29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
arkadaşlar metin kaya hocanın ceza hukuku-kamu hukukunda son viraj kitaplarını kullanan ve yorum yapabilecek arkadaş var mı tavsiye eder misiniz ?
-
Dostlar Sertkan Erdurmaz medeni usul soru bankası düzeltme eki var mı?
-
Bu önödeme 6 ay mı 3 ay mı her yerde farklı yazıyor
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Bu önödeme 6 ay mı 3 ay mı her yerde farklı yazıyor
6 ay artık.
2016'da değişti. Önceden 3 idi, şimdi 6. -
@kemankeşş turk ceza kanunu madde 75 hocam. 6 ay ve de 20 turk lirasi 30 turk lirasi oldu. Guncel Turk ceza kanununun ilk 75 maddesini bakmakta fayda var hocam. Hatta konu kitaplarina calisirken kanunu da okumayi ayni anda yapabilirseniz cok faydali oluyor. 20 sayfa ilk 75 madde:)
-
Arkadaşlar süre mevzuları çok değişmese de ara sıra değişebiliyor o yüzden sürelere kanundan bakmayı ihmal etmeyin. Arkadaşlarımız doğru söylüyor...
-
@sbf1983 hocam kanuna bakıyorum 20 lira gözüküyor eminmisiniz 30 tlden?
-
@atanamayan Hocam 30 TL. TCK madde 75'e bakın orda 1/b de 30 TL yazıyor...
-
@atanamayan 75. Madde 1. Fikranin b bendi hocam. 30 tl oldu 2016 da 6763 sayili kanunun 12. Maddesiyle.
-
Hayırlı Cumalar arkadaşlar...
Sizden kişisel bir ricam var zorunlu değil elbette...
Arkadaşlar halimiz hatrımız yerinde, evimiz şu soğuk günlerde sıcak, yiyecek yemeğimiz içecek suyumuz var..
Lakin Yemen
Yemen yanıyor...
Yemen'de onbinlerce bebek açlıktan öldü
Açlıktan ölmeyenler ise iç savaşta şehit oluyor..
Ah ah..
Yemen..
Biz fedakar milletimiz Yemeni yalnız bırakmayacaz..
Şu cuma günü hem boynumuzun borcu hem sadakamız olsun. Gelin Kızılay aracılığıyla 10 TL bağışta bulunun..
Yemen yazıp 2868'e SMS gönderin Kızılay aracılığıyla 10 TL bağışta bulunun...
10 TL demeyin sakın ne işe yarar diye..
Orda Birkaç kişiyi açlıktan ölmekten kurtarır..
İmkanı olup gönderen ve imkanı olmayıp gönderemese de onlara dua eden tüm kardeşlerimden Allah razı olsun..
Hakkınızı helal edin...
Selametle...
-
Daha önce bu sınava giren tecrübeli arkadaşlar medeni hukukta kişiler aile miras ve esya konularindan bir soru dagilimi var mi varsa izah ederlerse sevinirim
-
@sbui61 kişiler daha ağırlıklı ama miras ve eşya dan da geliyor. gelme olasılığı en az olan aile huk. sanırım
-
Tarih nasil calismali? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
@fech29 hocam temeliniz hiç yoksa kısa notlar var onlara bakın derim çünkü bu saatten sonra kitaplar çok yetişmez çünkü çok fazla ders var...
Temeliniz eğer biraz varsa kaldıraç soru Bankası var sadece hakimlik sınavı için hazırlanan genel kültür genel yetenek tamamı çözümlü soru Bankasından ilerleyin. Gayet güzel anlatmış...
Şayet benim temelim var ben sadece kaldıraç çözecem İnşAllah...
-
Arkadaslar bir sorum olucakti
Mukellef gerekli sartlari yerine getirdigi taktirde:
Vergi ziyaı cezası: yarısı
Usülsüzlük(özel,genel):1/3 oranlarında indirilir. Nurettin bilici bu sekilde kabul ediyor fakat sertkan hoca;
Vergi ziyaı cezası: birinci defada cezanin yarisi ardından kesilenlere 1/3
Usülsüzlük( ozel,genel): yarısı
Hangisi dogru acaba ? Ikiside son baskı kitaplar. Kanuna bakmadim acikcasi kanuna bakan bilen biri yardimci olabilir mi? -
@marjinalmaliyt57 Nurettin Bilici'nin dediği doğru 2018 martta değişti o durum
-
Bu düzenleme yeni geldi hocam:
Vergi Usul Kanunu kapsamında kesilen usulsüzlük ve özel usulsüzlük
cezalarında, ilgili kanunda yer alan şartlara uyulması durumunda, kesilen
cezanın 3'te 1'i(1/3) yerine YARISI(1/2) oranında indirim uygulanacak. -
@görünmez-el pardon sertkan doğru
-
Arkadaşlar tarih konusunda çok karıştırılan ve çok sorulan şu ikiliyi karıştırmamak için bir yol buldum..
Amiral Bristol Raporu ile General Harbour Raporu..
Biri izmir çevresi ile ilgili diğeri Ermeni sınırı ile ilgili bizim lehimize rapor sunuyor.
Peki hangisi hangisinin?Şimdi bir amiral nerde görev yapar?
Deniz kenarı olan bir yerde değil mi?
İşte Amiral Bristol da İzmir ile ilgili Yunan işgali haksızlığı ile ilgili rapor hazırladı..Şimdi bir general nerde görev yapar?
Karasal alanda daha çok kara muhaberelerinde değil mi?
İşte General Harbour da Ermeni iddiaları haksızlığı ile ilgili rapor hazırladı..Her ikiside ABD'lidir ve başkan Wilson tarafından gönderilmiştir...
-
Arkadaşlar tensip güncelleme eki yani anayasa- idare-iyuk çıkmış sorular kullanan varsa önerir misiniz? Ayrıca bu derslerden özgün soru bankası çözmezsek sıkıntı olur mu?