30 Oca 2019 19:03

Merhaba dostlar. 2019 KPSS iklimine o veya bu şekilde girmek zorundayız artık.
Malesef bu kapsamda Kurum sınavı ve mülakat sonucu bekleyen dostlarımızı da katıyorum. Çünkü GUY ve DGUY mülakatı bekleyenlerin yarısı sürece geri dönecek ve her halukarda KPSS sürecine bir kısmı yeniden girmek zorunda kalacak. Diğer yandan Kurum sınavı bekleyen arkadaşlar, bugün başlayacak bir süreç KPSS yapılana kadar belki de ancak sonlanacak ve mülakat gerçeğinin olduğu bir ortamda kendinizi riske etmenizi istemiyorum kesinlikle.

Daha evvelki senelerde KPSS A Grubu için ben 85'ten aşağı puanlar iş görmüyor, bundan sonra iyi bir iş sahibi olmak için bu puan baremini aşmak lazım dediğimde çok eleştirilmiştim. Elitist bir tavırla hareket ettiğim düşünülmüş hatta abarttığım söylenmişti. 2018 KPSS sonrası süreçle artık tüm dostlarımın 90 ve üzeri puanları hedefleyerek bir tempo içerisine girmesini istiyorum. Neden derseniz, durduğumuz yerde serzenişte bulunmak, durumdan sadece şikayetçi olmak sadece bizleri hedefimizden biraz daha uzaklaştırmaktan başka bir netice doğurmamaktadır. Bu nedenle hedef 90 diyerek yeniden bir maratona hep birlikte başlayalım istiyorum. Bu nedenle KPSS A Grubu sınavlarında bugüne dek biriktirdiğim kendi deneyimlerim, başka başarılı dostlarımdan gördüklerim ve hepsinden yola çıkarak ortaya çıkan yöntemlerimi bir araya derleyerek bir yazı dizisi hazırladım dostlar. Yazıya değinmeden önce bir kaç söz daha söylemek istiyorum.

Şubat ayı başı itibariyle önümüzde 5 tam ay var Temmuz ayı haricinde. Bu çalışmaya başlayan dostlar için de deneyimli dostlar için de yeterli bir süre. KPSS sürecinin ardından da girmemiz gereken bir YDS süreci olacak. Altyapısı olanlar için Sonbahar YDS diğer dostlar için de en geç sonrasındaki YDS bir fırsat. Alacağınız yüksek KPSS puanları iki sene geçerli bildiğiniz gibi. 90 KPSS Puanı + 70 YDS puanı 2 sene boyunca en az 10 mülakat anlamına geliyor.
Kendinizi alım sayısı düşük, ilanlar peş peşe geldi, ilan gelmiyor sarmalına lütfen hapsetmeyin. Bakın Maliye Bakanlığı'nın muslukları kısmasıyla ne hale geldik hepimiz. Artık en etkin mücadelenin daha çok çalışmak olduğunu görmek zorundayız. Kendimize acımak ve başkalarının acımasına mahal vermekten vazgeçmek zorundayız. Ayağa kalkmamızın tek yolu, hayata geç kalmamamızın tek yolu bir an evvel bu konudaki adımları üst düzeye çıkarmamız dostlar. Vazgeçmek, yerinde saymak değil daha fazlasını yapabileceğimizi kendimize hatırlatmak asıl yapmamız gereken.

Kesinlikle mücadeleden vazgeçelim demiyorum. İlansızlığa, kadrosuzluğa, uzayan süreçlere, plansız işletilen süreçlere hep beraber daha da gür ses çıkaralım. Ama önce kendi ayaklarımız üstünde duralım dostlar olmaz mı?
Mücadeleye kendi ayaklarımız üstünde durmaktan başlayalım. Bıkmadık mı artık;
Neden atanamadın?
Bu kadar zaman alım olmadan olur mu?
Bu kadar az mı kadro veriliyor?
İyi puanın aslında ama neden olmuyor?
Niye hala bu noktadasın?
Ahlar vahlar acımalar, samimiyetsiz teselliler
Neden okudun ki?

vb. vb. soru ve davranışlarından?

Neden buna ve birilerinin iki dudağı arasına kendimiz mahkum ediyoruz? Referansla da, alımsızlıkla da en iyi mücadele yolu önce bizim adım atmamızdır dostlar. Biz o kadrolara gelmedikçe, biz bir şeyleri değiştirecek noktaya kendimizi taşımadıkça bu iş artık daha kötüye gidecek. Yaşınız dolunca mı pişman olacaksınız? Geç kalınca mı anlayacaksınız, hayallerinizi yaşasın diye bir başkasına terk ettiğinizi.

Yazıları incelemek için;

https://forum.tercihiniyap.net/topic/5120/kpss-a-grubu-nedir-konuları-nelerdir-nasıl-hazırlanılır/