29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar jandarma genarali cb onayı ile mı yok cb kararı ile mı yoksa cumhurbaşkanınca mı atanır..ahmet nohutxuda biryerde onay sonra karar falan demiş.....sizce hangisi?
-
tüm general ve amiral atamaları ve terfileri Cb kararı ile
normal Subay atamaları ve terfileri CB onayı ile
astsubay atamaları ve terfileri Milli savunma bakanı onayı ile olur.
Ben böyle biliyorum
-
@bydaler 3 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 11.maddesinde jandarma genel komutani ile sahil güvenlik komutanının cumhurbaşkanınca atanacağı belirtilmiş. Diğerleri Cumhurbaşkanı onayiyla atanir diyor. Bir kisim alt rütbeye ise terfileri bakan yapıyor.
-
@confutatis aynen dediğiniz gibi olmalı son çıkani dikkate alacağız
-
@mehmetemir sahil güvenlik ve jandarma genel komutanı cumhurbaşkanınca diğerleri onay i ile olacak..ahmet nohutcu bütün kararları falan koymuş kitaba oyuzden bir karışıklık oldu
-
@mehmetemir aynı anda yazmışız. Tabi seninki mantığı oturmuş şekilde açıklayıcı olmuş.
-
@confutatis estağfurullah teşekkür ederim
@bydaler ben anlamadım tam olarak yazdığını hakkını helal et..Yani sen şunu mu demek istiyorsun?
Jandarma ve sahil güvenlik genel komutan olmayan diğer Jandarma ve sahil güvenlik general ve amiralleri CB onayı ile atanır..Böyle mi demek istedin?
-
@müspetmenfi Hocam sorunuz arada kaynamış hakkınızı helal edin. Ben dediklerinizi şahsen çözmedim ama bu soruyu grupta bir çok kişi sordu genelde herkes memmun kalmış dediğiniz kitaptan öyle cevap yazdılar...
-
@mehmetemir ceza hukukunda iade talebini ve geri verme talebini kim veriyor?
-
@mehmetemir helal olsun aynen böyle diyorum kararnamede jandarma ve sahil güvenlik komutanı cumhurbaşkanınca atanır diyor , kararı ile demiyor demek istediğim bu
-
@sim hocam ağır ceza mahkemesi yetkili. Onun verdiği iade edilemez kararı kesinleşirse asla iade edilemez ama ağır ceza iade edilebilir kararı çıkarsa geri verip vermeme çoğu kitapta hala hükümet diye geçer doğrusu artık CB takdirindedir...
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
tüm general ve amiral atamaları ve terfileri Cb kararı ile
normal Subay atamaları ve terfileri CB onayı ile
astsubay atamaları ve terfileri Milli savunma bakanı onayı ile olur.
Ben böyle biliyorum
@bydaler o zaman benim bu tablom TSK için geçerli istisnaları ise artık TSK'ya sadece eğitim ve rütbe yönünden tabi olan ve tamamen İçişlerine bağlanan Jandarma ve sahil güvenlik komutanlığıdır..
-
suçluların iadesi TCK'dan çıkarıldı diye bi not almışım ben arkadaşlar kpss çalışırken. şimdi ceza KPSS notlarıma çalışırken gördüm. Justice epey soru çözmüş bu konuda. Bundan sorumlu muyuz? Bi de justice ceza çözen var mı? Biraz değişik geldi. kanun ya da çalışma kitaplarında görmediğim bilgiler var. Kafam karıştı.
-
Arkadaşlar merhaba , şunu duydunuz mu “”TÜBİKAK””
Kamu tüzel kişiliği anayasada belirtilenler :
TÜBİKAKT RT
Ü NİVERSİTELER
B ELEDİYE
İ L ÖZEL İDARESİ
K ÖY
A TATÜRK DİL TARİH KUR.
K AMU MESLEK KURULUŞLARI -
@gaye hocam şu şekilde geri verme işi Adlı konularda uluslararası İşbir kanununa göre yapılıyor artık. 2016 da çıktı...
-
@zuzu-s harika hocam ya Allah razı olsun...
-
@zuzu-s süper olmuş ️
-
@mehmetemir estağfurullah ,Allah sizden razı olsun asıl , çok yardımcı oldunuz hala oluyorsunuz , hepimizin en çok da sizin gönlünüze göre olsun inş
-
-
@zuzu-s estağfurullah ne yaptık ki kim olsa yapar. Bize de nasip oluyor hamdolsun...
Hayırlı geceler...