29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@hukuksever yanında diploma ve transkriptin aslı ve birer suretiyle gidiyosun 2. Kat f blok bakanlık muhabereye gidiyosun ordan sana dilekçe veriyo adını soyadını imzanı atıyosun alt tarafta ek kısmına da diploma ve tranakriptin fotokopisini vwreceğini belirtip hemen yan taraftaki başsavcı vekline gidiyosun dilekçwnw kaşe vuruyo sonra tekrar muhabereeye geliyosun belgeleri kontrol ediyolar bi on dk kadar sonra kwndileri zarfa koyup sana veriyolar her şwy hazır şwkilde gönderilecek adresi bile kaşeli şwkilde sadece 2 kat aşağıda pttye gidip aps bölğmüne teslim edip vereceği çıktıyı tekrar muhabereye teslim ediyosun bitiyo kolay yani
-
Şimdi baktım da benim transkriptin sadece son sayfasına imza atmış şube müdürü sorun olur mu dersiniz?
-
@ercu zaten öyle oluyor hocam son sayfanın altına kase imza yapip veriyor
-
Selamlar öncelikle
Diploma ve transkriptin fotokopisini savcılıkta mühür vurdular ve bana verdiler zarfa ben koyup ptt aps ile yolladım . Savcılıkta başka bir işlem yapmadılar kayıt vs. Sıkıntı olur mu acaba ? İlanda yazan savcılık aracılığıyla kısmı evrakları onaylatmaktan mı ibaret sadece ,herhangi kayıt orda gerekli mi ? -
Arkadaşlar ben de bu gün bizzat Adalet Bakanlığına giderek başvuru yaptım. Biraz sıra vardı kapıda. Sadece traskript ve ve geçici mezuniyet belgesinin fotokopisini verdim, görevli arkadaş aldığım hukuk derslerini fosforlu kalemle çizdi ve tamam dedi. Evrak asıllarına bakacak mısınız dedim gerek yok, tamam gidebilirsiniz dedi. Boşuna noterden veya başka bir yerden onaylamanıza gerek yok. fotokopileri yeterli...
-
Bakanlıktaki sıraya bakılırsa bu sene yoğun bir talep olması beklenebilir
-
@siyasal hocam siz 2016'da son gündeki sırayı görseydiniz, yukarıdaki kavşağa çıkmıştı neredeyse
-
boşanma davası kesin yetki mi yoksa özel yetki mi oluyor? humk dersi için soruyorum.
-
@james-buchanan Farklı yargıtay kararları var ama kesin yetki diyemeyiz , genel yetkiye getirilmiş bir istisna kesin olmayan özel yetki gibi, yani sorularda hangisi kesin yetkilidir veya değildir dendiğinde boşanma davasına kesin yetki diyemeyiz. Bildiğim kadarıyla böyle
-
@james-buchanan boşanma davası kesin olmayan yetkidir. Kesin olmayan yetki Genel ve özel olarak 2ye ayrılıyor. Özelin içinde.
-
Arkadaşlar selam,
İdare hukuku için konu anlatımı kaynağım yok sadece kanunları okusam yeterli olur mu sizce ? Bir de hakim olan bir arkadaşımız rica etsem idare hukuku bağlamında kanun ad/nolarını paylaşabilir mi? “” hakim olan arkadaşımız “” allah söyletti -
@su_23 @eylembilim kodakoğlu özel yetki olarak göstermiş ama emin olamadım. teşekkür ederim.
-
@zuzu-s tek kanun çok yeterli olmaz. Mesela fait de Prince ilkesi kanunda yazmaz doğrudan ama testlerde soruluyor o yüzden PDF de olsa bir nottan okumak gerek.
hocam ben bir sürü idare notu atmıştım kul hakkı olmayan, özelden e mailinizi mesaj atın size bütün notları yollayım. Sizin durumunuzda olan arkadaşlar varsa onlarda atsın onlara da yollayım.
-
@mehmetemir çok teşekkür ediyorum , şimdi attım Mail adresimi , ellerinize emeğinize sağlık
-
idare hukuku en iyi kaynak kitap olur. özet şeklinde murat 2019 kpss kitabı var ama hâkimlik için yeterli olmaz. themis veya nohutçu. bir de alesta falan diyorlar ama hiç bakmadım ona.
-
@mehmetemir hocam siz adli hakimliğe mi hazırlanıyorsunuz?
-
@cengiz sağol kardeşim yaptım Allah a şükür
-
@james-buchanan öncelik adli hakimlik ama İdariye de hazırlanıyorum..
-
Vergi hukukunda not+kanun yeterli olur mu?
-
@sahnr hocam notun türüne göre değişir elbette lakin vergi de çok soru çözmek gerekir. Pratiği iyi oturtmak lazım..