2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@özenlimükellef bddk kuruluşundan beri mülakâta kalmasi gereken kisi sayisi kadar çağirmaz. 50 kişi ilana çıkılmış murakiplik kadrosu icin 200 kisi çağrılır diye biliniyor galiba normalde. Cagiracaklari kisi sayısı 30 maksimum 40 olur. Alacaklari da 10 maksimum 15.
-
@aleks10 net maas ocak 15te belli olur da tahmini 5500 olacak. Dilim değişince 5100e kadar iner. Aylik 320 liralik ticket var bir de
-
@murakebe bu söylediğiniz sadece murakıplık içinmi geçerli yoksa diğerleridemi aynı şekilde
-
@murakebe ben genel acıdan puanın kıt verildiğine dair bişey söyledim o sırada da konuşmalar o ekseriyette gititigi icin karıştırıp uzman yazdığım icin kuruma giremeyecek kadar ahmak ve aptal olarak neredeyse. Böyle nitelendirmeniz asıl size yakışmadı ayıp
-
@murakebe meslek için söyleyecek birşey yok ama eskiden bddk ya girebilecek insanlar şimdi diğer üst kurulları tercih ediyorlar ve bence bu bddk nın yeni alımlarda kalitesini düşürüyor ister kabul edin ister etmeyin.hatta bir cok derece yapan insan bu sınava girmediler bile
-
@murakebe hocam hangi okuldan mezundunuz? Sizin anlattıklarınızı okudukça gözümde canlandırabildiğim tahayyül edebildiğim kısmıyla iyice hayran kaldım. Nasıl kazandınız hocam ya özel olarak mı hazırlandınız yazılısına?
-
@murakebe uzman degil murakipsiniz. Cok mu onemli? Ne soruldugundan uzaklasarak sizin sifatinizin yanlis yazildigini soylemeye calisiyorsunuz ama tamamen yanlis bir uslupla. Murakip olmussunuz ama mutevazi olmayi basaramamissiniz cok saygideger murakip .
-
@johnstuartmill ve sırf bu ego yüzünden foruma üye olmak
-
@johnstuartmill katılıyorum kardeşim
-
@murakebe öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederiz.
seneye tekrar alım olur mu?
SPK ile birleşme durumunuzu duymuştum böyle bir şey söz konusu mu? -
@chia87 ahaha. Komik olaylar bunlar :))
-
@murakebe Merhaba bddk dan özel sektöre geçiş imkanı ne durumda acaba? Murakıplıkta ve uzmanlıkta bu imkan aynı mı teşekkürler..
-
Geçen sene de Ocak sonuna doğru açıklanmış ve şubat ortası mülakatlar yapılmıştı. Bu sene de benzer senaryo olacak gibi. Bakalım yine nasip olacak mı mülakat görmek.
-
@hagi hocam sizce geçen sene ki bankacilik uzman yard. sinavi mi zordu yoksa bu sene ki mi
-
@jakuppp geçen sene hocam.
-
@chia87 Kurumda mulakata geldiğinizde bu ayrim cok önemli olacağı için arkadaş onu bilmiyor diye düşündüm. mulakatta neden uzmanlik ya da murakiplik diye mutlaka soracaklar iyi bir cevabınız olmalı. foruma sizler gibi ayni yollardan geçen biri olarak yeni adaylara yardımcı olup merak ettiklerinizi cevaplamak amaciyla üye olmuştum. Hata etmişim. Başarılar herkese
-
Kurumdaki hukuk uzmanları tam olarak ne iş yapıyor? Mülakatlarda neye dikkat ediliyor? Çalışma şartları bakımından hukuk uzmanlarıyla diğer uzmanlar arasında bir eşitsizlik var mı? En önemlisi bu kurumda çalışan biri hukuk uzmanlığını önerir mi yoksa tercih edilmemesi gereken bir uzmanlık mıdır? Teşekkür ederim şimdiden
-
@milagros hocam BDDK'da asıl işi yapan gurup murakıplar o yüzden en prestijli grup onlar ama hukuk müşavirliğinde görevlendiriliyorlarsa vekalet falan alma ihtimali olur.
-
@milagros kurumda hukuk uzmanı ünvanıyla çalışılan bir meslek yok. Bankacılık uzmanı ve bddk uzmanı var. Tüm bankacılık uzmanlarıda aynı standarttadır aralarında fark yoktur. Bankacılık uzman yardımcılığını kazanırsanız mezun olduğunuz bölüme göre uygun meslek dairelerinde çalıştırılırsınız. Bddk uzman yardımcısı olarak girerseniz destek hizmetlerinde çalıştırılırsınız.
-
@kml BDDK’nın 2 temel işi vardır. Adında yazdığı üzere düzenleme ve denetleme. Denetlemeyi murakıplar ( kimi zaman uzmanlarda denetime gitmektedir ) düzenlemeyi uzmanlar yapıyor kısaca. Demek ki iki meslek grubuda bddk’nın temel işlerini yapıyor. Öbür türlü kurumda uzman değil memur istihdam edilirdi.