2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@tezantitezsentez teşekkür ederim
-
@mehmet122 Teşekkürler hocam sağolasın
-
Mülakata bugün girecek arkadaslar gitmeyen sayısını öğrenir msnz? Başarılar hepinize
-
4 kişi falan gelmedi sanırım
-
Sağlık vs sıkıntıları hariç bu gelmeyen insanlara o kadar kızıyorum ki küsüratla kaç kurum listesine giremiyoruz bunlar yüzünden
-
Arkadaşlar kaçta başladı kaçta bitti bugün mülakatlar?
-
Kapıdaki abi bana dedi ki bugüne kadar 6 kişi gelmedi.
-
20 lik dişim çıkıyor ve diş etlerim hep şişti konuşmakta zorlanıyorum bunu komisyon üyelerine belirtmeli miyim sizce? İlk mülakatım da başıma gelen şeye bak isyan sebebi gerçekten
-
@kapesese tabiki belirtin uygun bir şekilde
-
@şeyhşamil-ps Teşekkür ederim hocam
-
Mülakat da bana sorulan sorulardan hatırladıklarım ..... ikamet izni çeşitleri, anayasamızdaki eşitlik ilkesi , Avrupa da geçiçi koruma ne zaman gündeme geldi , yabancıların çalişmasının ekonomiye katlıları , ekonometri mezunu olduğum için bana ekonometri ne demek diye sordular , bilgi teknolojileri kurumu hakkında ne biliyorsun ....
-
Bi de kısa dönem ikamet izni ne kadar süreliğine verilir
-
Bugün girenler daha uzun tutuldu içerde galiba uyarı almışlar çok kısa tutuyorlar diye.
Bana sorulan sorular güzeldi tabi heyecan yapmasaydım. Komisyon üyelerinden biri benim ve ailem ile ilgili sorular sordu. Diğerleri;
1)İlk cumhurbaşkanlığı makamı ne zaman oluşturuldu
2)İlk halk oyu ile seçilen cumhurbaşkanı
3)Halk oyu ile seçilmesi ne zaman girdi anayasaya
4) ikamet izni çeşitlerini say
5) Siyaset nedir kökeni nerden gelir
6)İnsan ticareti mağdurlarına sağlanan hizmetler nelerdir
Şu 6. Soruya siz olsanız ne cevap verirdiniz? -
@kapesese bölüm nedir hocam?
-
Cb makamı ne zaman oluşturuldu dbana da soruldu şimdi hatırdım bu sorunun cvb nedir bilen var mi
-
@ezo Siyaset bilimi. Bir de göç ile ilgili kitap okudun mu diye sordu
-
@regresyon 1923 yazıyor ben de emin olamadım. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte oluşturuldu diye cevap verdim
-
@kapesese hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar,bugün mulakata girdim. Çok heyecanlı birisi değilseniz içerideki ortam çok kasıntı gelmeyecektir. En azından benim açımdan öyle oldu.
Girişte yönlendiren gorevliyle kısa bı muhabbet ettik ilk günden bu yana toplamada gelmeyen sayısı max 8-9 kişi dedi.
Bana sorulan sorularin dağılımı ise;
Bir tane Tr ekonomisi
Bir tane mevzuat
İki tane genel kültür
Bir tane uluslararası ilişkiler
Bir tane anayasa.
Bu arada İktisat mezunuyum
Herkesin hakkında hayırlısı olur inşAllah -
@ctrl kac dakika surdu