İMMİB 22 Personel Alım İlanı
-
@mimmerve Haklısın da kimi kime şikayet edeceksin ki? Mülakat zaten şeffaf değil yani kamera ile kayıt altına falan da alınmıyor. Hak iddia etme imkanın yok. Tamamen karambole gittik, sohbet ettik 5 dakika çıktık. Adamlar kesinlikle yalnızca adayların mezun oldukları üniversite isminin Türkiye'deki bilinirlik, tanınırlık prestijine bakarak aday seçmişler, başka hiçbir açıklaması yok en azından Uzman 1-2 grupları için bu böyle. Yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum bu saatten sonra. Ben çok daha fazla istediğim başka bir pozisyondan olumlu aldığım için takmıyorum, diğer arkadaşlar için de hayırlı haberler gelir inşallah. Dediğim gibi çok takmayın, kabul edilmemiş olmanızın sizin eksikliğinizle alakalı olduğunu düşünmüyorum
-
@blackform mesele kesinlikli kabul edilmemis olmak degil inanin.uni ismine bakilcaksa madem bastan bizi cagirmasalardi keske.ben olmamasina degil bu sergiledikleri tutuma ofkelendim yukarda sizi hic begenmediler sozune takildim.tabiki begenmeyebilirler ama bunun ifade edilişi boyle olmamaliydi dalga gecer gibi.aradigimiz kriterlere uygun adayi bulamadik denebilirdi.neyse artik olan oldu
-
@limonagaci yani zaten mesela bazi alimlar goruyorum 5 yil tecrube yaziyor basvuru ozel sartlarinda bunu belirtselerdi yada ne biliyim turkiyedeki su universiteden mezun olmak deseydi istenilen her sarti tasidigimizi düşünüp evrak yolladik hersey acik ve seffafti hicbirseyi gizlemedik ki yanlis yada eksik bilgi verdik diye bu durumu yasayalim.2 kere mulakata cagirirken bunu dusunmelilerdi resmen bizimle dalga gectiler
-
@limonagaci peki baska kurumdan haber beklediginizi dile getirdiniz mi. Yani evet benim bulundugum grupta da kpssler 89 diller de 73 74 dolaylarindaydi bunun bir belirleyici olmadigini mulakatta gorduk zaten. Ben zaten alinmamaya degil usluba cok takildim "kriterlere uygun aday bulunamadi"denebilirdi sizi hic begenmediler demek yerine
-
@mimmerve, içinde söyledi: İMMİB 22 Personel Alım İlanı
@limonagaci peki baska kurumdan haber beklediginizi dile getirdiniz mi. Yani evet benim bulundugum grupta da kpssler 89 diller de 73 74 dolaylarindaydi bunun bir belirleyici olmadigini mulakatta gorduk zaten. Ben zaten alinmamaya degil usluba cok takildim "kriterlere uygun aday bulunamadi"denebilirdi sizi hic begenmediler demek yerine
evet ben dile getirdim. orasını mı seçersin burasını mı seçersin dediler orasını seçerim dedim. diğer adayın da beklediği kurumlar vardı ben zaten alınmayı kendi adıma beklemiyordum yedek alırlar die düşünüyordum. mülakatta da olsa da olur olmasa da olur die düşündüğüm için çok rahat ve güler yüzlüydüm. Okulun da belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Kazanan bir kaç kişi ile konuştuktan sonra istanbul'da yaşamak isteyip istememenin gitmem kalırım demenin mülakatı kazandırdığını düşünmüştüm.
-
@limonagaci Baktıkları şey tecrübe de değildi arkadaşlar. Ben iş tecrübesi olan biri olarak alınmadım. Ne şekilde bir "sistem" uyguluyorlar meçhul. Bir kullanıcının benimle paylaştığına göre 1. mülakata gitmeyip de 2.si ile yedek listesine alınan da varmış. Şu yaptıkları her şeye şapka çıkartıyor ve İMMİB kurumunu tebrik ediyorum.
-
@out-of-sorts, içinde söyledi: İMMİB 22 Personel Alım İlanı
@limonagaci Baktıkları şey tecrübe de değildi arkadaşlar. Ben iş tecrübesi olan biri olarak alınmadım. Ne şekilde bir "sistem" uyguluyorlar meçhul. Bir kullanıcının benimle paylaştığına göre 1. mülakata gitmeyip de 2.si ile yedek listesine alınan da varmış. Şu yaptıkları her şeye şapka çıkartıyor ve İMMİB kurumunu tebrik ediyorum.
Size özel mesaj atacaktım da başaramadım buraya yazayım inanın hiç şaşırmadım. Başka bir birlikte de mülakat listesinde olmayan ama mülakattan önce gerçekleşen telefon görüşmesinde mülakata katılmayacağını söyleyen adayın yerine mülakata katılmak ister misiniz die aradıkları kişiyi almışlardı
-
@out-of-sorts Yok artık! Hocam bu kesin mi? Hakikaten varsa diyecek laf bulamıyorum.
-
@bluephantom, içinde söyledi: İMMİB 22 Personel Alım İlanı
@out-of-sorts Yok artık! Hocam bu kesin mi? Hakikaten varsa diyecek laf bulamıyorum.
Tabi ki de kesin kendim bizzat adaydım. Bahse konu olan kişi bizzat söyledi.
-
@limonagaci, içinde söyledi: İMMİB 22 Personel Alım İlanı
Tabi ki de kesin kendim bizzat adaydım. Bahse konu olan kişi bizzat söyledi.
Elimde mülakat listesinin hala ekran görüntüsü var sonuçların yok ama kişinin ismini de biliyorum
-
özür dilerim bir an hata oldu bana mention attınız sandım silemiyorum da iletileri
-
@out-of-sorts 1.ye gitmeden mi keske biz de gitmeseymisiz yaziklar olsun gercekten emeklere yazik zaten aradim baslarindan savar gibi konustular
-
@limonagaci Canınız sağolsun sizden öğrendik. Bir ilki yaşattı bana bu kurum. Yirmiyi aşkın mülakat devirmiş birisi olarak böyle bir şey duymamıştım. Yazıklar olsun!
-
@bluephantom Ben daha ilk gittiğim mülakatta farkettim. Herkes zamanında gelmiş sırasını bekliyor mülakat başladıktan 2 saat sonra biri geldi, gayet rahat imza attı adı listede benden önce diye direkt mülakata girdi, çıktı 5 dakikada. Ben orda anlamıştım zaten bu ozensizligi. Arkadaşlar böyle bi şey olabilir mi? Mülakatta biz 2 saattir siramizi beklerken, pat diye gelen biri bizden önce mülakata girip çıkabilir mi? Bu neyin kafasi anlamak zor gerçekten de
-
@limonagaci bakın şaşırmayacağınız bir şey daha, bu da bir başka kullanıcının yazdığı mesaj :
İlk ilan açıklandığı zaman 4 iibf'den(uzm 1) 1 tanede mühendislerden uzman yardımcısı(uzm 2) alınacağı yazıyordu. Sonra çok çok geciken bir süreçten sonra listeler açıklandı ki bir baktık uzm 1 ve uzm 2 birleştirilmiş ve normalde mülakata kalan uzm 2'den 4 kişi olması gerekirken 7 kişi mülakata kaldı. Ve ilginçtir ki o 7. kişi mülakatı kazandı ve uzm 2 kısmından toplam 2 kişi alındı. -
@out-of-sorts Yazilanlardan da anlasildigi gibi birseyler dondugu cok acik ve net. Yapacak birsey maalesef yok. Ulkede butun kurumlarda sistem boyle . Kimi kime sikaye edeceksin hak aramak istesen. En dogrusu nasip diyip fazla takilmamak sanirim aksi halde olaylari destikce daha fazla rezillik cikiyor ve bu da sinirlerimizi yipratiyor. Birgun bu cark degisir elbette diye umut edelim.
-
@out-of-sorts, içinde söyledi: İMMİB 22 Personel Alım İlanı
@limonagaci bakın şaşırmayacağınız bir şey daha, bu da bir başka kullanıcının yazdığı mesaj :
İlk ilan açıklandığı zaman 4 iibf'den(uzm 1) 1 tanede mühendislerden uzman yardımcısı(uzm 2) alınacağı yazıyordu. Sonra çok çok geciken bir süreçten sonra listeler açıklandı ki bir baktık uzm 1 ve uzm 2 birleştirilmiş ve normalde mülakata kalan uzm 2'den 4 kişi olması gerekirken 7 kişi mülakata kaldı. Ve ilginçtir ki o 7. kişi mülakatı kazandı ve uzm 2 kısmından toplam 2 kişi alındı.Uzman 2’de uyari vardi on kisinin altinda basvuru olursa hepsi cagrilcak die uzman 3,5 ve 6 bir kisilik kontenjandi ama onlar da dort kisi cagirdilar. Diger kontenjanlarda da iki katiydi sanirim iktisattan iki kisi aldilar sekiz kisi cagirdilar. Nerden bakarsak bir tuhaf cidden iyi ki immib olmamis diyecegimiz islerimizin olmasi dilegiyle...
-
@out-of-sorts @limonagaci @mimmerve @blackform Dikkatinizi çektiyse ikinci mülakat tarihi net şekilde belirlenmedi ve 2 hafta sonra deyip geçiştirildi. Ardından iki gün önce tarihler belli oldu. Hiçbir makul kurum bu şekilde yapmaz. Araya mesafe koyar ya da önceden ilk mülakatla birlikte açıklama yapar ama bu yapılmadı. Tam mülakat günü ansızın bir telefon( muhtemelen herkese) mülakat saatinden erken gelebilir misiniz diye soruldu. Bu tam bir amatörlük ve kepazelikti. Nitekim telefonu açamayanlar oldu( benim gibi). Telefona dönüş yaptığımdaysa toplantımız var, erken gelin de sizi aradan çıkaralım tarzında berbat ve insanı üçüncü sınıf hissettiren açıklama yapıldı. Üzerine bir de insanlar apar topar gittiklerinde erken çağrılan adayların bir çoğunun( benim gördüğüm kadarıyla, hepsi diyemem) mülakata daha alınmadıklarını gördü. Yani insanları erken çağırıp normal girecekleri saatte mülakata aldılar. Bütün bunlar toplandığında tablo çok net. Dışı parlak ama içi kokmuş bir kurum. Ciddiye alınacak bir yer hiç değil.
-
@bluephantom Aynen anlattiginiz gibi oldu herşey once apartopar aradilar erken gelebilir misiniz diye sonra beklettiler. Isleri hizlandirmamiz gerek dediler. Hersey profesyonellikten cok cok uzakti ama geldi gecti artik ogrendik bir kez daha bu kurumun alimlarini ciddiye almamak gerektigini
-
@out-of-sorts @limonagaci @mimmerve @blackform Dikkatinizi çektiyse ikinci mülakat tarihi net şekilde belirlenmedi ve 2 hafta sonra deyip geçiştirildi. Ardından iki gün önce tarihler belli oldu. Hiçbir makul kurum bu şekilde yapmaz. Araya mesafe koyar ya da önceden ilk mülakatla birlikte açıklama yapar ama bu yapılmadı. Tam mülakat günü ansızın bir telefon( muhtemelen herkese) mülakat saatinden erken gelebilir misiniz diye soruldu. Bu tam bir amatörlük ve kepazelikti. Nitekim telefonu açamayanlar oldu( benim gibi). Telefona dönüş yaptığımdaysa toplantımız var, erken gelin de sizi aradan çıkaralım tarzında berbat ve insanı üçüncü sınıf hissettiren açıklama yapıldı. Üzerine bir de insanlar apar topar gittiklerinde erken çağrılan adayların bir çoğunun( benim gördüğüm kadarıyla, hepsi diyemem) mülakata daha alınmadıklarını gördü. Yani insanları erken çağırıp normal girecekleri saatte mülakata aldılar. Bütün bunlar toplandığında tablo çok net. Dışı parlak ama içi kokmuş bir kurum. Ciddiye alınacak bir yer hiç değil.
Beni mulakat saatinden bir bucuk saat once aradilar hahaha ben daha onceden duydugum icin erken yola cikmistim ama mulakat 15.30 civari gibi bitti pek bir sey fark etmedi dediginiz
gibi zaten komisyondakilerin de cok bezmis bir hali vardi hallerinden