29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@pablomu Matematiğim çok çok iyi bir dersimdir. Türkçe ile matematiğe bir başladım. Okuyorum yok . Amanın noluyor dedim. İkisini de yarıda bıraktım. Döndüm tarih vatandaşlığa(heyecandan komik yanlışım burada)
Neyse süre geçiyor. Ama hukuka geçersem belki kaybolacağım da. Dedim böyle olmayacak.Döndüm tekrar Türkçe matematiğe öyle devam ettim sonuçta full çıkartamadım.
Ama orası bizden aldı tabi
Kısmetimiz böyleymiş. Bu sene olmazsa seneye(?) deneyeceğiz.(kim bilir bu sene olur diyeni de var)
-
@nocomment999, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
O değil de şart işlem sorusunu tartışan yok . Ne oldu ona?
Şu ceza sorusunda ven 1 yıl yaptım ama 3 yıl olacak arkadaşlar hep ispatladı. Vergi dairesi meselesi de aynı
Ama şart işlem sorusunda kaybaklar subjektif-inşai olduğunu destekleyen kaynaklar vardı. Orası be olur sizce?
ben subjektif ve inşai yaptım ama şart işlem doğru
-
Muhtemelen benimde öyledir ösym ilan yapar :))) ortak alanda bir tek başvuru süreyi durdurur olanı yanlış yapmışım böyle saçma bişey var mı
-
Ne yalan söyleyim geçici tutuklama sorusunu görünce aklım cmk ye gittim dedim ne alaka kanunu sınavdan bir gün önce üstün körü okudum 14. maddesine dikkat etmedim 3 yıl diye salladım tuttu valla sınavın şart işlem sorusundan sonraki en kritik sorusunu doğru yapmışım:)
-
@akerke03 Hocam yanılmıyorsam bazı arkadaşlar paylaşmıştı(çoook geride kaldı o gönderiler)
Gözlerde de Nohutçuda da subjektif arasında gösteriliyordu.
Şart olmasını reddetmiyorum. Ama subjektif olayı işin içine dahil oluyor. Bu da soruyu bulandırıyor.(inşallah anlatabilmişimdir)
-
@akerke03 aslında şöyle bir durum var. Burda talep konusunu soruda belirtmeliyim diye eleştiriliyor bu soru. Ama ben şöyle düşünüyorum : tutuklama talebiyle ilgili bir şey belirtmediği için talep yok olarak değerlendirilir. Olsa özellikle belirtmeli çünkü. Nasıl ki idarede bakanlığın yönetmeliği ülke çapında ise bunun özellikle belirtilmesi gerekiyor ve bunu belirtmediğinde yönetmeliği ülke çapında olmayan yönetmelik varsayıyorsak, talep konusunda da aynı şekilde değerlendirme yapmak gerekir.
-
Peki arkadaşlar bu tck da ki sevimlilik ceza sorusu neden 17 yaş ile 67 yaş değildi sadece 67 i almış 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyüklerde 3 yıl olarak uygulanmıyor muydu ben 1 2 dedim yalnız 2 cıktı kesin dediğim soru ya
-
@kafes66 sizin dediğiniz erteleme
-
yine olmayacak benimki. neyse boş hayallerdense tecrübelenmeyi öğrendim. nasip olmuyor bana. ösym ile girdiğim hiçbir sınavdan istediğim neticeleri elde edemedim. öyle de gidecek gibi
-
@rootofallevil aklım ona gitmiş demekki en fazla 1 yıl olacak o zaman doğru nasıl kafayla çözdüysem neyse hayırlısı olsun
-
@nocomment999 bu konuyla ilgili de şunu söylemek istiyorum. "memuriyetten çıkarma disiplin cezası verme işleminin uygulanması" kesinlikle şart işlemdir, bu işlemle kişi memuriyetten çıkarılır, bu işlem statüyü değiştirir. Ancak yüksek disiplin kurulunun memuriyetten çıkarma disiplin cezası verme işlemi bu kadar net bir şart işlem değil, subjektif niteliği ağır basıyor diye düşünüyorum. Sonuç olarak sorulmaması gereken tartışmalı bir soru.
-
@kafes66 hocam o soruda, daha önce mahkumiyeti yoksa ve cezası 30 gün ise kısa süreli hapis cezası seçenek yaptırıma hakim çevirmek zorunda. ya da 18 ve 65 yaşındaki kişi ise daha önce mahkumiyeti yoksa 1 yıl ve aşağı hapis cezasını hakim seçenek yaptırıma çevirmek zorunda.
17 yaşında olanın daha önce mahkumiyeti yok ama hapis cezası 1 yıl 3 ay, bir yılı aştığı için dahil etmiyoruz, 67 yaşındakinin daha önce mahkumiyeti yok ve 1 yılın altında cezası olduğundan.
-
@mühlet Gocam aynı kapıya çıktık
Ek soru kimse cevaplamadı
Bu itiraza ilişkin Ösym ne zaman cevap verir? Bilsem de rahatlasam bi öğrenemedim
-
@nocomment999 Hocam*
-
@nocomment999 Bence de subjektif sorusu tartisilmali asil. iptal edilme ihtimali olan o bana gore. nohutcu-gozler ikisi de subjektif diyor disiplin cezasina. fakat nohutcu memuriyetten cikmaya sart demis ayni zamanda. kemal hoca ise bundan kacinmis gibi. bulamadim.
-
Memur M dediği için belli bir şahsı kastettiğini düşünüp sadece subjektif işlem demiştim
-
@nocomment999, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@akerke03 Hocam yanılmıyorsam bazı arkadaşlar paylaşmıştı(çoook geride kaldı o gönderiler)
Gözlerde de Nohutçuda da subjektif arasında gösteriliyordu.
Şart olmasını reddetmiyorum. Ama subjektif olayı işin içine dahil oluyor. Bu da soruyu bulandırıyor.(inşallah anlatabilmişimdir)
Anlıyorum dediğinizi ancak ösym bunu iptal etmez bence.
-
@akerke03 ayne hocam teşekkür ederim güzel düştüm o heyecanla sonradan baktım kanuna 1 yıl ve altı evet orda 1 yıl 3 ay demis az değil bu ösym bu yanlış subjektif e kesin dedim o da yanlış hata düzeltme ile ikmalen dedim o da yanlış sağol Ösym adamsin
-
Görüldüğü gibi arkadaşlar asıl bu sorunun üzerine yürümek lazım. Bakın 3 yıl 1 yıl veya vergi dairesi başkanı sorusu kadar çekişmeli değil. Bu soru için tüm yollar tüketilmeli bence.
-
O değilde herkes ezberci sistemden şikayet ediyor; ama en önemli sınavlardan birinde süre soruları karşımıza çıkıyor. Ne zaman daha nitelikli sınavlar yapılmaya başlanacak acaba?