29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Yahu bu KİTleri kim denetliyor arkadaslar ? elimdeki testlerde soru mu yanlis mevzuat mi eski anlamadim farkli farkli cevaplar cikiyor
-
@foucault Tbmm adina sayistay denetler.Hatta anayasada mali hukumler bolumunde duzenlerinir madde.Yasama basligi altinda degil.
-
@ömerhayyam tesekkurler hocam . Sunu gordum kaliteli soru cozmek onemli hocam ya bildigi seyi karistirtiyorlar insana...
-
@foucault Hocam justice'de siyasi parti gruplari meclis sorusturmasi icin karar alabilir gorusme yapilabilir diyor guncelleme ekinde siz dusunun.Nacizane tavsiye veriyim hocam musadenizle;Malum cogu kanunda cok ciddi degisiklikler oldu.Yayinevleri ve yayincilar yetistirmek icin hizli hareket ettiler bu da ciddi sorunlara yol acmis gozukuyor kitaplarda.Ornegin bir kitap guncellenerek cikti agustosta 1 hasta sonra idarese degisiklik oldu.Kisaca soru cozumu yapin ama bu sinava mahsus konu tekraririniz daha fazla oldu.Bir de birkac soru bankasi haric idari sinavini sallayan yok.Ceza genel testi hazirlamislar icinde ceza ozel de var.
-
@idyah emlak vergisi ve verasat ve intikal vergisi 5 yılınüstüne çıkar
-
Kitleri anayasaya göre tbmm kitlerin kurulması ile ilgili kanuna göre de sayıştay denetler
-
@rootofallevil hocam soru kokune ve siklara dikkat etmek lazim o zaman.TBMM adina da sayistay denetimi yapiyor cunku.
-
@idyah sermaye hisseleri oranı diyor hocam. sermaye tutarı değil. o yüzden %50 ve 100 tl
-
@idyah kardeşim o madde dikkat edersen limited şirket için geçerli.Limited şirkete ayrıca dikkat edilmesi gerek.Soru da A.ş sorulduğu için istenilen aslında kim ne kadar sorumlu.Bu anlamda vergi cezalarına karşı a.ş tüzel kişiliği mal varlığı ile tamamıyla sorumlu ortaklar ise sermaye payları oranında sorumludur
-
@antepli-27 öncelikli olarak şirket tüzel kişiliği sorumludur ortaklar değil
-
@kemankeşş Ben de öyle biliyodum hocam açıklama olarak şunu yazmışlar, bu yanıtta doğru ama o zaman soru hatalı sanırım
Vuk'nun 174. maddesine göre, hesap dönemi normal takvim yılıdır.
Ancak takvim yılı dönemi faaliyet ve muamelerinin mahiyetine uygun bulunmayanlar için, bunların müracaatı üzerine Maliye Bakanlığı 12şer aylık özel hesap dönemleri belli edebilir. Özel hesap dönemi tayin edilenlerin ticari ve zirai kazançları, hesap dönemlerinin kapandığı takvim yılının kazancı sayılır. Buna göre tahakkuk zamanaşımı bu mükellefler için özel hesap döneminin kapandığı yılı takip eden yılbaşından itibaren başlayacaktır. Bu durumda zamanaşımı süresi 5 yılın üzerine çıkabilmektedir. Örn 30.09.2010- 30.09.2011 arası özel hesap dönemi olarak belirlenen mükellefler için kazanç 2011 yılının kazancı sayılacaktır. Bu durumda tahakkuk zamanaşımının başlangıcı 01.01.2012 ve zamanaşımı sonu 31.12.2016 olacaktır. Dikkat edileceği üzere 5 yıllık süre aşılmaktadır. -
@antepli-27 Soru a.ş demiyor hocam Limited diyor zaten
-
@idyah pardon kardeşim ben yanlış okumuşum.Şimdi notlarıma baktım soruyu V.U.K'a göre değil 6183'e göre cözecekmisiz. Yani Ltd şirketlerde önce kanuni temsilcilerden(müdürden) alınamayan kısımlar icin ortaklardan sermayeleri oranında alınır.Madde 35-36 olabilir
-
Arkadaslar, justice için fikrinizi alabilir miyim? Kitabı aldım. Ama zaman açısından sıkıntı olabilir. Acaba konsensus u bitirip, tekrar mi edeyim. Yoksa justice a başlayayım bilemedim. İkisinin yetişmesi zor gibi.
Justice güncelleme eki ile beraber nasıl acaba. Hızlı bitirebilirsiniz miyim? Yoksa konsensus gibi uzun sürer mi acaba -
@cenk eğer ikisi arasında seçim yapmak zorunda iseniz justice i secin açıklamalarıyla birlikte dikkatli bir şekilde ilerleyin sinava katkısı konsensus a gore çok daha etkili olacaktir kolaylıklar simdiden
-
@olursaolur teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar.
-
Herkese iyi akşamlar dilerim. Justice kullananlardan yorum alabilir miyim? Elimde külliyat ve konsensus var, bitirdikten sonra tekrar onlara bakmayı düşünüyorum. Justice tavsiyesi duyduğum kadar sınav formatından uzak, gereksiz zor yorumları da duyduğumdan ve zaman kısıntısı nedeniyle temin etmedim. Ne dersiniz bana katkısı ne olur? Hem adli hem idari sınavına hazırlanıyorum, çözmek şart mıdır?
-
@numerusclauses diğerlerini bitirdiyseniz ve vaktiniz varsa mutlaka çözün derim.evet sorular nitelikli ama bu bir çalışma kitabi neticede açıklamaları çok öğretici ben tavsiye ediyorum
-
@paretowilfredo forumu takip etmek için tapatalk vb bir program kullanabiliyorsunuz muyuz? Tapatalki yükledim ancak burayı bulamadim.
-
Arkadaşlar vergide elimde 4t kitabı var vergi ve tvs kısmında da yaklaşık 500 tane soru var sorularda fena değil, matrah soru bankasi almayı düşünüyorum lakin zaman da kısıtlı..sizce 4t yeterli olabilir mı?