Referans Mektubu İşleri
-
3 yıl önce mezun oldum orta halli bir üniversiteden. Yüksek lisansa başvuracağım ancak tavsiye/referans mektubu istiyor bazıları. Şimdi benim zaten öğrenciyken de hocalarla çok iletişimim yoktu. - Öğrenci selam verir, bir şey sorar diye koşararak kaçarlardı genelde. - Bu lanet mektubu nasıl alırım hoca(lar)dan? Var mı bir taktiği, yolu yordamı? Geri zekalıya anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.
-
@ercu, içinde söyledi: Referans Mektubu İşleri
3 yıl önce mezun oldum orta halli bir üniversiteden. Yüksek lisansa başvuracağım ancak tavsiye/referans mektubu istiyor bazıları. Şimdi benim zaten öğrenciyken de hocalarla çok iletişimim yoktu. - Öğrenci selam verir, bir şey sorar diye koşararak kaçarlardı genelde. - Bu lanet mektubu nasıl alırım hoca(lar)dan? Var mı bir taktiği, yolu yordamı? Geri zekalıya anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.
Hocam transkriptini eline al. Yüksek geçtiğin dersleri işaretle. Sonra o dersi aldığın hocalara git, mail at, ara vb. Onlara yüksek lisansa başvurduğunu kendilerine referans mektubu yazmalarını rica et kendin için. Eğer baktın hiçbiri yanaşmıyor. Dekanına git, durumu anlat. O bir çare bulur.
-
@ercu hocalar alışkın referans mektubu işine, o yüzden tereddüt etmeyin. Sizi tanımalarına lüzum yok, bir de yüksek lisans konusunda daha hassaslar yani lisans öğrencisine davrandıkları gibi davranmıyorlar.
-
Şu an okulla aramızda bayağı bir mesafe var o yüzden gidip eli boş dönmek istiyorum. Şöyle bir mail atsam nasıl olur dersiniz?
Sayın Hocam,
X bölümü Y yılı mezunuyum ortalamam Z. Sizden A, B, C derslerinden D, E, F notları almıştım. Yüksek lisans başvurum için gereken şartlar arasında referans mektubu da var. Eğer uygun görürseniz sizden mümkünse İngilizce referans mektubu almak isterim.
Saygılarımla.Transkriptte en kötü notum BB zaten her hocadan en az bir AA ya da AB var. Hocalara sıradan yollasam olur mu dersiniz? Bu olay gözümde inanılmaz büyüyor.
-
@ercu size de vermiyorlarsa o mektubu vermesinler hocam. Ortalama muhtemelen 3.50 civarında. Maile muhakkak dönüş olacaktır diye düşünüyorum.
-
Mesajı falan düzene sokup yardırıcam artık ne verdiyse bu moralle, teşekkürler herkese. Durumu güncellerim gelişmelere göre.
-
peki sizce bölüm dışından ders aldığım hocalardan da referans istemeli miyim? çok alakasız dersler değiller ama işte seçmeli vs. dersler.
-
@ercu bence isteyin hocam nereden tutsanız kardır.
-
Türkiye'de hala insanların mektup üzerinden birbirine referans olması garip geliyor. Düşünse referans olduğun kişi Fetö imamı çıkıyor nereden bileceksin? Ondan sonra ayıkla pirincin taşını.
-
@antimülakat çok doğru noktaya değindiniz hocam.
Çok saçma uygulamalardan biri de bu..
Ki zaten artık gelenek haline gelmiş, hocalar tanımadıkları öğrenciye mektup yazıyor, e ne anlamı kaldı o zaman bu referansın? Resmen prosedür gibi gibi birşey olmuş.. -
@antimülakat @ghamul1 valla benim mezuniyetim tam 15 temmuz sonrasına denk gelmişti. hocalar bayağı bir çekiniyordu referans mektubu vermeye. hatta açık açık söylemişti birkaçı bir süre bizden talep etmeyin belki fetöcüsünüz ne bilelim kendimizi yakmayalım falan demişlerdi. hoş bize bunu söyleyen adam ilk khk ile atıldı ya neyse.
memlekkette tamamen formalite, dışarıya özenme büyük ölçüde ama yurtdışı başvurularında oldukça önemli bir etken.