2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
Ben sordum bizi çağıran abiye. Bir aya aaçıklanır dedi . Güvenlik soruşturması için kağıt falan istenmedi uzun sürmez mi dedim. Elektronik ortamda oluyormuş eskisi gibi uzamıyormuş artık
-
@herkesesu ben de güvenlik soruşturması için kağıt vermedik diye daha erken açıklarlar ve kazananlar için soruşturma yaparlar diye düşünmüştüm
-
@tuçiiii olabilir kardeşim . Ben de güvenlik soruşturmaları önceden yapılmaya başlandı ,hepsi bitince mülakatlarla birlikte açıklanır diye duydum
-
@gençişsiz hocam 2018 sonrası beklenen kurumlar başlığında @paretowilfredo aynı şekilde paylaşımda bulunmuş bekliyoruz
-
@aroma inşallah 2018 kpss puanları ile başvurulabilir bir zamanda merkez göç ilanı da gelir
-
Yazılı sınavda düşük puanlılar son günlere kalıyor sıralama usulü olduğu için. Acaba komisyon da yazılı sınavı düşük diye mülakat puanını da ilk gün girenlere kıyasla daha az mı veriyor?
-
@alis Puanlar arasinda muazzam fark yok. Ortalama alindiginda bes puanlik bir fark oluyor en fazla. Oyle bir dusunce olsa 90 kisi girerdi mulakata. Ben dün teneffüs ettim beklerken mülakatı. Kütüphanede bircok kisi ile oturup muhabbet etme imkanım oldu. Bu neden burda dedigim kimse olmadı. Listede olan herkes ilk 45 e girebilecek kapasite ve gayrette. Benim izlenimim bu.
-
@kaimoğlan iyide kardeş o zaman komisyon senin mantığına göre 3 5 dk ile adam mı değerlendiriyor. Bir puanda olsa 10 puanda olsa tabiki fark olucak veya olmalı.hangi sınavda mulakatlarda arada uçurum oluyor?
-
@atam2811 Bir puan da olsa on puan da olsa mulakat varoldugu surece telafi edilecek nitelikte puanlar bunlar. Sayet ilk 200 kişi buna hak kazanmissa yazılı puanı iyi olana ayrı muamele pek adil değil. Dedigim gibi mulakat varsa. Mulakat olmasaydı tabi ki buyursun ilk 45 kisi başlasın.
-
@atam2811 Ayrıca komisyonun üç beş dakikada adam değerlendirmesi ile ilgili bir ifade kullanmadim. Sadece orada bulunanların da hak ettiklerini ifade ettim. Kurum da bu perspektiften bakıyor ki bizler de şansımızı kabileyetimizi sınıyoruz.
-
@kaimoğlan kesinlikle katılmıyorum mülakat sistemine karşı değilim veya ayrı muamele falan demiyorum ama yazılı puanına göre mulakat puanı verilmeli en adil durum budur 5 aşağı 5 yukarıdan fazla oynamamalı adalet budur o zaman ne referans konuşulur ne torpil er meydanı der herkes çıkar hakkıni alir.Buda benim görüşüm .
-
@atam2811 Şunu ekleyeyim. Gelir uzman yardımcılığı sınavlarında 20-25 puan fark olduğu oluyor oradan kiyaslayabilirsiniz.
-
@kaimoğlan bu arada benim yazdıklarım il göçte dereceye girdim diye değil her sınav için aynısını düşünüyorum .
-
@atam2811 Bahsettiginiz seyler işin gayri ahlaki boyutu. Ben sadece bes puanlik farkın icerde konusma duruş ikna kabiliyeti ile dengelenecegi kanaatindeyim. Bu da aradaki puan farkinin gozetilmeden baraji gecene hak verilmekle saglanabilir. Sistem de bunun uzerine insa edilmiştir zaten. Meselenin gayri ahlaki boyutu kişi ile vicdanı arasindadir. Soylediklerimle alakasizdir.
-
@kaimoğlan o zaman gelir uzman yardımcılığı komple haksızlık bu iş bilek işi bileğinin hakkını adama vereceksin konuşmayı bilmiyorsa saygısızsa veya terör örgütü bağlantısı varsa tabiki eleyeceksin diger türlü bilek hakkı verilmeli.
-
@atam2811 eğer öğretmenlikteki gibi sadece mülakat puanıyla yapılsaydı atamalar dediğiniz çok haklıydı. ama yazılı sınav %50 mülakat %50. ortalama alınacaksa neden sizin dediğiniz gibi olsun.
şöyle düşünün. ya önce mülakat sonra yazılı sınav olsaydı?
-
@atam2811 91 puanla guy mülakatı bekliyorum. 81 puanlı arkadaştan ayrı muamele beklemiyorum. Yazılı sinav performansını da hele ki böyle ciddiyetsiz sorularla, 3-5 dakikalik mulakat performanslarindan ayrı tutmuyorum.
-
Ben sizinle aynı düşünmüyorum yinede saygı duyuyorum insanin kaderinin içerde sorulan birbirinden farklı sorularla bağlanmaması gerektiğini düşünüyorum o kadar . Yoksa sizin dedikleriniz zaten gerçek olan.
-
@atam2811 Ben de farklı düşünüyorum yine de sizin bakış açınıza saygı duyuyorum. Hak edenlerin kazanmasi tek temennimiz.
-
@kaimoğlan inşallah nasipe çok inanıyorum .kimler için hayırlı olucaksa ve kimlerin hakkıysa onlar kazansın .