2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
Bankacılık Uzman Yardımcılığı
Muhasebe
1- hesaplar verildi gelir tablosu ve bilanço oluşturulması istendi
2- cari oran ve likidite oranı formülü yazılsın dendi ve 6 öncüllü işlemlerin(uzun vadeli tahvil ihraç etti, peşin parayla mal satın aldı vs) cari oran, likidite oranı, ve borç/özkaynak üzerinde nasıl bir etki - arttırıp, azaltacağı gibi- yapacağı
3-hisse senedi aldı şu kadar komisyon ödedi yıl sonunda değeri şu kadara düştü ve ertesi dönem şu kadardan sattı bankaya da işleme aracılık ettiği için şu kadar ödedi
4- soruyu hatırlamıyorum bile değişik bir soruydu
Hukuk
1-a.ş de yönetim kurulunun devredemeyeceği ve vazgeçmeyeceği yetkiler
2- ceza hukukunda hukuka uygunluk halleri
3-borçlqr hukukunda borçlunun temerrüdü sonuçları
4- yasama sorumsuzluğu
İhtiyati haciz
Subjektif ve objektif iyiniyet
Çekten cayma
İflas masası
kısaca açıklayınız -
@sofuoglu donem net kari ve sermayeyi kaç buldunuz hocam
-
@seagirls dönem net karı 34.000 sermayeyi tam hatırlamamakla birlikte 50 binli bişeydi sqnki
-
Ben farkli buldum ama
Rakamlar yanlissa bilançoya hic puan vermezler mi -
@seagirls bende farklı buldum. Verırler yanı bellı bı puan. Hukuk daha zor geldı bana. Borclunun temerrüdü sonuclarını yanlıs yazdim. 75 puandan hesaplamaya katılıcam
-
@tükendikagrubu bende de yönetim kurulu yok. Bakalım sonraki oturumlar nasil olacak. Bu soğukta geldiğimize degse keşke
-
muralkiplik iktisat sorularını cozebilen var mi arkadaslar 3soru cozebildim bu 60puan olayini esnetme durumlari olur mu cok zordu sorular cunku
-
Su iktisat sorularını bi yazsanız da baksak millet.Merak ettim açıkçası..
-
Bddk uzman yardımcılığı:
İşletme-Maliye oturumu
-
öncüllü soru. Öncüller vergi mahremiyeti, koordinasyon, motivasyon/vizyon, performans esaslı bütçeleme.
-
organizasyonlarda çatışma. Modern yönetim teorisinin çatışmaya bakışı.
-
stratejik planlama süreci ve swot analizi.
Üç soru çözülmesi zorunlu. Kalan sorulardan ikisi seçildi.
-
kamu harcamalarını sınıflandırın, transferler hakkında bilgi verin.
-
otomatik stabilizatörlerden ikisini açıklayın.
-
bütçe ilkeleri.
-
sistem yaklaşımı.
Her soru 20 puandı. Genel olarak zor bi oturumdu çoğu kişi sınavı bıraktı. İngilizge çeviriler ise hiç bilmeyen için yapılması imkansızdı. Upper ve üstü için yapılabilirdi.
-
-
İngilizce kağıdımı okuyacaklardan bi özür diliyorum şimdiden
-
Biri de murakip sorulari yazabilir mi
-
İngilizce oturumunda türkçeyi bile unuttum
-
İktisat neydi öylee mb ve Ticaret banka arasında gidip gelmekten yoruldum
-
@aroma pardon bankalar
-
Hukuktan kalırsam kalırım muhtemelen.
-
Murakıplıkran girdim. Soruları şimdi hatırlamak zor. Sabah oturumu 2,30 saat sürdü. Maliye yoktu. 30 puanlık soru yapılabilir, diğerleri zordu.
Muhasebe de 40 puanlık donem içi işlem sorusu var.7- 8 tane 4-5 puanlık alt sorusu vardı. Diğer yarısı mali analiz yorum ağırlıklı. -
Hukuktan giren arkadaşlar hatırladıklarımız yazsak️
-
@bellatrix öğleden önce kamu oturumunda anayasadan somut norm denetimi ve mahkemenin anayasaya aykırılık iddiası ile aymye başvurması sonucunda, aym karalarına göre izleyeceği yollar? Cezada kamu davasının zorunluluğu ilkesiyle ilgili yorum vardı, ceza normu ve muhakeme normunun zaman bakımından uygulanması iyukta bddk kararına karşı ilişiği olan bakanlığa yapılan itirazın sürelere etkisi?
-
(iktisat-finans-maliye) bölümü zordu,finans ağırlıklıydı ve hiç maliye sorulmaması ilginçti. Muhasebede çok fazla soru vardı yorucu geçti.(Murakıplık için)
Yarın tek oturum mu olucak bilgisi olan var mı? -
@aroma bende malesef