Yardım - Siz olsanız naparsınız ?
-
Selamun Aleyyküm hocalarım. 2013 ylında biyomedikal cihaz teknolojisinden mezun oldum okul birincisi olarak. Sonra dedim ki bu bölümden devlet alım yapmaz dgs falanda bıraktım. Din kültürü öğretmenliği kazanadım isteyerek ve severek okuyorum burada da okul birincisyim ve son senem. Devlet 2012 2014 yıllarında iki defa alım yaptı ve bu sene 2016/2 atamasında da 28 kişilik kadro açtı puanım 88.72 branş sıralam ise 6. Şimdi size sorum şu siz benim yerimde olsaydınız napardınız. Mesleki bilgi olarak 4 sene bu bölümden uzak kaldım. Sizce tercih yapmalı mıyım yapmamalı mıyım ? Öğretmenlikte 6 sene sözleşme mülakat vs derken hiçbir şey garanti değil eş durumundan tahinde isteyemiyor sunuz görüşlerinizi alayım .
-
@gkhn hocam tercihini yap bu dönem gidemezsen , öğretmenlik garanti gibi ama bir an önce başlarsın bari , beklemezsin
-
@aliveli Yardım - Siz olsanız naparsınız ? içinde söyledi:
@gkhn hocam tercihini yap bu dönem gidemezsen , öğretmenlik garanti gibi ama bir an önce başlarsın bari , beklemezsin
hocam korkum şu eğer orada mesleğü hakkıyla icra edemezsem hemen kovulur muyum gideceğim yerde tek tekniker ben mi olacağım. kafam da bunlar dönüyor bir de belki bundan sonra diğer tüm memurluklara mülakat gelme olasılığı var ondan da korkuyorum. Bu tercih dönemini kaçırmak istemiyorum
-
@gkhn hocam hiç kimse sizi kovamaz siz oraya sınavla giriyorsunuz kolay mı atmak
-
@aliveli peki tercih yaparken nasıl bir sıralama yapmam lazım ? mesela benden düşük alan birisi tercih ettiği yer benden önce olursa yerleşebilir mi ? Mesela benim puanım 88.72 onun ki 86 olsun. Ben 10. sırada kütahya yazayım o 6. sırada kütahya kim yerleşir ?
-
@Antimülakat @hgrotius @Agor siz ne dersiniz ?
-
@gkhn Sizin sorunuzun cevabından önce ben size bir soru sorayım hocam. Kesin olarak hangi işi severek yapacağınızı düşünüyorsunuz?
-
@Destan şu ortamda fazla romantik bir düşünce bence
-
-
@aliveli Hem ayrıca romantik düşünceler peşinden gidersek ve herkes kendisi için doğru mesleği yaparsa gelişim sağlanır ve önce ülke sonra dünya değişir .
-
@aliveli @Destan hocam iki işide severek yaptım ama bu ayrıma beni devlet mecbur koşuyor. Öğretmenlik mulakat ile almayacak olsa hiç tereddüt etmem amma ve lakin gel gelelim devlet artık kemer sıkma politikasında ve binlerce kişi memur hayali kuruyor. Artık özel sektöre yönlendiriyorlar bu fırsat bir daha elime gelmez. Duygusal değil garantici olma peşindeyim.
-
@gkhn hocam bu alımda yerleşmeye bak , yarını kestirmek kolay değil b kadroda
-
@gkhn Eğer bu tercih döneminde girebileceğiniz mesleği severek yapacaksanız ve şartlardan rahatsız olmam derseniz ben de girmenizi öneririm. Baştaki uzak kalma mevzusuna değinirsek; Türkiye'de hepimizin bildiği gibi zamanla her şey yoluna oturuyor. Tercih konusunda da yanlış bilmiyorsam merkezi alımlarda tercih sırasından ziyade yüksek puanlı öncelikli oluyor.
-
@gkhn Ama hocam ben senin öğretmenliğe de kolaylıkla gireceğini düşünüyorum, okul birinciliklerini falan da göz önünde bulundurursak. Umarım gönlünden geçtiği gibi olur .
-
@gkhn Ben her iki arkadaşın arası bir fikirdeyim. Başarılı bir öğrencilik hayatınız var bu yüzden muhtemelen öğretmenlik mülakatı sizin önünüzde engel teşkil etmeyecektir. Fakat garantici olmakta da fayda var özellikle böyle belirsiz zamanlarda.
-
Arkadaşlar peki teknik hizmetlerden idareye geçmek çok mu meşakatli bir iş okulu mu bitiriip direk iktisat alanında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum idarecilik için faydası olur mu bir de böyle düşüncem var ?
-
İş okulda değil işin başında öğrenilir.
-
@gkhn Sanırım bu durum kurumdan kuruma farklılık gösteriyordur fakat bu konuda @Antimülakat bize daha detaylı bilgi verir belki.
-
Teşekkür ederim Allah razı olsun hocalarım. İnşAllah hakkımızda hayırlısı ne is o olsun. Yatarak veya torpille değil alın terimizle ekmeğimizi kazananlardan oluruz inşAllah