2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
@meminerd bahsettiğiniz kitabı bilmiyorum. ama ben bu sınava bir sene soho hukuk bir sene de a kadrodan çalıştım. hiç pişman olmadım. bu kitapların özelliği kısa temel ve hap kitaplar olmalarıdır. yani sayıştay elemede çok ayrıntıya girmeden genel detayları temizce anlatan kitaplar işinizi halleder.
-
@sdf peki bu kitaplar klasik sınav için yeterli olacak mı
-
@meminerd sayıştay klasik sınav soruları elemeye göre daha yüzeysel yerlerden geliyor. daha basic noktalardan. o açıdan yeterli olur çok rahat. ama eğer klasik sınav tecrübeniz ve yeteneğiniz yoksa, yani biliyor ama yazıya dökemiyorsanız o zaman biraz daha konuları olay örgüsü çerçevesinde anlatan neden sonuç bağlantısı yapan kitaplardan çalışmanız faydalı olacaktır. bildiklerinizi yazıya aktarabilmenizi sağlar bu tarz kitaplar.
-
@sdf açıkçası şuan elimde hiç hukuk kaynağım yok. Ve bilgi hususundada özellikle borçlar ve ticarette şuan sıfırım. Soho kaynağını hiç bilmiyorum. Söyleminiz üzerine internetten baktım biraz ama içeriği hususunu bile bulamadım. Alacağım bu kaynakla kpss ve sayıştayı rahatlıkla çıkarmak ve iyi bir temel bilgi oluşturmak istiyorum. Hap bilgi dediniz acaba bir temel oluşturmadanda soho bana yetermi. Eğer hap bilgi niteliğindeyse konuyu iyice anlayıp bir kezde üstünden soho çözmek daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
-
@meminerd hocam ben murat yayınlarının "öğretmenin ders notları" özel hukuk kitabını öneririm. Özellikle ticaret kısmı çok çok iyi hazırlanmış. Kamu hukuku nasıldır bilmiyorum.
-
@meminerd soho konu anlatımı. soru kitabı var mı bilmiyorum. (soho çözmek demişsiniz onun için yazdım.) Soho pek bilindik bir kaynak değil sanırım. ve ben bu kaynağı 2016 sınavında kullanmıştım. şöyleki, piyasada isim yapmış çok da güzel hukuk kitapları var. tan tahsin zapatalar, ismail ercanlar vs. Ama bu kitaplar sayıştay eleme için baya bir fazla benim deneyimlerime göre. ha böyle kaynaklardan çalışırsanız tüm sınavlarda hukuğu iyi yaparsınız. (idari yargı mesela) ama ben sayıştay özelinde yorum yaptım. dediğim gibi tercih sizin. Ama eleme sınav sorularının %90 çok detay noktalardan gelmediğini söyleyebilirim.
-
-
@sdf peki sizce iki aylık bir çalışma ile sayıştay eleme geçilebilir mi?
-
@stradivarius bu soruyu bende merak ediyorum
-
@meminerd savaş yayınlarının var benim bildiğim. sayıştay vmy kurum sınavları hazırlık diye geçiiyor. ben ondan memnun kalmadım. anlatım tarzı özellikle hoşuma gitmedi. başka kaynak varsa sayıştay özelinde onları bilmiyorum.
-
@stradivarius bu çok subjektif bir soru. kişinin temeli olup olmamasına göre değişir. sayıştay eleme bence mini bir kpss. format da benziyor, soru zorluk dereceleri de. mesela kpssye yönelik iyi bir hazırlık yapmış arkadaşlar için 2 ay oldukça güzel bir süre. her şeye sıfırdan başlayanlar için biraz zor ama imkansız değil. burada da azminiz, takatiniz, çalışma temponuz önemli. bence yapılabilir. özellikle kpssden yeni çıkanlar için 2 ay bence çok verimli geçirilebilecek bir süre
-
@sdf kendim için konuşmam gerekirse temelim var. İnşaallah sıkı bir çalışma ile üstesinden gelebiliriz. A kadro’nun kaynakları var elimde. Yeterli olur diye düşünüyorum. Sayıştayın tuzak soruları beni ürkütüyor.
-
@möözun o kitabi bi ben kullanıyorum zannediyordum yalnız degilmişim:=) onun ticaret bolumu hic bi kpss kitabinda yok rakibi olsa olsa tamer bozkurt olur
-
2017'de Sayıştay sınavı olmadı, 2018'de olanlar malum oradaki adaylar her halükarda bu sınava da girecek, 2018'de yeni mezun olmuş derece yapmış nice cevherler yarışa yeni dahil olacak. Demem o ki bu sınav şampiyonlar ligi olacak
-
Arkadaşlar anayasa ve idare için kanunnameyimi önerirsiniz yoksa themis yayınlarınımı veya başka yayınlarmı
-
@murky reis gercekten siz cok emek verdiginiz amenna uzulmeyin YARADAN buyuk bi yerden alır bi yerden verir ALLAH gonlunuze gore versin Allah baska bişi ile sınamaz insallah ama gel gelelim yeni sayıstay sınavına bence cok tatli bi rekabet olacak emek veren hak eden kazansın yine sınav cıkısı soru tartısmak dilegiyle:=)
-
Birde ticaret için 2017 baskı iş görürmü çok kanun değişikliği olmadı diye sanıyorum
-
@meminerd bazı 2017 kitaplarda ticari işlemlerde rehin kanunun sona ermesi 3 iş gunu yazıyor ama 15 iş gunu olması onun dısında 2017 kitaplarda fark olacagını zannetmiyorum ama vebal altına da girmek istemem
-
@wroclaw, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
@murky reis gercekten siz cok emek verdiginiz amenna uzulmeyin YARADAN buyuk bi yerden alır bi yerden verir ALLAH gonlunuze gore versin Allah baska bişi ile sınamaz insallah ama gel gelelim yeni sayıstay sınavına bence cok tatli bi rekabet olacak emek veren hak eden kazansın yine sınav cıkısı soru tartısmak dilegiyle:=)
Eyvallah hocam yorulsak da hayırlısını diliyoruz tabiki. Ben de bu rekabetten memnunum açıkçası güzel bi sınav olacak 2019 sayıştay.
-
@murky şampiyonlar yorulmaz basgan