Uzman yardımcılığı tayin meselesi..
-
Arkadaşlar iyi günler bu işler tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Uzman yardımcısı olarak kvkk, rtük gibi başkentte yer alan kurumlarda işe başlayınca ilerleyen dönemlerde başka şehire tayün istenebilir mi? Mesela avukatım ancak uzman yardımcısı olarak başlıycam başka bir şehire her ne kadar kpssb olsa da avukat olarak atamam yapılabilinir mi? Yahut başka bir şehirde yine 657 li olarak uzman unvanı ile atama olur mu? Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.
-
Düzeltme : tayün değil tayin olacaktı.
-
@hegia-sophia hocam bende tam cevabi bilmiyorum ama şimdi düşünürsek bende kvkk mulakatina girdim adam beni istanbulda nasıl calistircak ki. Bir tane bile kurumsal olarak ofisi yok nasıl olcak ? Rtükün varsi belki olabilir ya da herhangi bir kurumun. Yani kurumun bir bağı olmadigi illere tayin işi biraz zor gibi. O yuzen guy mhuy daha çok tercih ediliyor, hem istihdam fazla hem de bulundugun ilde antalya, bursa, eskisheir vs calisabiliyorsun.
-
olmaz. uzman yardımcıları merkezde çalışır. merkez çoğu kurumda ankaradır. bddk gibi bazılarında ise istanbuldur. b grubundan a grubuna geçilir ama a dan b ye geçilir mi bilmiyorum.
-
@wasp61 arkadaş avukat ama. nasıl guy ya da mhuy olsun
-
@hegia-sophia Yapılır ama ikisinden birini tercih ettiğiniz için seçtiğiniz ilk kadro yanar ve bu kadroya ihtiyacı olan kişiye yazık olur. Takdir sizin. Uzman yardımcısı olup güvenlik soruşturması beklerken kurum avukatı tercihi yapan bir tanıdığım var. Bu kişi hakkında güzel konuşulmadı. Yani illaki bir kadro yanıyor. Olan o kadroyu isteyene oluyor.
-
@islimbot farzı misal teşbihte hat yoktur
-
@alageyik08 kimsenin hakkını yiyecek bir insan değilim. İnce ayar için teşekkürler diyeyim ancak konuyu yanlış anlamışsınız. Herhangi bir üst kurulda başlayıp birkaç yıl çalıştıktan sonra tayin isteme imkanımın olup olmadığını sordum. Uzman yardımcısı yahut avukat olarak başka şehire geçiş yapıp yapamayacağımı.
-
@hegia-sophia Anladım hocam. İfadenizden yanlış anlamıştım. Sizin hassasiyetiniz için teşekkürler. Ancak sizin gibi düşünmeyenlere önceki yazdığım ileti sizin gösterdiğiniz hassasiyeti göstermeye vesile olabilir.
Sizin durumunuza gelince bir sorun olacağını sanmıyorum. Yapılabilir. Tabii o kurumun istediğiniz ilde birimi varsa. Ben byegm'de staj yaparken İzmir'e geçmek isteyen uzmanlar vardı ama birim olmadığı için İzmir'de gecemiyorlardi. Bu durum yardımcı olabilir size. -
Uzman yardımcısı iken geçiş olmaz ama uzman olduğunuzda gitmek istediğiniz kurumun sizi kurumunuzdan talep etmesi ve kurumunuzun da bunu onaylaması halinde gidebilirsiniz.
-
@titoizm yani gitmeyi talep edeceğim ilde bir kurumun talep etmesi gerekir uzman olduğum takdirde. Anladım hocam teşekkür ederim.
-
@hegia-sophia hocam bu talep işi biraz sıkıntılı. Kurumunuz kolay kolay sizi bırakmak istemez, gideceğiniz yerde de boş kadro olması gerekir. Üst yöneticilerde bitiyor olay, arayı hem iyi tutmak hem de durumunuzu güzelce açıklamak durumundasınız.
-
@titoizm eş durumundan gircem mevzuya hocam sevenleri kavuşturmak sevaptır ile bağlarsam olur inşallah teşekkür ederim önerileriniz için.
-
@hegia-sophia merkez uzmansan tayin olamazsın hocam. Anca başka kurum naklen alim ilanı verecek de öyle geçebilirsin ya da kurumlar arası geçici görevlendirme ile.
-
@genclerbirlikli inşallah 2-3 yıla bir şeyler değişir hocam
-
@hegia-sophia değişmez hocam kolay kolay
-
@genclerbirlikli @Hegia-sophia merkez uzman olup babasının sağlık durumundan dolayı memleketine dönen tanıdığım var hocam. Hatta gittiği kurumda uzman diye bir kadro yoktu, açıldı.. Ama bunu yapan 40 küsür yaşında biriydi, yani yılların uzmanı. Yukarıda belirttiğim gibi üst yöneticilerle arayı iyi tutmak önemli. Mevzuatlar o kadar esnek ki olmaz denilen şeyler olabiliyor, yok artık diyorsun ama oluyor.
-
@titoizm hocam o istisnadır herkese de yapılmaz o güzellik diye sanıyorum
-
@genclerbirlikli dediğim gibi zor, sıkıntılı fakat imkansız değil :))
-
Arkadaşlar merkez uzman yardımcısı kişinin eşi de kamu personeli ise ve kendi mevzuatında "devlet memuru eşi kendisine tabi olur"şeklinde ibare var ise uygulama nasıl oluyor ?