29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@marjinalmaliyt57 hocam fetihnameyi ben çözmedim ama çözen arkadaşlarım var onlar çok iyi dediler.
Ben kaldıraçtan çözüyorum. Diğer GK Gy dersleri de içinde var ayrıca sorular çok iyi tavsiye ederim..
-
merhaba, idari hakimlik soru bankasi nohutcunun siparis verdim 6000 e yakin soru ve kasim baski der, cuma indirimi vardi 100 tlye siparis verdim, gunde 200 soru cozsem anca biter, kitabi alan var mi nasildir?
-
@frudow külliyattan mı bahsediyorsunuz?
-
@numerusclauses evet hocam
-
@frudow idare kısmı aşırı ayrıntı atlayarak çözmek zorunda kalabilirsiniz ceza genel, anayasa bilgilendirici ve hmk hariç özel hukuk dersleri de güzel. Hmk kitapçık gibi basılmış yeterli değil bence. Memnun kalırsınız
-
@mehmetemir sağolun hocam
-
@marjinalmaliyt57 kullanıyorum hocam gayet iyi bir kitap memnunum
-
@numerusclauses tesekkurler hocam
-
ARKADAŞLAR, VERGİ HUKUKU KENDİ NOTLARIM...
Sıfırdan alan bir özet...
Tamamen güncel yeni çıkardım...Yazımın çivi yazısı olduğu kesin ama ne olur anlamadığınız her cümleyi her ders notu için tek tek sorun, çok mutlu olurum..
https://drive.google.com/open?id=1BmWF1bHnINBlXDg5NVNf_vK-maLH2rkk
Hayırlı çalışmalar...
-
Arkadaşlar merhaba daha önce sınava giren arkadaşlara bir sorum olacak. Bu sınavda süre yetiştirme problemi yaşanıyor mu acaba?
-
@geçuyandım Aynen yaşanıyor. Artık türkçe soruları bile zaman alabiliyor. O yüzden ezberiniz iyiyse tavsiyem tarihte zaman kaybı yaşamamanız.
-
@melissam00 değişiklikler idare ve anayasa hukukunda oldu değil mi? Sadece onları mı yeni almalıyım?
-
@melissam00 genel olarak evet bu iki ders özellikle güncel olmalı..
Borçlar ve medeni hukuk 2012 olsa bile iş görür hiç değişmedi nerdeyse
Medeni usul için önemli olan tarih 20 Temmuz 2016 sonrası
Vergi için 2018 notu gerekir değişikliklikler var..
Ceza da uzlaştırma gibi bazı hususlar değişti onunda 2015 sonrası not olur..
Yani bu derslere tek tük değişikliklere bakarak eski notlardan çalışabilirsiniz..
Ama idare anayasa vergi 2018 olmalı
Anayasa ve idare 24 haziran sonrası olmalı
Vergi ise değişiklere bakmak kaydıyla 2018 Ocak yeterli -
@mehmetemir elimde cok fazla kitap var abimden ve ablamdan kalan yeni kitap almayayım diyorum.Peki ben şöyle yapsam yeni / güncel hukuk serisi alsam nasıl olur?Var mı öneriniz acaba rica etsem.
-
@melissam00 size dost tavsiyesi vereyim.
Yukarda yazdığım gibi yazık etmeyin yeni kitaplar alarak hem vakit hem nakit israfı olur.
Siz dediğim gibi illa alacaksınız anayasa idare ve vergi alın. Gerisine kanun değişikliklerle öne bakarak çözün.
Ama şu var. İdari yargı hariç bütün derslerin bende kul hakkı olmayanlar PDF notları var. Özelden e mail atın yollayım size. Onlar Baya işinizi görür. Hem bu kadar çok kitap alıp ne ara bitirecek ne ara soru ne ara deneme çözeceksiniz?
Size dost tavsiyesi verdim. Hem nakit hem vakit tasarrufu yaparsınız...
-
Medeni usul Dersinde zorlanan kardeşlerim:
Kanundan çalışmayın tek başına yeterli olmaz çünkü kanun tam sistemli değil HMK hatta bütün derslerde. Ben hep derim elinizde kısa da olsa her dersten bir not olsun çünkü unutmayın her ders notu kanunun bir özetidir hemde sistemli anlatılmış halidir. HMK evet zor ders sapması da yüksek çoğu kişi düzgün çalışmıyor.
Durun yapmayın arkadaşlar!
Ben size yardımcı olurum. Bakın gruba daha önce atmıştım Adalet bakanlığı 2017 yılına ait çok güzel bir özet not var elinde olmayan varsa özelden e mail atsın yine atarım. Ona iyi çalışın sonra bir güzel kanunu okuyun. O defalarca okuyup çözemediğiniz Hmk'yı su gibi çözersiniz Allah'ın izniyle.
Yeter mi yetmez? Her ne kadar yazım çok kötü olsa da size el yazılı notumu da attım o not kaç kitabın birden özeti olan en önemli sorulabilecek yerler notu ona bir daha bakın yine bulamayan olursa bir daha atarım ona. Sonra artık emin olun oturur şuan ders. Sonra bir güzel test çözün eğer kitabınız yoksa Sertkan erdurmaz hocanın medeni usul soru Bankası var Tamamı çözümlü ona bakın.
Emin olun önceden hiç anlamayıp bu dediklerimi yapıp şuan takır takır medeni Usul çözen arkadaşlarım var.
Yorulmak yok,
Durmak yok,
Son 32 gün,
Herşey bizi bekliyor
Ama şunu da unutmayın hukuk bir derya
Soru çözdükçe aa ben bunu bilmiyorum dersiniz
Hep yeni şey öğrenirsiniz
Bu sizin eksik olduğunuzu değil
Hukukun sürekli bambaşka yerlere atıf yapan bir bilim olmasından
KaynaklanıyorO yüzden sakın test çözerken ben eksiğim deyip geri dönmeyin sürekli bu sadece size vakit kaybettirir.
O yüzden konu içinde boğulmayın çok
Acil bu dediğimi yapınTestler bizi bekler
Garipler yetimler bizi bekliyor arkadaşlar
Garibana ses mazluma nefes olmak için çok az kaldı insAllah
Dayanın ne olur
Ne arzunuz ne dileğiniz varsa ben yanınızdayım. İster burdan ister özelden sorun..
Siz yeterki hakim ve hakime olun beraber Adalet dağıtacaz İnşAllah...
Hadi devam arkadaşlar...
Çok konuştum hakkınızı helal edin...
-
@mehmetemir hocam kusuruma bakmayın sizin mesleğinizi sorabilirmiyim?
-
@ak mesleğim henüz yok nasip olursa savcılık olur.
Sizin meslekte İnşAllah tez zamanda Hakimlik olur..
-
@mehmetemir hocam iyi akşamlar dilerim, notlarınızı takip ediyorum çok sağ olun. Tarihten elinizde not var mı acaba? Yoksa da ne tavsiye edersiniz özellikle Osmanlı tarihi konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Osmanlıdan kaç soru geliyor bilen var mı?
-
@mehmetemir hocam Allah inşallah gönlünüze göre verir, size gerçekten çok yakışır savcılık ben şu anda cezaevinde İkbm luğu yapmaktayım kaymakamlığa girdim yapamadım. Şimdi elimden geldiğince idariye çalışmaya çalışıyorum hayırlısı hakkımızda