniyor tam bilmiyorum.
-
Güncel...
-
Yds siz Dhmi ye girilmiyor mu ?
-
@naiş en az d seviye İngilizce sart ilanlarinda. Arff ve apron hariç sanırım
-
@alpgirayhan Malesef bi bir standart. Stajyerler için; stajın bittiği tarihte 27 yaşını aşmaması gerekiyor. Staj da 1.5 ya da 2 yıldı. Yani 25 yaş sınır diyebiliriz.
-
Hocam ilan metninde 29 Nisan 1993 tarihinden sonra doğmuş olmak şeklinde belirtilmiş. Başka bir denkleme yer kalmamış. @arocey
-
Zaten iki şey puanların epey düşmesine sebep olacak. Birincisi Yabancı Dil istenmesi, ikincisi de 25 yaş sınırının olması. Ben 85 ve üzeri herkesin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.
-
@arocey sanıyorum kursun başladığı tarih şeklinde ifade edilmiş. Kısacası 29.04.1993 öncesi doğan herkes başvuruyor.
-
@kartel06 öncesi mi sonrası mı
-
İngilizce bu kadar ön plana çıkıyorsa merkezi atamada neden istenmiyor. Ben bu açıktan alımların mantığını bir türlü anlayamadım.
-
arkadaşlar sağlık raporunu nasıl alacaksınız, hiçbir fikrim yok
-
@sınavsayar merkezi ile atandığınız kadro farklı.
-
@gs47 hangi hastaneden alacağınız vs konusunda mı?
-
sağlık raporu şu aşamada lazım değil sanırım çünkü başvuru yaparken onunla ilgili birşey istemiyor. sonraki süreçte lazım olacak . skytest i almayı düşünen var mı acaba ? fiyatı epey pahalı , iki kişi birlikte alınabiliyor mu ?
-
-
@gs47 evet ben stajerlik için başvuru yapacağım.
-
Hava trafik kontrolörüyüm, sorularınız varsa yazabilirsiniz.
kpss puanının 75e kadar düşeceğini öngörüyorum, bana sıra gelmez düşüncesiyle hareket etmeyin. -
@vanim merhaba, herkesin aklındaki ilk soruyu sorayım. Maaş ne kadar? 2-kariyer yolu açısından alternatif bir ilerleme sağlamak mümkün mü?
-
@vanim, içinde söyledi: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
Hava trafik kontrolörüyüm, sorularınız varsa yazabilirsiniz.
kpss puanının 75e kadar düşeceğini öngörüyorum, bana sıra gelmez düşüncesiyle hareket etmeyin.Hocam bu tahmininizi neye göre yaptınız acaba? Önceki senelerin puan bilgilerine ulaşamadığımdan bir öngörüye sahip değilim. Benim puan 77 ben gelmez diye tahmin ediyordum ama siz böyle söyleyince merak ettim.
-
@fondra hocam maaş son derece tatmin edici, burada yazmayı doğru bulmuyorum ama kamuda alabileceğiniz en yüksek maaşlardan. Elbette bir pilot maaşı beklemek anlamsız. Dil tazminatlarına da göre de değişkenlik gösteriyor maaşlar.
Kariyer ilerlemesini şöyle anlatayım: Ankara'da 12-15 ay süren eğitim sürecinde stajyer atc, eğitim devamında atandığınız meydanlarda işbaşı eğitimi süresince asistan atc, daha sonra yapılan bir sınav sonucunda da atc oluyorsunuz. Eğitimi mütakiben olan sınavlarda başarısız olmanız söz konusu değil ancak eğitim oldukça yıpratıcı ve zorlayıcı bir süreç. Bu işi biraz teknik düşünmek lazım, atc olduktan sonra yükselmeniz çok olası değil.