29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir teşekkürler hocam atmıştınız notunuz var zaten, bir de danışmak istediğim diğer bir husus bir soru bankasını 2-3 kez çözmek gibi mesala justice gibi yoksa hakimim justice ve monopolü birer kez çözmek mi ?
-
@yigido89 hocam maddi durumunuz hele ki vaktiniz varsa tabi ki birden çok soru bankası çözmek daha iyidir.
-
Hmk da gecici maddeleri atliyoruz demi
-
@mehmetemir hocam banada notu atabilirseniz cok sevinirim
-
@emrah16 arkadaşlar sorma ihtimalleri çok düşük ama geçici maddelerin sadece 3.sü önemli:
GEÇİCİ MADDE 3 – (Ek: 31/3/2011-6217/30 md.)(1) (2)
(1) Bölge adliye mahkemelerinin, 26/9/2004 tarihli ve 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun geçici 2 nci maddesi uyarınca Resmî Gazete’de ilan edilecek göreve başlama tarihine kadar, 1086 sayılı Kanunun temyize ilişkin yürürlükteki hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.
(2) Bölge adliye mahkemelerinin göreve başlama tarihinden önce verilen kararlar hakkında, kesinleşinceye kadar 1086 sayılı Kanunun 26/9/2004 tarihli ve 5236 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten önceki 427 ilâ 454 üncü madde hükümlerinin uygulanmasına devam olunur. (Ek cümle: 1/7/2016-6723/34 md.) Bu kararlara ilişkin dosyalar bölge adliye mahkemelerine gönderilemez. (2)
(3) Bu Kanunda bölge adliye mahkemelerine görev verilen hallerde bu mahkemelerin göreve başlama tarihine kadar 1086 sayılı Kanunun bu Kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanır.Yani bundan anlamamız gereken şey herhangi bir ilk derece mahkemesinde dava görülüyor iken Bölge Adliye Mahkemelerinin fiilen göreve başladığı tarih olan 20 Temmuz 2016'dan önce ilk derece mahkemesi karar vermişse eski HUMUK hükümleri gereği direk temyize gider istinafa gitmez ama
20 Temmuz sonrası ilk derece karar vermişse bu Bölge Adliye Mahkemelerine yollanır. Bunu bilin yeter. -
Cok sagolun.
-
arkadaşlar çok güzel ve güncel notların olduğu bir site tavsiye ederim ben çok beğendim:
https:/ /www.hukukdershanesi.com
Siteye girip sınıflardan istediğiniz dersin güncel notuna ulaşabilir test çözebilirsiniz. Bizim için yapanlardan Allah razı olsun...
-
320'lere gelir mi sıralama
-
@james-buchanan hocam bunlar düşünmeyin bence şuan önemli olan sadece gece gündüz ders çalışmak.
Bakın grup ne kadar sessiz eskiye göre.. Herkes ders çalışıyor Elhamdülillah.
Bu işler biraz da nasip bakarsınız 320 de olur ya da 300 de direk kalıverir. Biz dersimize bakalım emin olun nasipte varsa 320. olarak da mülakata kalırız.. -
Arkadaşlar merhaba , elinde denemesi olup paylaşabilecek bir arkadaşımız var mudır ?
-
Küçük bir soru: Ceza Genel için Sinan Sakin'in 2015 yılı kitabını çalışıyorum. Bildiğim kadarıyla ceza hukuku için güncelleme olmadı değil mi ?
-
@öğrenci ön ödeme konusu ile ilgili bir süre değişikliği var bildiğim en önemli değişiklik bu
-
chrome://external-file/Yasal%20Su%CC%88reler%20%7C%20Hukuk%20Gu%CC%88nlu%CC%88g%CC%86u%CC%88-3.pdf
Arkadaşlar , “”SÜRELER””vardır muhtemelen ama yine de iş görür belki diye burada dursun -
@öğrenci Hocam kanunları indirdikten sonra en arkada değişiklikler yer alır ordan bakarak çalışın değişiklik var 2015 ten beri mesela iç güvenlik paketi vardı 2015 te baya önemli.
Ama geri kalan sistem hiç değişmez kastın tanımı vb. yüz yıl önce de aynı idi. Siz sadece değişikliklere bakın yeter..
Yazık yeni kitap almayın..
Ama KPSS'ye gireceksiniz orda ceza mahkemesi de çıkıyor o baya değişti
-
*ceza muhakemesi hukuku olacaktı
-
@mehmetemir Şimdi kanuna bakıyordum hocam , bizim sorumlu olduğumuz alan olan ilk 75 maddede cok az değişiklik var.Bir de iç güvenlik paketi ve ön ödeme yok kitapta, onları hallederim.Geri kalanlar aynı.
-
@öğrenci * Ön ödeme'nin şartlarındaki değişiklikler..
-
@öğrenci evet hocam onlara bakın yeter.
Yazık kitap almasın kimse elinde ceza kitabı varsa.. -
@mehmetemir Yok zaten almayacağım hocam. Teşekkürler..
-
@mehmetemir yanlış başlığa yazmışım. stajyer kontrolörlük için yazacaktım. pardon.