14 / 20-21 Temmuz 2019 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi
-
Genel anlamda sınav geçen seneye göre zordu diyebilir miyiz
-
@aroma iktisat da zor geldi bana. Çok ayıp ettiler bence
-
@Adam-Keeynes türkiye ekonomisi 1923-1929 yılları arası LİBERAL POLİTİKA izlemiştir.
-
Merhaba dostlar. Bi ufak değerlendirme yapalım.
Sınavın şu ana kadar ki oturumlarina bakarak benim düşüncelerim şu şekilde;
-Hukum geçtiğimiz yılın Maliyesi tadındaydı. Net yanıtlı salt bilgi sorulari vardı. Çok da detaya boğmamışlardı.
-Maliye de geçtiğimiz yılın Hukuk testi kıvamındaydı. Biraz daha detay hususlar vardı. Yorum istenen sorular vardı. Üstünkörü soru sayısı çok değildi.
-Iktisat oldukça kaliteliydi. Zor soru absürd detaydır algisından bir nebze uzaklaşmış ösym. Biraz oyalayıcı düşündürücü sorulardan oluşuyordu test.-Sabah oturumunda da Çalışma Ekonomisi için kanunları bir kez dahi okuyanlar mevzuat sorularını rahatlıkla yapabilirlerdi. Sgk mülakatından taze çıkan arkadaşlar için güzel bir oturumdu. Diger konularda gelen sorular ise nispeten geçtiğimiz yıla göre detaydı. Kolay ekonomi temelli sorular azdı. Bu yönden bir tık daha üstte diyebiliriz.
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun dostlar.
-
@Econumist hocam liberal bireyisellikten özel mülkiyetten bahsetmiyor mu? Oysaki 1923 29 araso devlet planında kararlı büyüme benimsen medi mi ben mi yanlış biliyorum?
-
@Adam-Keeynes 1923 29 devletçilik temelli değil mi?
-
@North-remembers Hayır devletçiliğe büyük buhrandan sonra geçiliyor. 1930-1945 arası diyebiliriz. Önce liberal ekonomi deneniyor.
-
@Tonyukuk646 evet şimdi fark ettim ya sağlık olsun artık. Cevabınız için teşekkür ederim
-
@onuktekin sadece ayıp mı ayıptır günahtır yazıktır
-
@Adam-Keeynes hocam şöyle bi notlara göz atmıştım birden fazla kez 1923-1929 arası liberal politika izlediğini okudum. Direkt izlediği politikayı soruyordu
-
2017 ve 2018 sınavlarına göre kıyaslayacak olursanız bu yılın sınavı zorluk açısından nerededir? Bu yıl sınava girmedim.
-
Kpss ye umut bağlamak olmuyor.
Keşke kaldırılsa da her kurum kendi sınavını yapsa. -
@RootofAllEvil 2018 kpss tarihinin en kolay sınavıydı bence. Bu sınavın özellikle maliyesi çok aşırı zordu. İktisatta 2018 ve 2017 den zordu bana göre. Hukuk benzerdi.
-
@aroma perişan oldum maliye daha kolay geldi diyebilirim Sınavdan sonra bi gülme aldı beni hala gülüyorum
-Doktor bu ne! İnsan yicek bunu -
@onuktekin @aroma Yılların gözlemi iktisat öyle bir alandır ki KPSS'de zorluğunu ancak iktisat okuyanlar ya da iyi bilenler anlar şimdi maliye zorlayınca herkes anlıyor ama iktisadın acısı sorular açıklanınca ya da sınav sonuçlarıyla ortaya çıkar. Sorulunca 'eh işte yaptık bişeyler' dedirtir ama... 🤫
-
@plansız iktisat aynen sonrasında vah ettirir hocam Maliye kadar iktisat da eleyiciydi bence
-
@plansız gerçekten "o neydi gız" dedim maliyede ahshshsh iktisat dediğiniz gibi açıklanınca sonuçlar neler olmuş anlayacağız. Ben en son 2017 kpss girmiştim çok şey değişmiş
-
Benim icin sinava dair en guzel sey. Sinav salonunda tavana montelenmis klimalar konforlu siralar modern zengin isi perdeler ve sifir ses. Agustos bocegiydi temmuz bocegiydi cizirti mizirti yoktu. Disarisi 35 derece ben salonun penceresinden orda bekleyenlere pis fakirler edasi ile bakiyordum cunku usuyordum icerde. Ee o kadar para verdik degil mi beyin bedava.. Tskler osym cidden vip muamelesi gorduk saka maka:))
-
@North-remembers 2017 ve 2018 iktisat aynı şekilde zordu, bu yıl da devam ettiyse ösym iktisatta standardı yakaladı galiba, seneye girecekler iktisada ekstra dikkat! Maliye geçen sene de zordu yanılmıyorsam.
-
Keynes yasasaydi bu iktisat sorularini gorseydi sinav cikisinda sikma canini kanka benimde ancak 25 net gelir o da 2 sorudan supheliyim neyse hele bir sigara verde otobus beklerken icek ben yanima almadim derdi.