Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 9 sözleşmeli personel
-
İletişim Başkanlığı merkez teşkilatında boş bulunan 657 sayılı Devlet Memurları
Kanununun değişik 4/B maddesi kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 06/06/1978
tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel
Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” çerçevesinde, Başkanlığımızca yapılacak yazılı ve sözlü sınav
sonucuna göre; Basın, yayın ve enformasyon hizmetlerinde çalıştırılmak üzere İngilizce dilinden
dokuz (9) adet Basın-Enformasyon Personeli alınacaktır.
II- BAŞVURU ŞARTLARI
Basın-Enformasyon Personeli pozisyonu için aranılan şartlar:
(a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve
7’nci bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
(b) Halkla ilişkiler ve tanıtım, iletişim, sosyoloji, tarih, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi,
kamu yönetimi, karşılaştırmalı uluslararası siyaset, gazetecilik ve ekonomi alanlarından birinden
mezun olmak veya yüksek lisans yapmış olmak (Yurtdışında yüksek lisans yapmış olanlar için
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilmiş olmak),
(c) Başkanlık uygun gördüğü bölümlerden de takdir yetkisini kullanarak alım
yapabilecektir.
(ç) ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS)
katılarak (A) düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin
uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak (Yabancı dil belgesinin 2017-2018
yılları içerisinde alınmış olması),
(d) İkinci bir dil bilmek tercih sebebi sayılacaktır,
(e) Simültane tercüme yapabilen personel diğer başvuran adaylara göre tercih sebebi
sayılacaktır,
(f) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olmak,
III- BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1) Adaylar 14-31 Ocak 2019 tarihleri arasında (mesai bitimine kadar, hafta sonu hariç)
başvurularını, (İletişim Başkanlığı Ek Hizmet Binası Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,
Eğitim Birimi) elden yapacaklardır.
(2) Adaylar başvuru esnasında yanlarında aşağıda belirtilen belgeleri ve noter tasdikli
onaylarını getireceklerdir.- Diploma veya mezuniyet belgesi, (varsa Yüksek Lisans Belgesi)
- YDS Sonuç Belgesi / Yabancı Dil Belgesi,
- Erkek adaylar için askerlik durumunu belirtir belge (son 6 ay içinde alınmış olması),
- Vesikalık fotoğraf,
- Nüfus cüzdanı / Yabancı uyruklular için pasaport,
(3) Başvuru evrakındaki yanlışlık ve noksanlıklar ile eksik belgelerden başvuru sahibi
sorumlu olup, süresi içerisinde ulaşmayan veya tamamlanmayan başvurular geçerli kabul
edilmeyecektir.
(4) Bu ilan tebliğ mahiyetinde olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
-
2018/1 e-yds'ye girmek şart oldu.
-
Neden a seviye ve 4/b yüksek maaş mı veriliyor? Yaş ve kpss şartı da yok?
-
Neden sözleşmeli?
-
@islimbot artık sözleşmeli maaşları daha yüksek
-
Arkadaşlar iletisim Başkanlığı 29 uzman yardımcısı alacakmiş. Fakat ben kpss veya yds sartı goremedim.
-
@genclerbirlikli hocam burdan devam demişsin de yds isteyen sözleşmeli personel ilanı ile uzman yardımcısı ilanı farklı ilanlar. Burda ikisi birlikte karışıklık olmaz mı?
-
@akorkmaz1910 öyle mı hocan açayım diğer başlığı o zaman
-
Yani iletişim başkanliğı uzman yard. ilani yok burada. Neden kilitlediniz @genclerbirlikli
-
@872 alttaki uzman yardımcılığı ilanını çoğu kişi görmedi hocam o yüzden aynı ilan sanıldı
-
@872 açtım başlığı hocam bi yanlış anlama oldu
-
@genclerbirlikli tamamdır hocam.
-
Hocam iki ayrı ilan bir pdf dosyasında verilmiş.
Karışıklık olmasın.
9 sözleşmeli Personel
29 İletişim uzman yardımcılığıAynı başlıkta da açılabilir aslında ama dediğiniz gibi karışıklık olabilir
-
Yavaş yavaş geliyor ilanlarda bunlar çözüm değil. Daha büyük alımlı ilanlar gelmeli. A seviye ingilizce nedir ya?
-
@antimülakat ütopya gibi hocam
-
@north-remembers sanki bildiğimiz bir kurum değil A seviye ingilizce anormal olmuş.
-
@antimülakat direkt mütercim-tercüman bölümlerinden alsalar isabet olur
gerçi onların bile çoğu A alamıyordur -
@hacım gözüm neden Hedo Eren'i aradı. O her dönem alıyordu A seviye. Devam ediyorsa kesin sınava başvuru yapar.
-
Belgelerin noter tasdikli onayları istenmiş, kurumun kendisi tasdik etmiyor mu?
-
İlan A seviye yds banko istiyor. Bunun yanı sıra ikinci yabancı dil ve simultane çeviri yapabilmesi tercih sebebi. iletişim ve iibf'den başvuru kabul ediliyor ama bakalım kaç kişi çıkar. Uluslararası mezunları için güzel bir ilan.