29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Kamu iktisadi kuruluşu olarak tr de yalnızca "devlet hava meydanları" kaldı geri kalanları İDT
-
@çıkmadıkcandan hakkımızda hayırlısı olsun hocam sınav anında kimin neyi ne kadar yapacağı hiç belli olmuyor o an çok başka olur. Emeğimizin karşılığını almak dileğiyle başarılar herkese şimdiden
-
Hocam şimdi monopol ü çözüyorum morelim alt üst oldu inşallah böyle çıkmaz çıkmış sorularla pek alakası yok bence veya ben biraz stres yapıyorum ondanmı bilemiyorum haktan hayırlısı artık
-
Türk ceza hukukunda uyarlama işlemi yapma yetkisi Ankara ağır ceza mahkemesindedir. Kararı 15 gün içinde verir. ( Biraz detay biliyorum ama ben bu soruları yanlış yapıp not almışım , sizler yapmayın dostlar.)
-
@ak benimde oyle olmustu kafaya takma monopolun magduru olan çokmuş bende sonradan okudukca rahatladim biraz, yoksa sadece benmi yapamiyorum diye dusunmeye baslamistim.
-
@alp9292 Başkan valla bilmiyorum inşallah iyi olur
-
Mali tatil söz konusu olmayan vergiler:
ÖTV
BSMV
ÖİV
Şans oyunları vergisi -
Son 2 gün.. gy gk mı çalışmalı yoksa hızlı bir tekrarla alan konularına mı bakmalı? Kafa karisik
-
@bydaler zor soru hocam ben de neye bakacağımı bilemeyip hiçbir şeye bakmıyorum.
-
@çıkmadıkcandan güzel cevap
-
@çıkmadıkcandan benimde kafamin icinde bisey bu neydi şu neydi diye diye aksama kadar acmadigim kitap kalmiyor , cuma gunu hic biseye bakmicam disarda dolascam islerimi halletcem bosaltmak lazim kafayi.
-
@alp9292 aynen hocam bir karikatür var yüklemeyi denedim başaramadım. Dıgıdık dıgıdık mıydı diye Google a yaz çıkıyor durumum tam öyle:)
-
Bir de arkadaşlar idarede şunun çokça zorlamasını yapıyorlar belediye meclisi kararlarında meclis kararında ısrar ederse belediye başkanı 10 gün içinde dava açabiliyor. Ancak büyükşehir belediye başkanı için bu 10 günlük süreyi AYM iptal etti. Yani bu süre genel dava açma süresi olan 60 gündür .
-
@bydaler Ramazan yergin Diyarbakır genel tekrar videolarını izliyorum ne kaparsam artık
-
ÖNEMLi ! 5018 de belirtilen bütçe sınıfları içinde yer almayan idareler:
TCDD
Ziraat Bankası ve il bank
TOKİ
TRT
Merkez Bankası
Spor federasyonu
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
Köy idareleri
Vakıf üniversitesi
Kitler -
@çıkmadıkcandan Zaten şu köy, vakıf üni. ve kamu kurunu n.m.k. Üçüz gibi her yerde beraberler
-
@mr-aday jdjdjdjsdjjd aynen hocam güzel tespit.
-
Arkadaşlar , iyi akşamlar şimdi çok zamanı değil farkındayım ama ben de o kadar çalıştm kaç aydır hepsi birbirine girmiş gibi hissediyorum şimdi deneme çözünce zaten çok üzülüyorum 50lerde alan en yüksek 54 20 lerde gkgy geliyor bir dersi çalşsam diğer dersi yapamıyorum, endişelenmeye başladım şimdiden bir de seneye ne olur ne olmaz belli değil seneye sınav olmaz diyorlar sizce böyle bir şey mümkün mü
-
Normalde vergi hukukunda münasip süre 15 günden az olmayacak bir süre iken , aramalı vergi incelemesinde münasip süre özel olarak '1' aydır. Ben bunları hep yanlış yapmışım:(
-
Biraz fazla bilgi bombardımanı oldu biliyorum ama şunu da yazmadan edemeyeceğim adli işbirliği yasası neleri kapsar gibi bir soru gelse:
Adli yardımlaşma ( istinabe)
Geri verme
Soruşturma ve kovuşturmanın devri
İnfazın devri
Hükümlülerin devri
Cevap hepsi arkadaşlar öncüllü verirse çoğu kişiyi eler.