2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@regresyon Amin hocam tek dileğimiz bu artık..
-
Ömrümden buna da bi 2 ayımı bırakıyorum şimdiden...
-
@aroma 2 ayı bulur mu açıklanması ya
-
@tezantitezsentez geçen alımlar 1.5 2 ayı bulmuş
-
@aroma guydan sonra il göçün açıklanma tarihleri ilaç gibi geldi açıkcası
-
@regresyon haklısınız hocam hakkımızda hayırlısı olsun
-
Neden bilmiyorum ama benim mülakatım sanki çok öylesine yapıldı gibi geldi. Analiz etmeye yönelik bir soru yoktu ve "soru sor-geç" tarzındaydı. Doğru düzgün suratıma bile bakmadılar. Mülakattan çıkar çıkmaz, buradaki yorumları da okuyunca anladım ki başlamadan bitti gibi bir şey olmuş benimki. Üzüldüm.
-
Açıklandı mi mülâkat sonuçları arkadaşlar süreç ne durumda ?
-
14 Subatta mülakata girdim.Mülakat 5 dakika sürdü. Önce kendimi tanıtmamı istediler ardından 5 soru sordular;
İl göz uzmanının görevleri nelerdir?Suriyelilerle iletişime geçemezsen naparsın?
En son anayasa değişikliği ne zaman yapıldı?Kaç madde değişmiştir?
Mülteci şartlı mülteci farkı?Suriyeliler hangisi kapsamında?
Özel ihtiyaç sahibi kimdir?
İbni haldun hakkında bilgi verebilir misin? -
@alis Hocam aynı şeyi ben de düşündüm. Hatta soruların hepsine eksiksiz cevap versem bile neyi ölçecek diye düşündüm. Hepimiz için oldu bitti oldu merak etmeyin. Referansa çok açık bir mülakat oldu kim ne derse desin.
-
@alis Benim mulakatim da dediginiz gibi oldu. Bu nedenle biraz karamsarim ... Umarim hakedenler kazanır...
-
Benimde öyle oldu.
Hakkımızda hayırlısı -
Bu hissi taşıyanlar puanı düşük olanlar mı.Ben de aynı hissi taşıyorum. Bir arkadaş inceledim geçen sene genellikle puanı yüksek olanlar kazanmış demişti. Öyle olursa benim için hiçbir sorun yok
-
@eskibireski amin
-
@felix-felicis ben de kazanamayacağıma eminim. tüm sorulara takır takır cevap verdim halbuki. neye üzüleceğimi şaşırdım. yol paramı bile borç almıştım arkadaştan. yazık oldu. ilk kpss sınavım ilk mülakatım ama şimdiden ayağa kalkamaz hissediyorum. mücadale isteği bulamıyorum. liseyi üniversiteyi dereceyle bitirdim ama elde var koca bir işsizlik. koca bir umutsuzluk. inşallah torpili olanlar değil de gerçekten hakeden arkadaşlar kazanır.
-
@alis bunu ben de çok düşünüyorum,içimden bir his benim de olmayacağını söylüyor ama böyle düşünmek insanın enerjisini çok düşürüyor..sonra kendime bazı şeyleri bilerek,kabullenerek girdin bu sınavlara demekki ne olursa olsun bi yerlere girebilecegıne inancın var diyorum.Babamın da bir lafı var bir yerden yiyecek ekmeğin varsa kimse önünde duramaz der hep..Ümidimizi kesmeyelim ama çok hayal de kurmaya gerek yok,elimizden geleni yaptık.Hayırlısıysa olsun..
-
@tuçiiii haklısınız. napalım
-
@alis Hocam bu kadar olumsuz düşünmeyin. Girişte sizi bi süzerler sonra ifadesiz bir şekilde soru sorarlar bu böyledir. Mülakat süresinin kısa sürmesi haksız evet ama bu herkes için böyleymiş. Sorulara hakkıyla cevap vermişseniz kötü düşünmeden bekleyin. Hepimiz bunu yapacağız. Ben olumsuz olacağını düşünmüyorum. Siz de ümitvar olun.
-
@felix-felicis Hocam ben doğal seçilime uygunum sanırım :)) Herkes için hayırlısı.
-
Benim mülakatım 11 Şubat 2019 tarihindeydi yani ilk gündü.
Sorulan sorular:
Kendini tanıt
1.İl göç uzman yardımcısı ne iş yapar?
2.Beklediğin başka mülakat var mı?
3.Sınır dışı edilemeyecek yabancılar kimlerdir?
4.Merkantalizim nedir? Quesnay kimdir?
5.Gelir Dağılımı nedir?Türkiye'nin gini katsayısı kaçtır?Mülakatım yaklaşık olarak 4.30 dakika sürdü aynı gün mülakata girdiğim kişilerden nispi olarak daha azdı ortalama mülakat süresi ilk gün için 6-6.30 dakika civarı sürmüştü.Genel olarak sordukları soruları doğru cevapladım.Mülakat komisyonundaki her bir kişi bir soru sordu diyebilirim ve son olarak gelecek sefere açılacak ilan sonucu mülakata kalacak kişilere şimdiden başarılar diliyorum Allah yardımcıları olsun.Umarım bu yazdığım sorularla onlara da yardımcı olabileceğimdir.