2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@beveridge-eğrisi ondan önceki seneler nasıl olmuş?
-
@muzgor o konuda bilgim yok hocam
-
Hatirlayamadigimiz soru kaldı mı:)
-
@gresham-t mikrodan unutulan sorular olabilir
-
Arkadaşlar IS-LM sorusu vardı tam sermaye hareketliliği ve esnek kurda IS sağa kayarsa hangisi dışlanır ve hasıla eski seviyesine döner diye. Ben o soruya "net ihracat dışlanır" dedim çünkü esnek kurda kurlar düşer ve ihracat azalır ithalat artar net ihracat azalır IS eski haline geri döner. Ama sanırım yatırım dışlanır diyenler de var?
-
mikro da çarpanı vermişti başka bir çarpanı soruyordu hatta şıklarda mevcut bilgilerle bulunamaz diyordu ben 5 yaptım onu
-
@muzgor doğru 5 olacak hocam
-
@gossen esnek kurda genişletici mp faizi yükseltir ülkeye döviz girer tl döviz karşısında değer kazanır ithalat artar ve nx düşer. Böylece esnek kurda genişletici mp bir etki etmez. Cevabınız doğru hocam.
-
Nedenidir hukuk boşluğu var .hangisi nafta üyesi değildir ?entegrasyon sorusu ? 36 ülke ile kurulan OECD sorusu? Hangisi ikamet izni değildir sporcu ikamet izni? Milletler yaratılmış bir şeydir diyen kim ?
-
@gossen O soruda genişletici maliye politikası mı diyordu, genişletici para politikası mı?
-
@gençişsiz lrac de üretim artınca maliyetler artıyor buduruma göre hangisi doğrudur diyordu galiba
-
@bulbasaur GMP diyordu
-
@bulbasaur nerden eminsin bu nir çıkmış soruydu sanki ama bulamadım kaynak ver bende ilçe yaptım
-
@gossen Aceleyle LM'yi kaydırmışım ben. Çok basit soruydu aslında. O zaman net ihracat dışlanır.
-
@mahlaki Konsensus'ta olması lazım bu soru, önceki yılların çıkmış sorularından. Hatta notlarıma da baktım, kesin eminim tekrar Anayasa'ya eklenmediyse Gözü kapalı yaptığım sorulardan biri.
-
@bulbasaur kesinlikle ilçe hocam haklısınız
-
@gossen hasıla eski haline döner diyor muydu hocam ben hangisi dışlanır diyince direk yatırım yaptım.
-
@mahlaki hasıla eski haline döner diyordu hocam
-
@gossen Net olarak doğru hocam.Sonuç olarak ihracat azalır,ithalat artar yani net ihracat azalıp,dışlanır.
-
İdare'den kanunsuz emir ile ilgili bir soru var mıydı? Hiyerarşili soru değil, onun haricinde. Unuttuğumuz sorulardan biri olabilir belki, uyduruyor da olabilirim.