2019 Mali Müşavirlik Staj Başlatma
-
merhaba arkadaslar yukarida soylenenlere aynen katiliyorm bnde fuat hocayla hazirlandim ve cok sukur ilk giriste kazandim sizlere de oneririm ekstra kaynaga hic gerek yok .cunku soru ve konu anlatim pdf leri var onlari dort bes kere cozmenz yeterli olur diye dusunuyorm .
-
Staj yapan arkadaşlara sormak istiyorum staja başlayalı neredeyse 1 yıl olmak üzere fakat mali müşavir beni rakip potansiyeli olarak görüypr ve ofis ortamında bulundurmuyor dosyamı 1 yılı doldurup başka bir mali müşavir yanına taşımak istiyorum fakat merak ettiğim staj sırasında mali müşavir değerlemesi oluyormuş bu bizim üzerimizde ne kadar etkili oluyor bilgisi olan var mi staj sonunda gireceğimiz bitirme sınavında etkili mi bu değerleme ?
-
@aylakkafam, içinde söyledi: 2019 Mali Müşavirlik Staj Başlatma
Staj yapan arkadaşlara sormak istiyorum staja başlayalı neredeyse 1 yıl olmak üzere fakat mali müşavir beni rakip potansiyeli olarak görüypr ve ofis ortamında bulundurmuyor dosyamı 1 yılı doldurup başka bir mali müşavir yanına taşımak istiyorum fakat merak ettiğim staj sırasında mali müşavir değerlemesi oluyormuş bu bizim üzerimizde ne kadar etkili oluyor bilgisi olan var mi staj sonunda gireceğimiz bitirme sınavında etkili mi bu değerleme ?
evet hocam etkili.bahsettiğiniz şey tezkiye notu.staj yaptığınız mali müşavir her sene verir tezkiye notunu.bu notun 80 den aşağı olmaması lazım.olursa o seneki stajınız yapılmamış sayılıyor.
eğer SMMM ile sorununuz varsa çok zıtlaşmadan tezkiye notunu almaya bakın.notu alınca da staj yerinizi değiştirin.
not:tezkiye notu yeterlilik sınavında ortalamaya katılıyor.80 üstü olmak zorunda zaten ama ne kadar yüksekse o kadar karınıza. -
@marjinalfaydali teşekkür ederim 1 yılım dolsun diye bekliyorum Mayıs’ta başka bir yere geçeceğim umarım çok düşük vermez yani o beni ofiste istemedi bende gitmedim zaten gittiğimde de moralimi bozuyor sürekli
-
selamlar, 2017/3 sgs’yi kazanıp 2019/1 dönemiyle stajımı baslatabilenlerdenim. bir tanıdık olmadıkça başlamanın zor olduğu bir meslek. angaryası, yoğunluğu fazla olan bir meslek. ama işini severek yaparsan, öğrenmeye çalışırsan bir şeyleri, bir de işverenin iyiyse zevkli bir meslek. umarim bu sayfa aktif kalır, 2 yıl sonra yeterlilik sınavlarına beraber hazırlanırız .)
-
Ben stajı kazanmadan önce 6 ay çalışmıştım cidden çok keyifliydi zevkli bir meslek fakat işte stajı kazandıktan sonra mali müşavirin tavrı değişti uzak kaldım meslekten
-
@aylakkafam bence oturun açık konuşun sizi rakip görmesi hususunda. ‘korkma çalmam senin mükelleflerini’ deyin. hele bir de işi öğreten biriyse eğer ayrılmayın bence oradan çünkü gerçekten zor iyi bir mali müşavir bulupta yanında staj yapmak. -en azından eskişehir için çok zor-
-
@aylakkafam ofiste istemediyse neden acikca kovmadi? Mali musavirler gordugum kadriyla oldukca dobra oluyorlar cunku.
Bence istenmiyorsaniz ayrilin,tezkiye notu tehdidi var malum... -
@aylakkafam bunu da ben anlamiyorum.staji kazaninca tum mali musavirler bi donuyormus.benim arkadas da staj sinavina hazirlanmaya karar verince ekstra mesailer isler vs cikmaya baslamis...neden biyle yapiyorlar anlamiyorum.mukellef calacak bir durum hic yok ki zaten.ben 3 aydir xalisiyorum.hic mukelleflerle yuz yuze gelebilecegim ortam bile olmadi.ben sadece defterlerinin kdv sini ba bs sini vs yapiyorum.yani isimiz firma sahipleriyle degil defterle.o yuzden mukellef alma olayi garip gercekten
-
@furkanbey staj yeri bulmaniza cok sevindim hocam.nasil gidiyor meslek? Mali musaviriniz nasil? Meslek tatmin etti mi sizi?
-
@furkanbey benım de stajın bitmesine 2 yıldan daha az bir zaman kaldı .umarım
ilk girişte kazanırz hepimiz -
@fatmagul siz yüksek lisansla kısalttınız mı hocam? ben yüksek lisansa başladım tezsiz.onu düşersek daha 22 ay var..
-
@marjinalfaydali yok hocam yapmadm muhtemelen aynı dönem yeterlilikteyz
-
@fatmagul anladım hocam.peki sizin nasıl gidiyor staj? memnun musunuz meslekten?
bağımlı ya da büro bir fikir oluştu mu kafanızda? -
Staj yapan arkadaşlar bürolarınız hafta sonu çalışıyor mu?
-
@marjinalfaydali fena değil hocam .mesleğimiz aslında güzel bir meslek .ama bu süreçte meslektaşlarımız bize yardımcı olmadığı için ve de hakkaniyetli davranmadıkları için biraz da olsa hevesimz kaçmıyor değil.
-
@uzmanyrdd cumartesi yarım gün çalışıyorz hocam .
-
@fatmagul Hocam bi eğitimden bahsediyorlar TÜRMOB’dan o eğitimi alınca altı ay kısalıyor falan dediler onun hakkında bilginiz var mı?
-
@uzmanyrdd genel kuralımız çalışmamak ama yerinde tutulan şirketlere kdv zamanı gidiyoruz bazen cumartesileri.cumartesi şirketler daha az yoğun olduğu için.o da ayda bir oluyor.
-
@fatmagul aynen mesleği ben de sevdim ama bahsettiğiniz durumlar benim de hevesimi kaçırıyor ara ara..ama bir bayan olarak büro açıp kendi işimin olacağı düşüncesi güzel.sonuç itibariyle çok yoğun bir meslek değil.kdv dönemi çok yoğun oluyor.onun dışında mesela ben bütün gün boştum bugün .eski evrakları vs inceleyerek geçirdim.bu hafta hep böyle geçecek(faturalar gelene kadar)