29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@sim eyvallah üstad da son bir ay kalmış, fiyatı da malum biraz fazla yetişir mi diye düşünmüyor değilim.
-
@aday-adayı temeliniz iyiyse ve konuların hepsini bitirdiyseniz yetişir. Diğerlerinin sayfa sayısı ne kadar bilmiyorum.
-
@diriliss tarih hocam bu saatten sonra pek konu yetişmez size hem vakit hem nakit tasarrufu için kaldıraç tamamı çözümlü genel kültür genel yetenek soru bankası öneririm. Az bir temel varsa bu kitap sizi çok ileri götürür.
-
Arkadaşlar ben adli yargıya çalışınca pek idari yargı sınavındaki içeriğini bilmiyorum her dersin.
Medeni hukukta aile, miras, kişiler, eşya hukuku hepsi dahil mi idari yargı için?Özelden soran arkadaşlar oluyor
-
@mehmetemir iyi akşamlar mehmet hocam zahmet olmazsa notlarınızı banada gönderirmisiniz
Venus6610@gmail.com -
Arkadaşlar medeni usule kanundan mı çalışmalıyım yoksa bi konu anlamlı kitaptan mı ilk defa bu derse çalışıcam
-
@Mehmetemir hocam iyi akşamlar. Medeni hukukta da BK gördüğümüz yeri CB yapmak doğru mudur? Mesela hangi yabancı paralar üzerinden rehin kurulabileceğini BK belirliyormuş. Bununla ilgili bilgi bulamadım. Biraz detay ama sorup sormayacakları belli olmaz. Ne diyorsunuz? Bu arada her sorumuzu yanıtlıyorsunuz artık direkt size soruyorum çok teşekkürler gerçekten. Bu değişikliklerden sonra muallakta kalan çok yer var. Sağ olun yardımlarınız için.
-
Arkadaşlar 5018 i ezberlemek şart mı? Bir kolayı var mı?
-
@mehmetemir hocam idari yargı kitabında saydığınız tüm konular var. Justice'de. Çıkıyor olmalı hepsi.
-
@66venus yolladım hocam...
-
@gaye hocam o kadar çok husus değişiyorki son zamanlarda inanın şuan çoğu kanun değiştirilmeyi bekliyor kimse yetişemiyor hıza. Bakın dediğiniz mantık çoğu zaman doğru çünkü BK yürütme olarak görev yaparken yürütme CB ye verildi o yüzden nerdeyse tüm BK yetkilerini CB kullanıyor. Aksine bir husus olmadıkça BK yerine çoğu soruda Cb yazın. Bu dediğimi bende uyguluyorum. Emin olun başka çaremiz yok son 38 gün
-
@gaye evet hocam medeni hukuka hepsi dahilmiş. Allah razı olsun
-
@petunya hocam vaktiniz varsa kitap tabiki en iyisi ama vakit az kaldı ise bir not ile kanun çalışıp Sertkan hocanın kitabından çalışın ben öyle yaptım çok iyi sonuç aldım ayrıca benim gruba attığım adalet bakanlığı notu ile kendi özetim baya işinizi görür not olarak..
-
@hegia-sophia hocam 5018 dili ağır biraz zor bir kanun. Hiçbir kanun ezbenmez mantığı oturtulur o yüzden kanun çalışmak yerine kamu maliyesine ki vergi de aynı şekilde nottan çalışmak daha iyi.
Aslında dikkat ettiyseniz tüm hukuk dersleri ders notları kanunun size biraz daha sistemli ve açıklayıcı anlatımıdır. yani kuru kuruya kanun okumak kafanızı karıştırabilir ben hep derim kısa da olsa bir not okuyun.Grupta direk kanun okuyup medeni usulü oturtamayan birçok arkadaş oldu onlara not önerdim sistemi oturttular şimdi hepsi iyi çözüyor elhamdülillah...
Yani mantığı anlamak için az da olsa bir not mutlaka lazım
-
Arkadaşlar belki bir faydası olur diye bakabilirsiniz. Güzel hesaplıyor elbette sapma vb. mevzu değişebilir ama yinede aşağı yukarı doğru olur...
http:// ercanyesersin. com. tr/adli-yargi-hakim-ve-savci-adayligi-sinavi-ve-puan-hesaplama-robotu/
-
@mehmetemir konu çalıştıktan sonra muhakkak kanun okuyun diyor bazı kişiler özellikle medeni usulde. ben konuyu calıştım fakat diğer derslerden kanun okumaya fırsat bulamıyorum. kanun okumadan olmaz mı sizce yoksa konu çalışma+test yeterli mi olur?
-
@mehmetemir çok teşekkür ederim.. Gönlünüzden geçen hakkınızda hayırlı olsun..
-
@mehmetemir hocam hem kanun okuyum hem de attığınız nottan çalışıyım o halde
-
@iibf hocam konu muhakkak dediğim gibi mantık anlamak için biraz da olsa okuyun konular zaten kanun özeti bir bakıma.
Anlamadığınız her yeri sorun biz yardımcı olacaz inşAllah...Sadece konu olacaksa bol soru çözün derim
-