29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@oflu61 iibf okuyanlar adli yargı hakimliği yapamazlar mı sence?
-
@mühlet o zaman yeterli gayreti gösteremedik nasipte yokmuş hayırlısı kimsede gözümüz yok yolları açık olsun memlekete faydalı olsunlar burunları havada olmasın yeter
-
@lulu geç kalmadınız hala okuyabilirsiniz, mantar gibi hukuk fakültesi türedi her yerde
-
@kd16 teşekkür ederim
-
Hadi be yeter beklediğimiz. Bu ÖSYM bizi yıpratıyor anca.
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@cura bu sorun 55 puanla hakim alan bakanlığın sorunu, vay biz de kaç puanların derdindeyiz dersek biraz haksızlık etmiş oluruz çünkü adli yargı için ciddi emek harcanıyor. Siz de farkındasınızdır derslerin ağır olduğunun
Hukuk fakultesi 3. sinif ogrencisiyim derslerin abarttiginiz kadar olmadigini biliyorum.Hakkiyla egitim veren iktisat bolumlerinin zorluk acisindan asagi kalir hicbir yani yok.55 puanla hakim alinmasi sadece bakanligin degil herkesin sorunu ben sahsen davama bakan bir hakimin yanlisin dogruyu goturmedigi bir sinavda 55 dogru yaparak gelmis olmasini istemem.
-
@bcbc3434 adli yargi hakimligi sinavini cok rahat sekilde kazanir iibfliler .
Rahat derken talep fazla olacagi icin yine 80 le kapatir o ayri mesele.
Meslek icinde ise durum karisik .
Hukuk mezunlari kapasite olarak bi tik yukarda olduklari bir gercek .
Gerci ozel universiteler var artik .
İstanbul-marmara iktisat puani yapip ozelde rahatca hukuk okuyabilirsiniz .
Devlet universitesindeki hukuk mezunlari kabul edelimki universite sinavinda bizim yapamayacagimiz netleri yapiyorlardi .
Bu yuzden muhakeme gucleri anlama kapasiteleri daha yuksek .
Bu sebeple adli hakimlikte daha basarili olurlar . -
SORULAR AÇILDI
-
@ordubalık-valsi muhakkak herkes kısmetindekini yaşar. Kimse daha az çaba harcamıyor, herker bir yerde yaşadığı kolaylığın diyetini başka bir yerde yaşadığı zorlukla ödüyor. Bu arada ben öyle yeni mezun, gözü yükseklerde, havasından geçilmez bir hukukçu değilim. Bu söylemlere de cevap vermeden geçemiyorum. Kimin ne yaşadığını hiç kimse bilemez, ibf lisi hukukçusu farketmez hepsi bir emek harcıyor. Bu arada eğer idari yargı 1000kişi alsaydı emin olun puan adlidekinden daha çok düşerdi, hiç bu açıdan bakmıyorsunuz
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@lulu geç kalmadınız hala okuyabilirsiniz, mantar gibi hukuk fakültesi türedi her yerde
Yok ben almayayım kalsın çemişgezek hukuk mezunu olmaktansa boğaziçi işletme mezunu olmuş olmayı yeğlerim. yine de nazik teklifiniz için teşekkürler.
-
sorular erişime açıldı
-
@abdulaziz hata veriyor bende
-
@bcbc3434 aynen bende de
-
@oflu61 çok net bir şey söyledim az önce. İdariden bin kişi alsalardı nasıl olurdu baraj durumu bir karşılaştırın derim
-
@bcbc3434 bende de hata veriyor birazdan açılır sanırım düzenleme yapılıyor
-
@cura hangi fakülte bilmiyorum ama ben çoook uzun yıllar öncesinde geçme notu 70 olan bir hukuk fakültesinde bölümümün hakkını verdim mezun oldum şükür. Yani ben biraz zorlandım size kolay gelmiş olabilir, mezun olunca yeteneklerinizi gösterirsiniz
-
Yayınlanmış ais te
-
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.Hangileri seçenek yaptırımına çevrilir sorusunda 30 günden az olmak ve 18 den küçük 65 ten Buyum olma şartı yokmuydu. 18 den kucuk ve 65 ten büyük ve ayrıca 1 yıl ve daha az olması şartı mı vardı.Cevap sadece 67 yaşındaki adam olarak kabul edilmişte.Kitabıma baktığımda 1 yıldan daha az olması gibi bi şart göremedim ama
-
akşama bakcam beklediğimden iyi gibi ancak yeterli olmayacak gibi pek çalışmadım sonuçta.çok güzel bir tecrübe oldu bana. bilgi paylaşımında bulunan herkese tşk ederim.
-
vergide tartışmalı soruların cevapları:
- vergi dairesi müdürü ve başkanı
- sadece ikmalen