2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
@merasim34 doğru söze bir şey diyemeyiz ama yine de her şey nasip
-
Herşeyi kabullenmek için biraz geç kalınmamış mı.? Madem sonuç veya yenilgi baştan kabul edilecekti neden gece gündüz çalıştık, bir çok şeyden feragat ettik. En başından ya nasip deyip yola çıkmadık mı? Yapmayın arkadaşlar daha kimsenin sırtı mindere değmedi. Mülakata kalan herkes potansiyel kaymakamdır. Umut ile umutsuzluk arasındaki ince çizgiyi iyi çekeli. Vesveselerden kurtulup hayal kurmaya devam edelim.
-
@antoniogramsci liyakattan bahsetmen beni çok şaşırttı çünkü devlete tarafsız bir memur değil hükümete veya cb ye temsilci seçiliyor bu noktada aslolan sadakattir.
-
@rassal, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@antoniogramsci liyakattan bahsetmen beni çok şaşırttı çünkü devlete tarafsız bir memur değil hükümete veya cb ye temsilci seçiliyor bu noktada aslolan sadakattir.
Kardeşim kaymakamlık meslek memurluğudur buradaki bağlılık kişiye değil makamadır hatırlatmak isterim, Bakanlığa özel kalem alınmıyor kaymakam alınıyor. Ne çektiysek liyakatsizlikten çekiyoruz.
-
@rassal, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Makama sadakat, devlete bağlılık, kişilere değil. Sevebiliriz, destekleyebiliriz lakin bu konudaki ayrımı çok net yapmamız gerekiyor.
-
@murky söylediklerin ülkedeki reel durumla bağdaşmiyor.sadakatla kastettiğim tabi ki kişiye olan sadakat.
-
Aslolan isi ehline vermektir. İdareci olmak da zordur; her zaman dogruyu icra edebilmek, adaletli olmak gerekir; bu da agir bir yüktür kanımca. Yoksa butun devlet memurlari devlet adina islem yapar; yaptigi is itibariyle devleti temsil eder mevzuatinda acikca yazmasa da. Valinin, bakanligin talimati, yasal mevzuat vs. üzerine islem yapar.
-
Çok önemli bir makam. Allah nasip ederse buradan da çok değerli dostlarımız bu meslekle başlayıp, ülkemizde çok değerli işlerin yapılmasına vesile olacak. Aydın gençlerin yetişmesinin önünü açacak. Tarlada çalışmak zorunda kalarak ülkemiz adına önemli bir projenin baş mühendisi olacak çocukların önündeki engelleri kaldıracak. Yaşadığı sürece üreten insanlara yol, su, elektrik olacak. Bu meslek meşakkatin adıdır. Adil olmanın, adalet dağıtmanın yoludur. Allah, mesleğin hakkını verecek olanlara nasip etsin dostlar.
-
Arkadaşlar merhaba. Sürecin hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Benim bir sorum olacak. Güvenlik Soruşturması için doldurduğumuz formda nüfus cüzdan sureti kısmında cilt no sıra no gibi kısımlar yeni kimlikte mevcut değil. Bunlar doğal olarak boş kalacak. Fakat bu herhangi bir sıkıntı oluşturur mu? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşımızın yardımcı olmasını bekliyorum. Herkese selamlar.
-
@tbseyhan hocam aynı sıkıntıyı geçen yıl bende yaşadım,bakanlığı aradım kimliğinizdeki bilgileri doldurmaniz yeterli dediler.Ben de öyle yaptım ve bir sıkıntı yaşamadım.
-
@conmaynard Çok teşekkür ederim hocam. O zaman bende öyle yapayım. Kolay gelsin. Sağ olun.
-
Güvenlik soruşturması formunda nüfus cüzdanı suretini onaylayanin imzası ismi vs diyor,bunu kime imzalatacagiz
-
@yorgan1071 Mahalle muhtarına onaylatabilirsiniz. Boş da bırakabilirsiniz bakanlık onaylar.
-
İstenen belgelerde fotoğrafın yapıştırılması söylenmiş ama zımbalasak olur mu bilgisi olan var mı?
-
@bozkırlı1 yazdıklarına katılıyorum. Zaten yenilgiyi kabul edenler neden bu sınava başvuru yaptı, hadi başvuru harcını kabul etti neden onca zaman bu sınav icin çalıştı gece gündüz kimilerimiz, hadi bunu da geçtim sınava gitmek için de masraf yaptı. Ben yenilgiyi baştan kabul etmiş olsaydım bu kulfetlere katlanmazdım. Şimdi mülakata kalıp mizmizlanmak gibi birşey bu. Kimseyi elestirmiyorum. Madem bu başlık mülakat için açıldı. En azından diğer kişilerin umutlarını kirmayalım. Umudumuzu kaybedersek yolumuz da kaybederiz. ;))
-
@merasim34 hocam ben geçen sene 13 aralıkta mülakata girdim öğleden sonra. öğleden sonra mülakata giren 16 kişi içinde ben dahil 4 Trabzonlu vardı. o 4 kişiden sadece 1 kişi mülakatı geçti. yani öyle şov falan yapamadık, yine mülakat başlığındayım.
-
hepimiz için hayırlı olsun öncelikle, mülakata kalan herkesi tebrik ederim.
mülakatta geçmişte çıkmış ve çıkması muhtemel konuları ve soruları içeren basıli veya online bir kaynak var mıdır? kazananların askerlik tecili kendiliğinden yenilenmiş mi olacak? -
@karax mülakat için olması lazım bizde şöyle bir şey var https://www.udemy.com/kaymakamlik/ "TY2018" indirim kodu ile satın alabilirsiniz. Kazananların askerlik tecili güncellenir.
-
@karax çok pardon yazılı içinmiş.
-
Tecrubeli arkadaslar daha yararli bilgi verebilir bu konuda. Ama benim gozlemledigim kaymakamlik mulakati icin gecen sene komisyonun tavri olumlu idi. Oyle cok zorlayici bir ortam yoktu. Yaklasik 10-15 dakika arasi mulakat surmustu. Once kendinizi tanitmaniz isteniyor. Daha rahat olabilmek adina onceden mulakati kafanizda en azindan tanitma kismini hatta ayna karsisinda prova ederseniz faydali olabilir. Yaklasik 3 veya 5 soru sorulur. Gecen sene bilemedigimiz bir soru oldugunda farkli soru sorulmustu. Bazi arkadaslara konusma yapmasi istenmis bu biraz zor olabilir bununla ilgili de bir kac kaymakam konusmasi izlenebilir youtube vs. kafanizda canlandirma anlaminda. Ben 4t tuyo diye bir kitaba bakmistim cok faydasini gordum mu bilemedim. Ilk gunlerde girenler genelde sorulari paylasiyor hatta mulakattan cikanlar da paylasiyor. Durus ve bilemediginiz soru oldugunda da tepki daha onemlidir. Referans olayina ve mulakat sonucuna girmeyecegim. Kendi acinizdan elinizden geleni yapmak durumundasiniz.