29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Dostlar. Malesef diplomamı bulamıyorum. Geçici mezuniyet belgem duruyor. Bi sıkıntı cıkar mı sizce?
-
@mehmetemir hocam idari sınavını seçtim sadece ödeme 180 tl gözüküyor 2 seçenek ksımını anlamadım
-
Arkadaşlar çok mu detaylı inceleniyor bu transkript yoksa prosedür icabımı kimler
bakıyor -
Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim sayilir. Oncelikle herkese iyi calismalar diliyorum. Idari yargi sinavina ilk kez girmeyi planliyorum daha dogrusu girip girmeme konusunda kararsizim. (calismak icin zamanin kitligi, sehir disindan git gel mesarifler vs ) Hukuk altyapim az cok var ama idari usul, vergi usul ve medeni usul hic bilmiyorum. Sizce sansimi denemelimiyim. Nacizane fikirlerinizi, tavsiyelerinizi ve tecrubelerini almak istedim.
-
@paragliding Ben adli yargıya hazırlanıyorum vergi usul konusunda bi yorum yapamıyorum ama iyuk kolay bir ders idare alt yapınızla iyuktan konu anlatım ve kısa kanunu var ikisiyle halledebilirsiniz rahatlıkla, medeni usul anladığım kadarıyla idari yargıya hazırlananların zorlandığı bir ders ama yeteri kadar ve doğru çalışmayla kolay bir ders, mutlaka defalarca sıkı bi kanun okumayla başarabilirsiniz bana kalırsa , süre konusunda yetişip yetişmeyeceğini takdir etmek size düşer sadece sıkı bir çalışma gerektiğini biliyorum, hayırlısı olur umarım sizin için başarılar
-
@economist-04692 doğru yapmışsınız Hocam. Benim dediğim şu tek sınava girecekseniz size 2 oturum seçtiriyor ödeme sayfasında..
-
@mehmetemir Teşekkürler hocam iyi çalışmalar.
-
@paragliding yetişir hocam herşey size bağlı. Çoğu kişi de sizin gibi yeni yeni konsantre olup başlıyor zaten az bir temeliniz varsa ders çalışırken az çok a bunu da hatırladım dersiniz. Zaten sınavın test olması çok iyi bu açıdan. Ezber yapmadan iyi bir mantıkla çalışarak Allah'ın izniyle olur. Siz o yüzden çalışın ha diyelim olmadı çok güzel bir kpss Hukuk çalışmış olursunuz...
Lütfen çalışın..
-
@su_23 evet hocam iyuk mevzuattan bakmistim sayfa sayisi pek fazla degildi. Aslinda fakultede de vergi ve tvs derslerini de secmeli olarak almistim, vergi usul kanunda yaklasik 150 sayfa ama ne kadar farklidir bilemiyorum. En nihayetinde aslinda ben bu surece baslamaya korkuyorum galiba.
-
@mehmetemir Soylediklerinizi dikkate alacagim hocam.
Allah razi olsun. -
@paragliding bide şu var hocam siz yeni girdiğiniz için görmemişsinizdir. Elimde kul hakkı olmayan çok güzel notlar var. Hepsi de kaçak değil elhamdülillah..
Gruba atmıştım ama yeni katılan arkadaşlar varsa sizin gibi bana özelden e mail atın ben size hepsini yollarım.
Zira kitap almaya kalksanız hem pahalı hemde vakit az.
Bu elimde olan derslerde sadece nota çalışıp bol soru çözün.. -
@mehmetemir tamam hocam. Yarina kadar kararimi vermis olurum insallah. O zaman sizinle iletisime gecerim. Birde ben fazla kullanamiyorum formu epostami onaylamam bile cok uzun surdu beceremedim. Yanlis bisiy yaparsam kusura bakmayin.
-
Dostlar merhaba belge teslimi için son gün var mı yoksa onu da 8 kasım son gün olarak mı belirlediler( ankaradayım direk bakanlığa götürebilirim belgeleri)
-
Arkadaşlar merhaba, bir milletvekilinin milletvekili seçildikten sonra seçilme yeterliliğini kaybederse bu kişinin milletvekilliğinin sona ermesine kim karar verir?
-
@aysegul seçilme yeterliliği secimden sonra kaybedilirse, vekilliğin dusmesine tbmm karar verir diye biliyorum. Yanlis biliyorsam affola.
-
@aysegul Eğer mv seçilme yeterliliğine sahip olarak usulüyle mv seçilirse sonradan kaybında ancak tbmm nin sınırlı sayıda olan mv düşmesi nedenlerine dayanak tbmm genel kurul karar alabilir; mesela yeterlilik sebeplerinde sayılan bir yıldan fazla taksirli hariç hapis cezası almamak bu fıkraya göre mv seçildikten sonra ceza alırsa mahkeme kararının genel kurula iletilmesiyle görevi sona erer , ama diğer bir örnek olarak yeterlilik nedenlerinden biri olan türk vatandaşlığının kaybında tbmm nin böyle bi yetkisi yok çünkü tbmm nin tahdidi olarak sayılan düşme nedenlerinde vatandaşlık kaybı durumu yok bu durumda Ysk da yetkili değil, Kemal gözlerin bi makalesi var orda da anayasada açıkça düzenlenmeyen bir durum bi kuruma yetki verilmemiş diyor. Bir de şöyle bi şey var seçilme yeterliliğine sahip değilse ve seçiminden önce bu durum ortaya çıkmamış ysk tarafından mv tutanağı verildikten sonra anlaşılmışsa Ysk tarafından tutanak iptal edilir. Doğru yanlış bilemem ama bildiğim kadarıyla durum bu..
Yanlışlık varsa arkadaşlar düzeltirse sevinirim -
@su_23 ve @paragliding cevap için teşekkür ederim.
-
@su_23 teşekkür ederim dedikleriniz not aldim
-
Medeni ve medeni usulden ayrı ayrımı 7 ser soru gelecek yoksa ikisi birlikte mi 7 soru
-
@kemankeşş detay filan yok aldigin dersleri fosforlu kalemle (sarı renkli) bir amca ciziyor zimbalayip masanin sağ tarafına koyuyor hepsi bu. Daha fazla detaylandirilar mi sonrasindan bilmiyorum.