29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@toranj teşekkür ederim. Ya bi testte dediğim husus dikkate alinmamis. Kafamda netleşti en azindan
-
@confutatis hocam merkezi sınavlara ilişkin bu yola çok ivedi yol deniyor...
Ve evleviyetle gidilemiyor..
-
@mehmetemir dostum geçmiş sayfalarda makamda boşalma durumunda cumhurbaskanligini en yasli c.baskani yardımcısı vekalet eder demiştin. Şimdi tekrar yapiyorum ancak anayasada 'yasli' ibaresi yok yada ben göremedim:)
-
@confutatis buldum yerini 1 nolu kararnamede dediğin şekilde yazıyor.
-
Meclisin temel iki işlemi var.
Ya meclis işlemi kanundur yada parlamento kararıdır.
Kanun demek kanunlaşma aşamalarından geçen işlemlerdir.
Parlamento kararı ise meclisin kanunlaşma yolundan geçmeden çıkardığı her işlem mesela savaş kararı gibi.Kanunlar ise ikiye ayrılır. Maddi kanunlar genel soyut bir kez kullanmakla tükenmeyen nitelikte kanunlaşma aşamaları geçerek çıkan işlemdir ki normal kanunlar hep böyledir.
Şekli kanun ise sadece şeklen kanunlaşma aşamalarından geçmiş olup genel nitelikte uygulanacak kural koymazlar hatta birçoğu kişiye mahsustur ki mesela İdil Biret ve Suna Kan'ın Yurtdışına Gönderilmesine Dair Kanun.
(okul hocam bunu demişti aklınızda kalsın diye hala aklımda)
Tabi şekli kanuna daha önemli örnek eskiden meclisin ölüm kararı vermesi gibi -
@mehmetemir hocam iyi akşamlar çözdüğüm bi soruda tecavüz suçu yüz kızartıcı suç olmadığını belirtiyor.
-
@ak hocam milletvekilligine engel olmaz gibisinden ben de bir soru hatirliyorum sanki bu sucla ilgili hakimimde.
-
@ak Maalesef doğru hocam..
Yüz Kızartıcı Suç Nedir?
Ceza hukukunda “yüz kızartıcı suçlar” şeklinde bir suç kategorisi mevcut değildir. Yüz kızartıcı suç kavramı, ceza kanunu (TCK) dışındaki bazı özel kanun hükümlerinde ve 1982 Anayasa’nın 76. maddesinde tanımı yapılmadan düzenlenmiştir. (Anayasa (md. 76 “….zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla…” şeklinde ibare yer almaktadır.)
Ceza hukuku alanında hiçbir sonuç doğurmayan yüz kızartıcı suç kavramı; uygulamada ceza hukuku dışındaki alanlarda, örneğin, bir kimsenin bir mesleğe, memuriyete vs. kabul edilmesinde, bir hak veya statüyü elde etmesinde ölçü olarak kullanılmaktadır.
Esasen yüz kızartıcı suç deyimi; hukuk doktrininde toplumun şiddetle tepki gösterdiği, ahlaki açıdan kabul edilemez bulduğu, utanç verici suçlar için kullanılmaktadır. Ancak, bu kullanım biçimi de somut bir çerçeve sunmaktan uzaktır. Çünkü, hangi suçlara şiddetle tepki verilmesi gerektiği, hangi suçların ahlaki açıdan kabul edilemez olduğu tartışmalıdır. Örneğin, “güveni kötüye kullanma suçu” yüz kızartıcı suçlardan olmasına rağmen, mevzuatın hiçbir yerinde “ihaleye fesat karıştırma suçu”, “cinsel taciz suçu” veya “cinsel saldırı suçu” yüz kızartıcı suç olarak kabul edilmemiştir.
-
@sbf1983 evet şu şekilde sorular var:
Mv seçilmeye engel haller şeklinde diye..
tecavüz suçu sadece ağır suç kategorisine girdiğinden 1 yıldan çok hapis almışşa MV seçilemez.. -
Arkadaşlar adli yargı ve KPSS hukukta çıkan icra hukuku notum..
Şuan bir işinize yaramasa bile KPSS'de çok işinize yarar...
https://drive.google.com/open?id=1mtJsfJRGLHVyQQXQoc3MHLfpv0T26bxo
-
Arkadaşlar hakimlikte güncel sorular çıkıyor mu ? Çıkıyorsa çok zorluyorlar mi ?
-
-
@mehmetemir teşekkürler
-
@Mehmetemir cok tesekkur ederim ya hakikaten adli fark derslerde sıkıntıdayım, hızır gibi yetistiniz suan. Allah razı olsun
-
@numerusclauses yazım biraz zor okunuyor anlamadığınız yer olursa mutlaka sorun. Ayrıca Allah nasip ederse ticaret ve vergi notu da hazırlayıp Atacam inşAllah
-
@albertcamus teşekkürler
-
Gönül,sabır ile harman olmadan nasib ile buluşmazmış...
-
@antepli-27 ağzınıza yüreğinize sağlık...
Bende şunu çok seviyorum:
Dibi yosun tutmuşsa denizin ilgilenme,
Sen dalgaları seyret.
Işıklar sönmüşse ve karanlıksa ona da aldırma,
Ay ışığını seyret.
Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma,
Kalbinde ki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset
Sabret, sabret ki herşey çok güzel olacak...Az kaldı çok az...
-
Arkadaşlar adli yargı ve birçok kurum sınavında çıkan TİCARET HUKUKU en önemli yerler notum..
Allah nasip ederse yarına da vergi notumu taratıp paylaşacam...
hayırlı günler...
https://drive.google.com/open?id=1KMOrUhRMty5S3ZXEP-WJacoFPes_vjAd
-
Arkadaslar tarih icin fetihname soru bankasi almayi dusunuyorum. Cozen var mi ? Ya da baska kitap cozen var mi acaba onerebilecek olan ?