29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@zuzu-s hocam pdf olarak bulamazsınız hepsi kaçaktır genelde bulunanların..
Ama size tavsiyem bu site var burda her ders ile ilgili harika güncel sorular ve denemeler var.
Ayrıca android uygulaması da var. Tavsiye ederim gerçekten çok güzel hazırlamışlardır buyurun:https:/ /www.kpsshukuk.com
-
@zuzu-s hocam pdf olarak bulamazsınız hepsi kaçaktır genelde bulunanların..
Ama size tavsiyem bu site var burda her ders ile ilgili harika güncel sorular ve denemeler var.
Ayrıca android uygulaması da var. Tavsiye ederim gerçekten çok güzel hazırlamışlardır buyurun:https:/ /www.kpsshukuk.com
-
2016'daki sınavın soruları elinde olan var mı?
-
Arkadaşlar maliye vuk ve tvs için soru bankası önerebilir misiniz? Daha çok idari hakimlik ile alakalı olursa sevinirim.
-
@gamzeja maliye icin 4t,vergiler icin matrah onerebilirim
-
Arkadaşlar 2 sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.
Vergi hukukunda genel kural olarak 5 yıl olan tahakkuk zamanaşımı süresi, aşağıdakilerden vergilerden hangisinde 5yılın üstüne çıkabilmektedir?
A)Gelir Vergisi
B)Kurumlar
C)Emlak
D)Katma değer
E)Ötvcvp emlak vergisi olması gerekmiyo mu? 4t çıkmış sorularda yanıt A olarak verilmiş
-
100 TL sermayesi olan iki ortaklı A limited şirketinin 200 TL tutarındaki vergi borcu ödenmemiştir. Ortakların sermaye payları birbirine eşittir. Vergi idaresi ortaklara başvurmak istemektedir. Hangisi doğrudur?
Cevap her bir ortaktan alacağının 50 Tlsini talep edebilir olarak verilmiş.
Her birinden 100 Tlsini talep edebilir olması gerekmiyo muydu? -
@olursaolur 4t bu süreç için biraz fazla ayrıntılı matrahı hiç duymadım ama araştıracağım teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar medeni usulde ön plana çıkan konular nelerdir kesinlikle böyle üstüne basa basa çalışın dediğiniz yer var mi?
-
@sbui61 hocam özellikle görev ve yetki mevzusu mutlaka 1 soru gelir. İstinaf temyiz de aynı şekilde 1 soru. Dava açılması dilekçe aşamaları 1 soru. Tahkikat aşaması vb. 1 soru mutlaka gelir. Yasaklılık ve red konusuda çok önemli
-
@idyah 100 tl'si tüzel kişiden geri kalan ise ortalakların sermayeleri oranında ortaklardan alınır yanlış hatırlamıyorsam karde
-
Anayasa güncel sorular, gayet güzel hazırlamışlar:
https://drive.google.com/open?id=1r_g03Y7JwgB8BGDvrrxfFyOh7hpbWfwe
-
@Mehmetemir humk'tan çıkmış soruların yıllara göre dağılımı var mı? ya da banko soru nereden geliyorsa oralara daha fazla dikkat edelim. atıyorum görev ve yetki buradan kesin gelir sanırım.
-
@mehmetemir hocam teşekkürlerimi sunuyorum aslinda zor bir ders değil ama uzun bir ders ilk kez çalıştığım için de böyle gelmiş olabilir
-
@james-buchanan maalesef elimde yok ama dediklerim çoğu testte çıkan konular
-
@sbui61 kısa da olsa sistemi öğreneceğiniz bir not, güzel bir kanun çalışması ve bol test ile yavaş yavaş oturur.
-
@gamzeja en son sinavda maliye soruları zordu diye hatırlıyorum en azindan maliye politikası falan daha detaylı calisilmali 4t bu konuda talebi karşılayacak en güzel kitap yine de size bırakıyorum kolay gelsin:)
-
@antepli-27 Tasfiye edilerek tüzel kişiliği ticaret sicilinden silinmiş
olan mükelleflerin, tasfiye öncesi ve tasfiye dönemlerine ilişkin her türlü vergi tarhiyatı
ve ceza kesme işlemi, müteselsilen sorumlu olmak üzere, tasfiye öncesi dönemler için kanuni
temsilcilerden, tasfiye dönemi için tasfiye memurlarından herhangi biri adına yapılır. Limited
şirket ortakları, tasfiye öncesi dönemlerle ilgili bu kapsamda doğacak amme alacaklarından
şirkete koydukları sermaye hisseleri oranında sorumlu olurlar.Vuk'da böyle yazıyor hocam Sertkan hocanın kitabında da aynı soruya yanıt olarak 100 tl demiş oran deyince yarı yarıya sorumlulular deyip 200TLnin yarısını hesaplamayacak mıyız yoksa atladığım bi yer mi var?
-
@mehmetemir kodakoglunun kitabindan çalışıyorum kanunda elimde mevcut bunları tamamladiktan sonra bol soru çözmek lazim hukukta önemli olan bol soru zaten neyse iyi çalışmalar hocam
-
Arkadaşlar bugün başımdan geçem bir olayı anlatmak istiyorum
Gümüşçü de işim vardı gittim dükkana muhabbet açıldı kadın ne iş yapıyorsunuz gibisinden bir soru sordu Hakimim dedim tepkisini ölçmek istedim ve kadın öyle bir değişti ki Mehmet Erdem den Hakim Bey şarkısını söyledi utandım hiç böyle bir tepki beklemiyordum çıkarken Yine bekleriz Hakim Beeyy dedi
Kıssadan hisse Etiket ve statü dünyası maalesef herşey bunun üzerine kurulu