PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Ramazan bayramı 9 güne çıkarılmış. PTT bu konuda bankalar gibi mi yoksa bakanlıklar gibi mi? Yararlanıyor muyuz yani tatilden yoksa arefe günü yarım gün çalışacak mıyız? (daha işe girmeden tatili düşünüyorum )
-
@bluephantom
Ben hiçbir kimseye hiçbir şeye tahammül etmeli ya da etmemeli diyemem hocam, yanlış anlaşılma olmasın
Ben bir artniyet görmüyorum kurumun davranışında farklı zamanda başlatmasında. Çünkü ben başka kurumlarda da gördüm gvs sonucunun kuruma erken gelenin, onayının erken çıktığı ve işe erken başladığı aynı sınava giren arkadaşlarına göre
Benden 1 hafta önce başlayan da var benden bir hafta sonra başlayacak olan da var
Gvs si erken biten ve onayi cikan kişinin daha fazla beklemesinde bir mantık görmüyorum -
@b-ays ptt ti kazanıp dguy a gitmeyi düşünen arkadaş var mı dır ki?
-
@generalgeneral Hocam art niyet var demiyorum ama bence sürecin bu kadar uzaması üzerine bir de bu ciddi beceriksizlik geliyor bana. Diğer kurumlarda bu tür olduğunu bilmiyordum doğrusu.
-
@theserpent ayni kamur kurumlari gibi hocam ptt de.
-
Arkadaşlar imza atmaya giderken tebligatı yanımızda götürmeniz gerekiyor mu?
-
@hadleybull gerekmiyor,tebligatıniz gonderildiyse tebligat beklemeden sözleşme imzalayabiliyorsunuz diye biliyorum
-
@bluephantom hocam affedersiniz ama asıl ben sizin söylemlerinizde art niyet seziyorum. Arkadaş süreci gayet iyi özetlemiş gvs si erken bitenlerin önce başlatıldığını kalanların da gvs si daha geç ulaştığı için başlatılmadığını aktarmış ve siz de bunun üzerine vay efendim onlar da başlamasaydı niye bizden önce maaş almaya başladılar falan demişsiniz. Hayır size ne oluyor ki onu anlamadım sizin kendi cebinizden mi aldılar da bu arkadaşlara maaş vermeye başladılar? Sizin gvs niz daha geç bitmiş olabilir evet keşke hep beraber başlanılsaydı ama olmamış gvs si daha önce biten arkadaşlar maaş almaya başlamışlar ne olmuş yani ama yok ben almadım kimse almasın mantığı .... siz de alacaksınız merak etmeyin. Hayır bir de iş arkadaşı mesai arkadaşı olacaksınız ilerde bu kadar art niyet neden?
-
Süreç görece sıkıntılı geçti ama yine iş başlatmalar başladı. Bence buna da şu zamanda şükretmek gerekir. Er ya da geç başlanılacak.
-
@fanfar23 Eleştiriye saygım sonsuz ama beni tam anlamamışsınız. Bir kurum kural koymuşsa buna uyulmalı. Yüksek puanlardan başlanacak denmişse bu olmalı. Yukarda belirttiğim gibi gönül ister ki daha da fazla maaş alınsın. Ancak bir kısım başlarken diğer kısım bekliyorsa ve bundan ötürü maaş alamıyorsa buna da iyi deniyorsa bu olmaz. Kuraldan kaidelerden öte biz alıyoruz işimize geliyor mantığıyla hareket ediliyor. Kaldı ki olay sadece ben meselesi değil; benim dışımda benim durumumda olan insanlar var. Üstelik maaşa en fazla ihtiyaç olan dönemde bunun yapılması hiç yakışık kalmıyor. Meslektaşlarımla ilgili bir sıkıntım yok hocam. Birçoğunu da kişisel olarak tanımıyorum. Bunu illa onlar da almasın olarak algılamayın. Sonradan başlayanlar için de maaş takviminden önce sadece 1 kereliğine önceden ödeme yapılabilir. @Grejuva Hocam milleti öyle bir durumu düşürüyorlar ki en ufak bir parıltıya bile şükredecek hale geliyoruz. Eleştirdiğim kısım da bu zaten.
-
@bluephantom Hocam sizin eleştiri hususunuzu anladım ve hak vermiyor da değilim. Herkes eşit bir şekilde sürece dahil olsun bundan adaletli bişey olamaz. Ancak elden bişey gelmiyor.
-
@grejuva Siz başlayabildiniz mi bu arada?
-
@bluephantom Bekliyorum Hocam.
-
@grejuva Benim gibi. Hocam İstanbul için mi?
-
@bluephantom maaş zaten önceden yapılıyor. Yani 15 Mayısta ; 15 mayısa kadar gittiğiniz gün sayısı artı bir maaş peşin gibi alacaksınız. Ki bu da gerçekten büyük bir meblağ olucak buna emin olun her türlü derdinizi sıkıntınızı giderecek cinsten olucak .
-
@fanfar23 Hocam anlatamadım sanırım. Benim demek istediğim maaş gününden birkaç gün önce atananlar maaş alırken diğerleri öbür aya kadar beklemek durumunda kaldı. Bu yüzden en ihtiyaç duyulan dönemde öbür aya kadar beklemek sıkıntılı oldu. Bu giderilsin dedim sadece.
-
@bluephantom sizin gvs niz 15 nisanda kuruma geldiyse, kurum napsin ?
Size mayis 15 ine 15 gün kalacak şekilde mi tebligat gondermeliydiler ki 15 gün başlama süresini kullanıp sonra hemen ertesinde maaşınızi alasınız ? -
@generalgeneral Hocam yapabileceği şeyi söylüyorum zaten. Yeni başlayanlar için tek seferlik maaş gününü beklemeden ödeme yapılabilirdi.
-
@fanfar23 her türlü derdimizi sıkıntımızı çözecek derken... beklentiler uçtu bizim hocam :)) maaşı ben de öğrendim bu arada, tam olarak hesabını yaptığımız tahmin ettiğimiz gibi. Bakanlık uzman yardımcılarına göre güzel başlayacağız
-
@bluephantom bilmediğim için soruyorum, bu dediğinizi yapan başka kamu kurumları ya da bakanlıklar falan var mı ?