29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@ehss rica ederim iyi çalıışmalar
-
Arkadaşlar Vergi Hukuku ve Vergi Usul Hukuku arasındaki fark nedir?Kpss kaynaklarından Vergi Hukuku konusunu çalışırsam her ikisi içinde yeterli olur mu?
-
@zencitarzan hocam genelde vergi usul hukuku kpss kaynaklarinda vergi hukuku+ tvs icerisinde yer aliyor. En azindan vergi usul kanunu ile desteklenerek calisilirsa ve ilavaten sorularla desteklenirse daha iyi olur diye dusunuyorum nurettin bilici vs kaynak yoksa. Vergi ve vergi usulden cikan soru sayisi da az degil.
-
@sbf1983 hocam çok teşekkür ederim bir de idari hakimlik denemesi tavsiye edermisiniz?
-
@zencitarzan hocam o konuda forumdaki tecrubeli arkadaslar yardimci olacaktir diye dusunuyorum. Gecmis iletilerde de paylasimlar var arkadaslarin. ben ilk defa girecegimden soru bankasi ve deneme konusunda cok bilgim yok hocam.
-
@zencitarzan, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar Vergi Hukuku ve Vergi Usul Hukuku arasındaki fark nedir?Kpss kaynaklarından Vergi Hukuku konusunu çalışırsam her ikisi içinde yeterli olur mu?
Vergi hukuku; vergi usul hukuku, vergi yargılama hukuku, vergi icra hukuku gibi alt dalları da kapsayan bir hukuk dalıdır. Ancak tvs buna dahil değildir. Çünkü tvs içerisinde gv, kv, ev, bsmv, dv, kdv, ötv, öiv gibi alanları kapsayan farklı bir derstir. Burada vergi hukuku ve vergi usul hukuku diye ayrım yapılmış ama zaten biri diğerini kapsayan bir alan oluyor.
-
Merhabalar. Nurettin bilici’nin vergi hukuku kitabini almayi düşünüyorum. Sinavdaki vuk ve vergi yargilama usul hukuku için yeterli midir ? Ayrica en guncel baskisi 45. Baski mi 46. Baski mi ? sadece bir tane sitede 46. Baskiyi gördüm ama gercekligine inanamadim
-
@james-buchanan tamam hocam teşekkür ederim
-
@wasp61 yeterli hocam. 46. baskı daha çıkmadı diye biliyorum ama Nurettin Bilici tek başına yeterli ama bol soru çözmeniz gerekir...
-
@wasp61 vergi hukuku 46. Baskı bende var ,cıktı alabilirisiniz
-
Arkadaşlar transkript ve başvuru ile ilgili( neyin geçerli olup olmayacağı) yarın adalet bakanlığından hangi birimi arayıp sormaliyim
-
@rettiger, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar Tan Tahsin Zapatanin medeni hukuk kitabı 600 sayfadan fazla sizce(özellikle sınava daha önce giren arkadaşlar ) buna çalışmak yerine normal kpss medeni Hukuk kitapları idari hakimlik için yeterli mi?
Şuan zapata dan calısıyorum 282 . sayfadayım dun basladım.6 gün planladım medenı ıcın.Hızlı gidiyor akıcıdır zapata.
-
@antepli-27 kardeşim bakanlığa sordun mu ?bu şekilde geçerli oluyormu ıslak imzanın tartılmış hali sonrası ni yazıcıdan alacaksın anladığım kadarıyla?
-
@bydaler sormadım ama yapan geçen senelerde yapan arkadaşlarım var.
-
@antepli-27 tmmdirneyvallah.. yarın bende bir öğrenci işlerine sorayim
-
İyi akşamlar arkadaşlar.HMK'da nerelere dikkat edilmeli sizce? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
-
murat idari yargı hakimliği setinde ceza hukukunda özel hükümlere de yer verilmiş özel hükümler çalışılmalı mı sizce?
-
Medeni Hukuk'ta bitmek bilmiyor.
-
Arkadaşlar idari Sınavı için hukuk mezunu olmayanlardan belge isteniyormuş transkript ve mezuniyet belgesi ikisini de savcılıkta onaylatmak mı gerekiyor bu belgeleri e devlet ten alsak bir sıkıntı yaşar mıyız son olarak da savcılık aracılığıyla aps ile diyor PTT den yollamayacaz mı bu cümle kafamı karıştırdı biri iyi izah edebilir mi rica etsem
-
@msayar12 hayır gerek yok sadece genel hükümler ilk 75 madde