Banka Sınavları Daveti Nasıl Oluyor?
-
Arkadaşlar merhaba ,
Forumda sıkça rastladığımız konular bu banka sınav davetleri nasıl oluyor nereye başvuruyoruz 2 yıldır elle tutulur bi banka ilanı yok ama herkes banka sınavları diyor birisi açıklayabilir mi lütfen ?
-
@keynesin-faizi kariyernet veya yenibiriş üzerinden yayınlanan ilana başvuruluyor. Onun dışında bankanın sitesinin duyurusunda yer alıyor.
-
@keynesin-faizi, içinde söyledi: Banka Sınavları Daveti Nasıl Oluyor?
Arkadaşlar merhaba ,
Forumda sıkça rastladığımız konular bu banka sınav davetleri nasıl oluyor nereye başvuruyoruz 2 yıldır elle tutulur bi banka ilanı yok ama herkes banka sınavları diyor birisi açıklayabilir mi lütfen ?
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4649/özel-kamu-banka-alımları-anlık-bilgi-paylaşımı/159
-
@james-buchanan teşekkür ederim
-
@keynesin-faizi
Hocam işine karışmak gibi olmasın da genel müdürlük pozisyonları dışında, özel bir bankanın şube kadrolarına, "uzman yard" olunsa bile girmek ciddi bir hata olacaktır. Uzman Yard ilanlarını takip etmeni öneririm ki bir süredir de sanki ilan yok gibi. Banka satışta harcanan efor hesaba katıldığında, getirisi daha yüksek, çalışması daha esnek onlarca pazarlama işi var eğer ki şubeye girmek gibi bir amacın var ise tabi. -
@adamslani06 Biraz daha açar mısınız? Hangi pozisyonlar onlar?
-
@bluephantom
Sanırım alternatifleri soruyorsunuz Hocam:- aracı kurumlarda ya da bankaların yatırım taraflarında satışta çalışmak. Banka şube pozisyonlarına nazaran hem prim ödemeleri, hem kattığı vizyon hem de zorunlu olarak 8-17 çalışma her anlamda önde.
- yeni furya olarak varlık yönetimi şirketleri mesela. Elinizdeki portföyden ne kadar dönüş sağlatabilirseniz o kadar prim alırsınız hem de sağlam primlerdir. Mesela Garanti Bankası X Varlık şirketine 100 TL'lik alacağını 3-4 TL gibi komik bir fiyata satar, sizin payınıza da diyelim 100 TL'den 15 TL düşer zaten emin olun atacağınız ilk adımla 3-4 TL ye hayli hayli yaklaşır ve sonrasında geniş prim ödemeleri alırsınız. Ha bu arada 100 tl veya 3-4 tl dediğim reel piyasada yanlarına 6 ya da 9 sıfır konmuş halleri
- Mekanik ürünlerin ya da petrol ofisi tabela pazarlaması. Abartısız olarak söyleyim matkap satan bir arkadaşım şuanda sadece primleriyle bie vekil maaşına erişmiş vaziyette. Ya da isim vermeyim çok bilinmeyen bir petrol şirketinde satıcı olan arkadaşım Tr'nin önemli geçitlerinden birinde, Gülek Geçidinde bir tabela değiştirdi hala kaymağını yer.
Şimdilik kanaatim bu yönde aklıma gelirse dha yazarım Hocam. Sorunuza cevap oldu mu onu da bilmiyorum da.
-
@adamslani06 Hocam, satış bölümlerinde özellikle kamu bankaları dışında ciddi baskı ve zulümlerin olduğunu duydum. Varlık yönetim şirketleri de borcu ödeyemeyenlerin yakasına mafyavari şekilde yapışmıyor muydu? Diğer alternatiflere bir şey diyemeyeceğim.
-
@bluephantom
Hocam yani herkes gibi ben de yanlış biliyor, düşünüyor olabilirim de bankaya nazaran diğer alternatifler her anlamda daha iyi bence. Krizde ayrı yük, ekonomik iyileşmede ayrı yük vs vs özel banka iyi değildir, diğerleri ise kötünün iyisi. -
@adamslani06 Hocam, 'herkes gibi' ile yapılan değerlendirmeler bizi yanlışa götürebilir. Benim kastettiğim özel sektörde birdenbire kapının önüne konan pek çok insan gördüm ve okudum. Bunların içinde özel bankalarda var. Ancak kamuda böyle bir durum olduğuna pek tanık olmadım. Elbette ne istediğimize kıyasla sonuçlar ve tercihler değişir ancak özel sektör ne yazık ki çalışanlarını pek kollamıyor. Sizin bunun aksini iddia ettiğiniz şirketler varsa öğrenmeyi çok isterim.
-
@bluephantom
Hocam herkes gibi ben de hata yapabilirim demenin nesi kötü anlamadım? Yani bende de yanlış olabilir, benim de bilgim noksan olabilir manasında ifade ettim. Ayrıca, sanırım bütünüyle yanlış anlaşıldım tarafınızca.
Ben: Özel bir bankada, pazarlamada çalısmaktansa daha iyi alternatifler var.
İddiam ve anlatmaya çalıştığım bu. Siz ne anladınız vallahi anlamadım
Yine ayrıca tam bir özel sektör düşmanı olmama rağmen harika şirketlerin varolduğunu da belirtmek isterim: sahibinden, yemeksepeti, samsung, tmf group, hepsipay, eti, istanbul bilgi üni, biraz da pepsi. Bunlar çalışanlarına ortak muamelesi yapan işletmeler.