PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Bi akışına bırakıp boşverelim en iyisi umudumuzu kaybettiğimiz noktada açıklanır muhtemelen.
-
Acaba Ziraat'e gidecek olanlar bi gitsin de sonuçları öyle açıklayalım mı diyorlar ki? Muhtemelen her iki kurumu da kazananların büyük kısmı Ziraat'i tercih edeceği için, boşuna işe giriş çıkışlarla uğraşmayalım diye düşünüyor da olabilirler belki. Ama işte bu işler uzadıkça sinir harbi yaşıyoruz. Ben şimdiden İK'ya karşı bilenmeye başladım bile.
-
@cosmos Neden ziraati tercih ediyolar?
-
@cosmos hocam bi arkadasimin dedigine gore ziraati kazananlarin cogu burayi bekliyormus
-
Adayların bankacılık sektörüne karşı kötü duygular beslemediğini varsayarsak, Ziraat'te kariyer yolunuz daha açık olur. Sadece Ziraat içindeki kariyer değil, özel sektöre geçebilme opsiyonunu da göz önünde bulunduruyorum. Bankacılık çok daha geniş bir tabana yayılmış bir sektör. Yani Ziraat'ten ayrılıp, orta kalibreli bir bankada müdür yardımcısı pozisyonuna geçip, daha yüksek maaş alabilirsiniz. Şube müdürü olmak kolay olmasa da, bazı özel bankaların şube müdürleri PTT genel müdüründen fazla kazanır, burası da ayrı bir gerçek.
Ama bankacılık sektörünü sevmeyen biri için PTT tabii ki daha iyi bir tercih. Şahsen ben de bankacı olmak istemiyorum, o yüzden Ziraat'in sınavına dahi girmedim. Ama dönüp dolaşıp yine de Pttbank dairesine de atamamız yapılabilir Ptt Katılım'ı hiç katmıyorum, o henüz dedikodu boyutunda.
-
@cosmos hocam şöyle bir durum var ki taban olarak değerlendireceksek eğer, PTT'nin yayıldığı taban çok daha geniş. Ziraat çok büyük ve köklü bir banka evet kabul ama sadece banka. PTT devletin postasını yapıyor bunun yanında özel kargo şirketleriyle rekabet halinde, internetten alışveriş günümüzde çok büyük bir sektör ve epttavm ile bu sektörde de var, banka sektöründe de yine aynı şekilde girişimleri var.
Ailesi İstanbul'da yaşayan ve özellikle banka isteyenler dışında insanlar PTT'yi tercih edeceklerdir. Bu insanlardan birisi de benim -
@cosmos Mülakat günü görevlilerden birisi bugelmeyenler hep ziraate kaçanlar demişti. Sanırım onun için beklemiyorlar. Bir de her iki kurumu kazananların çoğu ptt'yi tercih eder gibi
-
İşte olay yine dönüp dolaşıp, kişisel tercihlere geliyor. Hırslı olanlar bankacılık ve dolayısıyla Ziraat'i, yeteri kadar maaşım kaygısız başım diyenler Ptt'yi tercih eder. Ben de bu ikinci gruba dahilim. Ama şunu belirteyim, bu iki kurumda hayat boyu çalışmayı düşünüyorsanız tabii ki PTT daha iyi. Ama sıçrama yapmak istiyorsanız, bence Ziraat sıçrama yapmak için çok daha iyi bir basamak. Şu yaşadığım anadolunun orta halli bir şehirinde bile en az 5-6 tane banka müdürü, PTT genel müdüründen fazla kazanıyor
-
@cosmos Hocam, şube müdürlerinin PTT genel müdüründen fazla kazandığını nerden öğrendiniz? Kulağa biraz uzak gelmiyor mu sizce?
-
@tostsos Sanmıyorum hocam, büyük sürpriz olur...
-
@bluephantom Değil mi kulağa uzak geliyor. Ama biraz araştırsanız, doğru olduğunu siz de göreceksiniz. Ptt'de daire başkanları şu anda 9-10 arası alıyor. Ben 4-5 yıl önce bulunduğum ilçedeki bir banka şubesi müdürünün 11-12 aldığını biliyordum. Zaten ufak bir google sorgusunun ardından hak vereceksiniz. Ptt'de daire başkanı olmak için sadece liyakat yetmez ama özel sektörde yetenek kitiniz yeterliyse şube müdürü olabilirsiniz.
-
Buarada ptt genel müdürü yerine daire başkanı diye düzelttiğimi farketmişsinizdir. Çünkü genel müdürün maaşı belirtilmemiş, yanlış hatırlamışım. Lakin maaşların kamuda astronomik artmadığını göz önünde bulundurursak, hala daha bazı bankaların şube müdürlerinin, Ptt genel müdüründen fazla kazanıyor olma ihtimali var
-
Hocam ziraat uzman yardımcılığı'ndan mı alınıyor banka müdürleri ? Ben genellikle müfettişlerden oluyor diye biliyordum.
-
@öğrenci uzman,müfettiş, iç kontrolör hepsi müdür olabilir. Hepsi aynı .
-
@öğrenci müfettiş bir arkadaşın yalancısıyım, teftiş kurulunun ağırlığı eskisi gibi değil diyor genel olarak. Eskiden dediğiniz gibi müfettişlerden genellikle seçiliyormuş ama artık uzmanlar daha ön plana çıkmaya başlamış şube müdürlüğü için.
-
@öğrenci hatta memurların bile müdür olma şansı var hocam. Ama uzman,mufettis ve kontrolorken daha erken müdür olunabilir hocam
-
Ben hukukcuları da aldıkları için çok düşük bir ücret vereceklerini ya da sıradan işler olacagınıı sanmıyorum tıpkı merkez alımlarına benziyor bence. Yani hani hukukcu arkadaslarımız daha degerli görüldüğü için iibfden kendi kendime öyle sacma seyler düşündüm
-
@cosmos bizzat doğru hocam ben de arastirdim
-
@cosmos Doğrudur hocam ben bir dönem öyle duymuştum.
-
@sbf13 Özlük hakları merkez uzmanlıklardan düşük olursa şu an kabul edilen herkes işe başlar ama burada uzun süreli olmaz hocam. 70 yds istediler az puan değil ona göre de merkez kadro özlük hakları gibi olmalı diye düşünüyorum.