29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
iyuk da taraflardan birinin ölümü üzerine " 4 " ay içerisinde
yenileme dilekçesi verilmez ise önceden verilen yürütmeyi
durdurma kararı KENDİLİĞİNDEN hükümsüz kalır. ŞIKLARA 3 AY DA KOYUYORLAR
MİRASTAN KAFANIZ KARIŞSIN DİYE DİKKAT EDİN ! -
sınava bahçelievler anadolu lisesinde girecek olan var mı acaba? okul çevresinde çantamızı emanete bırakabileceğimiz bir yer var mıdır?
-
@emestina ben giriyorum . Çok yüksek olasılıkla vardır. Ama ne kadar güvenilir olur bilmiyorum.
-
@emestina ve diğer arkadaşlar..
Her emanetçiye güvenmeyin..
Bahçelievler, Beşevler, Gazi filan bunlar Aştı ile arası metro ile çok yakın yerler. O yüzden sizin yerinizde olsam ben AŞTİ'deki emanetçilere bırakırdım. Kimseye güvenmeyin öyle çok olay oluyor emanet ile ilgili...
Aşti de bir sürü emanet dükkanı var güvenilir sorsanız gösterirler.
-
@mehmetemir
Arkadaslar sizce öğretmenlik mi hakimlik mi? Hali hazirda öğretmenken bile bazi şeylerin vicdani yukumlulugu cok agir geliyorken hakimlik icin kasmaya değer mi?
3 dakika önce -
Bundan sonraki alımlar hukuki yeterlilik sınavı ve hakim yardımcılığı sistemine mi göre olur? Cevap veren olursa çok sevinirim herkese iyi çalışmalar..
-
@marxistkeynesyen, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Bundan sonraki alımlar hukuki yeterlilik sınavı ve hakim yardımcılığı sistemine mi göre olur? Cevap veren olursa çok sevinirim herkese iyi çalışmalar..
Bu soruya bakan bey bile kesin cevap verebilir mi emin degilim.
-
@marxistkeynesyen, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ocak ayında Yargı Reformu Strateji belgesi yayımlanacak. Hakim-Savcı yardımcılığını orada göreceğiz büyük ihtimal. 1 aya her şey netleşir.
-
arkadaşlar hmk da hakimin sorumluluğuna dayanan tazminat
davasında hakime noterden ihbarname tebliğ edilmesi özel
şartı kaldırıldı. hakim ihbarname re'sen tebliğ eder. RE'SEN İHBARIN
OLDUĞU TEK DURUM. -
@live-the-moment değerli hocam...
Bu işe vebal aman uzak durun diye bakarsanız çok yanılırsınız zira her mesleğin vebali çok ağırdır. Bakın çok güzel bir söz var:
"Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır..''
Yani çiviyi üreten bir kişinin hatası nelere mal olur..
Bizim amacımız garibana ses mazluma nefes olmaktır..
Elbette hakimlik denilen şey veballi iş..
Bazen vereceğiniz bir karar bir kişiyi değil bir şehri hatta bazen ülkeyi etkiler..Ama bunu olumlu yönde kullanırsanız bu cennet vatanda hatta dünyada garibana ses mazluma nefes olabileceğiniz en önemli mesleklerden biridir..
Şu meslek kadar Veballi diye düşünmeyin. Siz hangi mesleği yaparsanız yapın, en iyi şekilde yapmak zorundasınız.
Allah doğru yolda olanların yardımcısıdır..
O yüzden elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın..
Hukuk bir dikenli yoldur. Ayağını seven gelmesin diye bir söz var..
Bu dünyada da ne kadar faydalı olabilirsek inanın o kadar öbür dünya için çalışmış olacağız.Son olarak şu güzel hadisi şerifi paylaşayım dedim..
Peygamber Efendimiz aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Kadı zulmetmedikçe, Allah Teâla hazretleri onunla birliktedir (yardımcısıdır)
(Tirmizi)Hayırlı geceler...
-
@live-the-moment, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mehmetemir
Arkadaslar sizce öğretmenlik mi hakimlik mi? Hali hazirda öğretmenken bile bazi şeylerin vicdani yukumlulugu cok agir geliyorken hakimlik icin kasmaya değer mi?
3 dakika önceAzminizi ayakta alkışlıyorum hocam. Olası bir sonraki soru; "öğretmenlik mi hakimlik mi doktorluk mu"
-
@live-the-moment elinden gelip de haksızlığı engellemiyorsan herkesin vebali üstünde sayın hocam..
-
@mehmetemir hocam bahçelievler anadolu lisesine yakın milli kütüphane var sanırım eşyalarımızı oraya bırakabilir miyiz? büyük bir kütüphane olduğu için emanet dolabı tarzı vs. vardır belki diye düşündüm. ben sınavdan bir gün önce geleceğim sabah tekrar AŞTİ'ye gitmek nasıl olur bilemedim. bu arada allah sizden razı olsun her konuda herkese yardımcı oluyorsunuz bu sitede eksik olmayın gerçekten.
-
@emestina hocam millî kütüphane de emanet var mı bilmiyorum maalesef bilen arkadaşlar yardımcı olursa teşekkür ederiz..
Ama dediğim gibi en son çare herkesin aklında Aştidekiler bulunsun ne olur ne olmaz
-
@mehmetemir hocam ilkuzemde kendi sıralamanıza göre 17-62 doğrunun sıralamasını aşağı yukarı tahmin eder misiniz? Sonucumu görüntüleyemiyorum çok canım sıkıldı lütfen...
-
(Bu arada bilgi@ilkuzem.com a mail attım cevap verilmedi)
-
@yamandede Hocam benim maceralı oldu. Sorular çok güzeldi bende ne güzel en başta çözdüm en son bitirdim sistem hata verdi. Sonra bir anda sonuç yüzde sıfır yazdı. Sonra e mail attım onlara dediler ki size bir hak daha verecez. Bende tamam dedim. En baştan bir daha yaptım. Yine sistem hata verdi kutucuk bozuldu en son yine sonuç yüzde sıfır başarı dedi.
Ben e mail attım teşekkür ederim ama bir daha çözmem diye..Yani böyle bir macera yaşadım. Hayırlısı olsun..
-
Sınavın ertelenmesi gibi bir durum var mı?
-
@yamandede benim sonucum 25 gk gy 62 alan 43. Sıralamadayım
-
@sinavsinavv çok teşekkür ederim sayın üye