PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@hegia-sophia tebligat 15 gün içinde geliyor hocam sonra biz evrak teslim edeceğiz. Teslim edilecek evraklar içinde gvs formuda var. Sonra yapılacak diye düşünüyorum dolayısıyla.
-
Arkadaşlar fikrinizi almam gereken bi husus var; ptt uzman yardımcılığı mı yoksa Dhmi aim memurluğu mu tercih ederdiniz neden ?
-
@kerberos ikisi de stresli meslekler ama dhmi'de daha çok kazanırsın.
-
Ptt uzmanlık özlük hakları ve çalışma şartları belli değil. Kıyaslamak için yeterince bilgimiz yok maalesef..
-
@arven16 Uzman yardımcılığı ilk defa alınıyor hocam acaba süreci düşünürek mi strestli olacağını varsaydınız
-
@öğrenci PTT'de iş yoğunluğunun fazla olacağını düşünüyorum.
-
peki madem öyle bir soru da ben sorayım. Ziraat bankası uzman yardımcılığı mı (idari alan - istanbul genel müdürlük) Ptt uzman yardımcılığı mı
-
@öğrenci, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
Ptt uzmanlık özlük hakları ve çalışma şartları belli değil. Kıyaslamak için yeterince bilgimiz yok maalesef..
-
@tostsos Ziraat uzman yrd giris sarti olarak dil istemiyor.Yapilan isin de uzmanlikla cok alakasi yok.Maliye ve bankalar,agir calisma kosullari oldugu icin sirf cazibeyi artirma ugruna uzman kadrolari ihdas etti yoksa insanlar yeterince basvurmaz.Ozluk haklariysa DSI deki lise mezunundan dusuk.PTT kapi gibi dil sarti koydu,az da degil 70 belirledi,yokdili sonradan kabul etmese mulakata girecek 150 kisi anca cikardi.Dun ptt de isim vardi 10 yillik gise memuru ortalama ayda 4100 lira para aldigini soyledi.Kesin birsey soyleyemesek de PTT uzman yrd ,bakanlik merkez uzman yrd. dan cok da farkli ozluk haklarina sahip olmayacaktir.
-
Bugün resmi gazetede yayımlanan 463 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile PTT A.Ş. , Türkiye Varlık Fonu A.Ş.'ye devredildi. Umarım işe alım süreci bundan dolayı etkilenmez.
-
@iibfpalace hocam söyledikleriniz çok güzel şeyler, sizi takip ediyorum zaten Allah razı olsun ziraat uzman yardımcılığı da şube değil hocam istanbul genel müdürlük o yüzden kafamı kurcalıyordu. Bir de malum ptt topun ağzında özelleşecek diyenler var bu konular hakkında neler düşünüyorsunuz. Benim vesilemle aynı durumda olan birçok arkadaş cevabınızdan faydalanacaktır
-
@tostsos Özelleşme pek çok kurumda var hocam. Merkez Bankası bile sözleşmeli insan çalıştırıyor. Benim gördüğüm pek çok yerde bu yönde ilerliyor. PTT malumunuz revize edildi ve anonim şirket haline getirildi. Posta Katılım Bankası ve diğer hizmetler yönünden daha da gelişecek gibi görünüyor. @iibfpalace dediklerine tamamen katılıyorum ama PTT yine de soru işareti en azından açıklanana kadar. Yanlış anlaşılmasın kötü olur demiyorum ama sözleşmeyi bir görelim istiyorum. @SG Hocam, PTT daha önceden de Varlık Fonu'nun havuzunda değil miydi?
-
@bluephantom anladım hocam çok çok teşekkür ederim yıllarca emek veriliyor bir iş sahibi olmak için takdir edersiniz ki kazandıktan sonra arada kalınca daha iyisini tercih etmek adına bu tarz stresler normal oluyor. Sizler gibi yardımcı olan, yol gösteren dostların söyledikleri çok kıymetli oluyor.
-
@tostsos PTT ozellesse bile hazinenin PTT hisselerinin en az %51 ini elinde bulundurma yukumlulugu var.hatta bu %100 e cikacakti,cikti mi bilmiyorum.Devletin postacisi konumundaki bir idare tamamiyle ozellesmez.THY ozellesti mesela,isten cikarmalar olmadi ozellesti diye.Zaten 5 seneye butun kadrolar sozlesmeli hale gelecek diye dusunuyorum.Basbakanlik lagvedilmeden once basbakanlik uzmanliginda calisan bir arkadasimiz bu konuda epey asama kat edildigini soylemisti.
-
PTT'yi holding gibi düşünmekte fayda vardır. Büyük işlem hacmine sahip büyük bir anonim şirket.
-
@iibfpalace anladım hocam. Çok teşekkür ederim. Umarım yakın zamanda açıklanır.
-
@tostsos Rica ederim hocam,is guvencesini kafaniza hic ama hic takmayin.sonucta imzalanan "idari hizmet sozlesmesi" yani sozlesmenin bir tarafi devlet her ne kadar klasik bir idari hizmet sozlesmesi olmasa da.Belki benden iyi bilirsiniz,bu sozlesmelerde devlet birgun gelip "hadi kardesim dukkani kapatiyoruz gule gule" demiyor
-
@iibfpalace eyvallah hocam kafamda net olarak ptt yi istediğimi belirledim sayenizde.Ama mülakatı cumaya kadar açıklamazlarsa ziraate başlamak durumundayım bu canımı sıkıyor bu yüzden içten içe kendimi ziraate ikna etmeye çalışıyordum aslında ziraate başladıktan sonra istifa edebilir miyim bilmiyorum sanırım bir miktar para ödemek gerekiyormuş eğitim ücreti, konaklama adı altında
-
@tostsos Bence Ziraat'te çalışan birine ulaşıp, oranın çalışma koşullarını ve kariyer planlamasını öğrenmeye çalışmanızda fayda var. Ayrıca cumaya kadar karar vermeniz gerekiyorsa, Ptt İk'yı arayıp darlamanızda da fayda var.
-
@cosmos her gün arıyorum ptt ik'yı zaten bilmiyorlar. Ziraat'i de aradım da söylemediler evrak tesliminde öğrenirsiniz dediler. Artık kurum içerisinden birilerinden öğrenmeye çalışıyorum da bulamadım henüz.