PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Feragat İçin süre mi olur, velevki 6 ay geçti feragat etmedik. Zorla mı çalıştıracaklar
-
@theserpent sözleşme imzalanacağı için belki cayma tazminatı vs olabilir.
-
@theserpent feragat süresi geçtikten sonra istifa edebilirsiniz.
-
Sözleşmeyi zaten işe başladıktan 4 ay sonra imzalıyoruz. Sözleşme ik.ptt sitesinde var, 6 ay gibi bi süre yok maddeler arasında. O maddede de personelin istifa isteği 30 gün içinde onaylanır, onaylanmazsa istifa etmiş sayılır gibi bi şey diyor.
Zaten mantık ve kelime anlamı olarak feragat denilen şey işe başlamadan olur, işe başladıktan sonra istifa edersin.
4 aylık deneme süresi içinde zaten öyle bişi olamaz. Adı üstünde deneme. İki taraf da birbirine bağlanmıyor, karşılıklı tazminat ödeme yükümlülüğü olmaması lazım. Varsa saçma yani. Emin değilim bu yazdıklarımdan sadece yorum yapıyorum.
-
Deneme sözleşmesi bu: http://ik.ptt.gov.tr/wp-content/uploads/2018/03/deneme-sözleşmesi.pdf
-
Buranın özlük hakları belli olsa da ona göre geçiş yapsa insanlar keşke..
-
@öğrenci temel ücret mimar-mühendisten (6200 küsur) az olmaz, denetçi yardımcısından da (6600 küsur) çok olmaz, ki bence denetçi yard. ile aynı olacaktır. Dil tazminatıyla (C) beraber ilk aylarda en az 5500 gibi bi rakam geçer. Tabi bu da tahmin.
-
@theserpent Hocam 2-3 aydır sürekli tahmin ediyoruz fakat artık kurumun netleştirmesi lazım.Şu an 657'ye tabi başlayan uzman yardımcıları 5.500 ile başlıyor eğer dediğiniz gibi olup burası da 5.500 olursa ilk fırsatta çoğu kişi merkez uzman yardımcılığına geçer.
-
@öğrenci geçebilen geçer zaten:) 200 kişi aldılar yedekler de var, ptt sıkıntı çekmez.
Bi de şu var, uzman yard. ya da denetçi yardımcıları merkezdeki unvandaşlarıyla aynı başlıyor olabilir ama yeterliliği verince fark oluyor. Şöyle ki; denetçi yard temel ücreti 6600, denetçi temel ücreti 9600. (Uzmanlar için de böyledir umarım) Nette 7500-8000 arası bir rakam eder. Ek ücret var mı bilmiyorum tabi sadece temel ücret ve dil tazminatından kabaca bi hesap yapınca bu çıkıyor. Kamudaki yeterliliğini vermiş uzman/Müfettişler benim bildiğim arkadaşlarım 6900-7100 arası aldı Ocak 2019 itibariyle. -
Arkadaşlar ben evde yokken eve emniyetten gelmişler. Anlaşılan soruşturmalar başlamış. Umarım en kısa zamanda biter ve işe adım atarız. Sağdan soldan duyduğumuz kadarıyla maaş çoğu kişinin tahmininden iyi olacak gibi.
-
@bluephantom hocam ikamet hangi ildi sizin ? acaba her ilde başladı mı ki..
-
@bluephantom hocam bende kaba bir hesap yaptım, gişe de calışanlar belge tesliminin son gününden itibaren ortalama 1 ay sonra ise basladilar. 26.11.2018’de aciklandi onlarinki, sanırım gecen hafta işe başlamaya basladilar belki de daha erken tam bilmiyorum. Bizimde belge teslimi 14 ocakta bittigine göre, en gec şubat sonu başlarız diye düşünüyorum. Ama bence uzmanlikla alakalı yönetmelik yayınlanmadan bizi başlatacaklarını düşünmüyorum, bunun akıbeti daha önemli.
-
@uengineer İstanbul hocam. Arada pek fark olacağını zannetmiyorum. @wasp61 Ben kendi tahminimi önceki mesajımda dile getirmiştim hocam. 1 ay 10 gün demiştim. Ben de düz gişe memurlarını baz aldım ancak bizim özlük hakları ve diğer hükümler müphem olduğundan aynı durumda değiliz ama kanaatimce bunlar belli sadece şu an soruşturmaların bitmesi bekleniyor gibi.
-
@bluephantom hocam eve gelince noluyor peki ben memleketteyim sorun oluyor mu
-
@bluephantom istanbul mu super ozaman. Ben en gec istanbuldan haber gelir saniyordum.
İnsallah subat ayinda hepsi biter de su belirsizliklerden biran evvel kurttuluruz -
@hegia-sophia Hocam, benim babam karşılamış. Hatta isterseniz arayayım gelsin demiş. Gerek yok deyip birkaç soru sorup gitmişler.
-
@bluephantom, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
@hegia-sophia Hocam, benim babam karşılamış. Hatta isterseniz arayayım gelsin demiş. Gerek yok deyip birkaç soru sorup gitmişler.
Hadi hayırlısi olsun hocam darısı bize inşallah yakın zamanda başlamak da nasip olur
-
@bluephantom ne sorduklarını da söyleyebilir misiniz?
-
@isim123 Hocam, evin kira olup olmadığı, kaç yıl boyunca oturulduğu, hangi okuldan mezun olunduğu, hangi kurumlara başvurulduğu vs sorulmuş. Ardından gençlerin işi zor Allah kolaylık versin deyip gitmişler. Arkadaşlar bu arada herkese geliyorlar mı emin değilim. Ben Esenyurt gibi İstanbul'un en berbat yerinde oturduğum için bizzat görmek istemiş olabilirler.
-
Benide emniyetten aradilar cuma vakti. Sonra dönüş yaptım, @BluePhantom‘a yönelttikleri sorulari banada sordular ama arada bir fark var görüşme telefonda oldu (istanbul güngören). Inşallah gvs’ler tamamlanir tamamlanmaz baslariz.