VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
-
@Rorschach159 katiliyorum hocam size. En en fazla 200kisi olur diye dusunuyorum. Halkbank sinavinada genel olarak herkes kolay demisti uzmanlik icin puani dusurduler. Belki evet bir onceki seneye gore daha kolay bir sinav olabilir ama barajlar ozellikle yine ingilizce ve genel yetenek etkili olacak. Cunku ne kadar iyi gecti diyen varsa o ilk sinavi tam yetistirdim diye duymadim.
-
@Rorschach159 Aynen öyle hocam kolay molay değildi .Halkbank teftiş sınavıni kazandım kpss puanım 90 ve bu sınava konu eksiğim olmadan girdim sıfır eksikle.Yine de zor geldi sinav bana.
-
Arkadaşlar sınavda biri yüzde 70 tam 5 tane baraj vardı ve bu sene seçmeli ders olan muhasebe bile ters köşeydi zaten ingilizce ve gy için süre sıkıntısı ortada. Barajları aşan 150 kişi zor çıkar bence de...
-
@keyness ve aöf soru tarzı bizim normal kpss düzeyinde calıstıgımız soru tarzlarından farklı öncelikleride öyle mesela 2 finansal kiralama sorusu havale sorusu , böyle bir soru beklemiyordum acıkcası kafadan 3 soru gitti
-
@fablo hocam sınav tarz olarak zaten kpss den farklı soru tipleri barındırıyordu alanda bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Ben sınava geçen senede girdim bence en eleyici banka teftiş sınavlarının başında gelir vakıf teftiş sınavı. Burda çoğu kişi zaten kpss den 80 i devirmiş insanlar ama mesele bunun yanına ingilizce ve hızlılığı da eklemek kolay işler değil bunlar ben şahsen ingilizceyi yetiştiremedim.
-
Arkadaşlar başlığın içeriğine bir bakın ve destek olmaya çalışın.
-
@keyness aynen öyle benim yds derecem iyi olmasına ragmen bazi sorularda anlam bütünlüğü saglayamadım özellikle cümle tamamlama soruları anlam bütünlüğü yoktu nereye çekerseniz oraya gidiyodu hata yapmamak içinde defalarca okudum süre sıkıntısından ing elenebilirm nasip kısmet
-
@pek12 inşallah
-
Vakıf sınavları her zaman daha zordur. Halk yanında halt etmiş. Lise sınavı gibi duruyor vakıfın yanında. Keza bu duruma barajlar da eklenince iş çok zorlaşıyor. %70 İngilizce, her bölümden %50 başarı sağlamak kolay değil. Binlerce insan ilk oturumda elendi Zaten. İkinci oturumda bir 19 yapsan kaldın. 3 vakıf 2 halk sınavına girmiş birisi olarak tespitim bu.
-
@asdasd peki hocam gecen seneye gore sinavin zorlugu nasildi ?
-
Sınavı geçememek ayrı sınavın zorluk-kolaylık derecesi ayrı bir tartışmadır..Sınavdaki başarı kişinin o anki konsantrasyonu,bilgi birikimine göre değişir..Şu sınavda zamandan şikayet edilebilir,ingilizcenin bazı paragraflarının gereksiz uzun olduğundan bahsedilebilir ama şu sınava genel anlamda zor denemez..Bakın sonuç ne olursa olsun..Doğru teşhisi koyamazsanız bu kadar az kalmışken kpss ve kurum sınavlarında hüsran yaşarsınız..Daha ne soracak da basit olsun,her soruyu heralde ''kulüp malı kim bulmuştur?'' gibisinden bekliyorsunuz..O genel yetenekteki grafik okumaları falan,kpss'nin coğrafyasında bulamazsınız...
-
Ne zaman aciklanir????
-
@Mmsiyasal06 2016 şubatta yapılan sınavda alan daha zordu ama İngilizce ve gy daha az uğraştırmıştı beni. Bunda çok zorladı beni 1. Kısım.
-
@Del-Piero Dostum sana bir örnek vereyim , çözebileceğin 50 tane kolay türkçe paragraf sorusuna sana 10 dakika verirlerse sonuç ne olur sence ? Tahmin etmesi zor değil , yetiştiremezsin . Sonuç olarak o sınavdan kalırsın . Şimdi bu örnekte sınav zor bir sınav mı , senin mantığına göre hayır . Ancak sonuçta sınavdan kaldın .
Sınavlar zaman sınavı ve bilgi sınavı olarak yapılır . Kimi sınav ( Kaymakamlık , Hakimlik , YDS ) salt bilgi ölçer zaman kısıtı yoktur , kimi sınav daha yoğun zaman-stres ( ALES , KPSS GY-GK ) bazlı yapılır . Vakıfbank ikinci seçeneği seçiyor çoğunlukla . Baskı altında pratik ve hızlı karar almayı ölçmek istiyor . Kısacası bu sınav ikinci kategoriye girdiği için , sorularına kolaydı demek diğer adayları değil , sizi yanıltır . -
Ne zaman aciklanir??
-
@vanbismarckth 10 güne içinde açıklanır muhtemelen
-
@Zach Haklısın strateji olmazsa dediğin gibi olur ama biraz strateji olmalı..Şu sınavda ingilizceden biraz umudu olup da;ingilizceyi geniş geniş çözmek yerine sonlara sıkıştırıp yetiştiremeyenin sınav mentalitesinde sorun vardır zaten.Temeliniz varsa önce belirleyici olan ingilizceyi sağlama alırsınız sonra matematikten istenilen kadar yaparsınız kafi...Ne olacak 37-38 matematik yapma da 23-24 tane yap hiçbir şey kaybettirmez ama diğer tarafta 30 ingilizce uçurur seni..
-
@Del-Piero aynen öyle 23 matematikten sonra bıraktım mat cünkü ing yetişmeyeckti 17 sini salladım içim rahat aksi takdirde 30 mat çözseydim cok vicdan azabı cekerdim
-
@fablo Sınav aslında bu seçimi rasyonel yapmamızı istiyor hepsinden önce,en doğru kararı vermişsiniz..
-
@Del-Piero Sagolasın hocam , bakalım ing den elenmezsem işe yarar sizde böyle yaptınız heralde