29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@fc-real-gdp son günler ya artik çıldırıyor insan hata görmek istemiyor
-
@emrah16 hocam 7 de 7 diyemeyiz son sinavda 1 soru da hukuki uyusmazliklarda arabuluculuk kanunundan geldi buna da bir bakın mutlaka.yine sorabilirler zaten 2 3 yerde süre var onlardan biri gelir yine baska önemli birşey goremedim ben o kanunda
-
@emrah16 hocam arkadaşlar cevaplamış Allah razı olsun onlardan fakat bir kez de olsa ben yargılamanın yenilenmesini okuyun derim..
-
Sorulma ihtimali var...
Bir şeye haciz koymak için avukatın özel yetkiye ihtiyacı yoktur ancak
Var olan bir haczi kaldırmak için avukatın özel yetkiye ihtiyacı vardır...
Hayırlı nurlu bereketli sabahlar olsun...
-
Arkadaşlar tvs ile ilgili kac yıldır soru gelmiyor bilen var mi?
-
1- 61 yaşındaki Bay A
2- 4 çocuklu Ayşe ve Ömer çifti
3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı
4- Bakan
5- Bakan Yardımcısı
Türk Medeni Kanununa göre yukarıdakilerden hangileri vasilikten kaçınamaz? -
@rootofallevil hocam bakan yardımcısı olması gerek..
Madde 417- Aşağıdaki kişiler vasiliği kabul etmeyebilirler:
l. Altmış yaşını doldurmuş olanlar,
2.Bedensel engelleri veya sürekli hastalıkları sebebiyle bu görevi güçlükle yapabilecek olanlar,
3. Dörtten çok çocuğun velisi olanlar,
4. Üzerinde vasilik görevi olanlar,
5. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcıları,
bakanlar, hâkimlik ve savcılık mesleği mensupları. -
Arkadaşlar çok soruyorlar dikkat edin...
Azmettirme
Madde 38 – (1) Başkasını suç işlemeye azmettiren kişi, işlenen suçun cezası ile cezalandırılır.
(2) Üstsoy ve altsoy ilişkisinden doğan nüfuz kullanılmak suretiyle suça azmettirme hâlinde, azmettirenin cezası üçte birden yarışma kadar artırılır. Çocukların suça azmettirilmesi hâlinde, bu fıkra hükmüne göre cezanın artırılabilmesi için üstsoy ve altsoy ilişkisinin varlığı aranmaz, (Azmettirenin cezası üçte birden yarısına kadar artırılır)
(3) Azmettirenin belli olmaması hâlinde, kim olduğunun ortaya çıkmasını sağlayan fail veya diğer suç ortağı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine onbeş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezasına hükmolunabilir. Diğer hâllerde verilecek cezada, üçte bir oranında indirim yapılabilir.
-
@mehmetemir bakan yardımcısı ile 4 çocuklu çift olacak hocam cevap. Diğerleri kaçınabilir
-
@rootofallevil Bu soru aşağıdakilerden hangisi vasilik yapamaz şeklinde sorulup da bir de vasiliğe engel olan sebepleri sıralayıp araya bir de cb atınca tadından yenmez
-
@mehmetemir hocam bundan mutlaka soru gelir diye düşünüyorum ayrıca soracaklari şey de indirim sebebi olur diye düşünüyorum. Dikkat edilmesi gereken burada hakim indirim yapmak zorunda değil. Gözden kaçmasın
-
@ugur2428 Allah razı olsun hocam..
Benimde beklediğim ise çocukların azmettirilmesi halinde nüfuz aranmayacağı..
-
Soru beklediğim bir yer çünkü 2018 de değişti...
Bilirkişi raporu:
Yazılı yargılama da 3 ay da olmazsa artı ek 3 ay süre
Basit yargılama da 2 ay da olmazsa artı ek 2 ay süre
İçinde hazırlamak zorunda...
-
Çok karışan bir husus:
Dikkat dikkat..
Sulh, kabul, feragat bunlar hüküm kesinleşene kadar yapılabilir...
3'üde tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri hususlarda olur..
3'ü de yapılırsa bir daha dava açılamaz..(Davanın geri alınmasından temel fark bu, geri alınırsa bir daha açılabilir, Peki size hemen soru geri alma nasıl olurdu? Buna dikkat edin..
geri alma ancakkkkk karşı tarafın onayı ile olurdu)Ancakk
Sulh şarta bağlı olarak yapılabilirken,.
Feragat ve kabul şarta bağlı yapılamaz.. -
Arkadaşlar güncel idari yargı tüm parasal sınırlar listesi yaptım buyrun baya işinize yarar...
https://drive.google.com/file/d/1WVz16wwUwFGmz7xl89vDkn9OLgL7ts_U/view?usp=drivesdk
-
@mehmetemir Burada asıl karışan feragat ve kabulün hüküm ifade etmesinin karşı tarafın ve mahkemenin muvafakatine bağlı olmaması. Kabul ün madde içeriğindeki tanımda "davalının kısmen veya tamamen muvafakat etmesidir" hükmü var. Bu karışıklığa sebep olabilir
-
@mehmetemir hocam haciz uygulatmak olmayacak mı o vekile izine gerek yok
Kaldırmakta var dediğiniz gibi -
TCK'de zamanaşımı sürelerinin başlamasıyla ilgili mutlaka dikkat edilmesi gereken bir husus. Dikkat!
Zamanaşımı, çocuklara karşı üstsoy veya bunlar üzerinde hüküm ve nüfuzu olan kimseler tarafından işlenen suçlarda ON SEKİZ YAŞINI BİTİRDİĞİ GÜNDEN İTİBAREN işlemeye başlar. -
@kemankeşş hocam haciz uygulatmak ile haciz koydurmak aynı yere çıkıyor...
-
Çok dikkat edin:
İstinaf veya temyize kanuni süre geçtikten sonra başvurursanız veya kesin bir karara karşı giderseniz İSTİNAF VEYA TEMYİZ DİLEKÇESİ REDDEDİLİR...
Ancak İstinaf veya temyize ilişkin harçları ödemezseniz kesin sürede, BAŞVURU YAPILMAMIŞ SAYILIR...
(ya da vazgeçmiş sayılır)