2017 kpss p48 puanı 80-86 arası olanlar şimdi ne yapıyor?
-
Bu süreç hayatın ne kadar acımasız ne kadar yalanci olduğunu gösteriyor.Çoğumuzun küçüklüğünden beri hedefleri var. Maddi açıdan ailesinden bağımsız bir şekilde gerektiğınde onlara yardım edecek kadar bir gelire kavuşmak istiyor.A grubu güzel bir örnek.Emek ister yaşı ilerletir sabri ögretir.Cünku bekliyosun bekliyosun her seyden kısıyosun.Sonunda mülakatıda geçersen aylik en az 4500 tllik bir gelirin oluyo.Bir taraftan hayat muhasebesi devam ediyor.Bu muydu benim tüm mücadelem.@Antimülakat dostumuzun belirttiği gibi bir arabanin bakımına bazı insanlar 4000 lira verirken için cız eder veya edecek.Veya lise mezunu bir memur A grubu olmadan zamaninda girmis ve müdür olmuş.Bunlari düşünen takan az kişi olabilir ama gerçekleri onceden bilmek hoşuma gidiyor
-
@paretowilfredo hocam dediklerinizin hepsini ve fazlasını buradaki çoğu arkadaş gibi bende yaşıyorum yaşadım ben atanıp da konuşanlara çok da takılmıyorum çünkü aynı yoldayken her gün arayı dert anlatan insanlar ataninca bi slm vermez oluyo böylesi benim için kayıp değil kazanç. Ama sorun herkesin gittikten sonra emeğimle gttim demesi keske nerelere gttiklerine şahit olmasak .Neyse herkes gönlünün ekmeğini yermiş. Şu yolda devamımı bi şekilde devam etmemi sağlayan emeğim ve inancım var bana yeter. Ve inanıyorm ki elbet kazanacagiz
-
@antimülakat hocam 89 a dayandı belriszik puanları vaziyetim bu ..
-
Allah sabır, kuvvet versin arkadaşlar. Ben 2017 puanıyla atandım, mezun olduktan sonra 3 yıl işsiz kaldım. Puanım olmadı, puanım olduğunda ülke karıştı, zaten P48 bu aralıktayken girilecek sınav sayısı azdır. Kamu yön. ağırlıklı puanla nasip olmasa hala işsiz olacaktım belki. Açıklanmayan sınavlar ve azalan ilanlar yüzünden P48'in çıtası gittikçe yükseliyor. Zaten KPSS'siz başvuru alan sınavlara rekor sayıda katılım bunun ispatıdır. Düşünürdüm P48 değil de strateji yapıp kamu-çalışma eko. vs.bir puandan yükseltmeye çalışsam diye sonra koca bir yılın böyle riske atılamayacağına karar verip vazgeçerdim doğal olarak. Bırakayım deseniz onca yılın emeği var. Hem de insanın zoruna gidiyor sosyal bilimler içinde en ağır eğitimlerden birini göreceksin ama atanırken diğer gruplara göre dezavantajlı olacaksın. İnsan bu kadar kolay vazgeçmek istemiyor, mücadele edilmesi gerektiğine inanıyor ki olması gereken bence budur. Bizim gibi her kurum için hem yazılı hem sözlü bu derece zor sınavlara tabi olan başka bir grup yok. Vazgeçmemelisiniz arkadaşlar zaten hakkınız olan için mücadele etmelisiniz. Bundan sonrası için, bugün şikayet ettiğimiz yanlışlıkların devam etmemesi için, inşallah işin ucundan tutmalısınız. Eğer yapabileceğinize inanıyorsanız sınavların azlığı, puanlar canınızı sıkmasın. Hepimizin de bildiği gibi bu sınav süreç sınavıdır hergün üstüne eklersiniz, bıksanızda masaya oturmaya çalışın, dersten uzaklaşmamaya gayret edin. Allah emekleri boşa çıkarmaz.
-
@mrnobody Uyku düzeni diye birşey kalmaz, iştahsızlıkla başlayan kilo kaybı olur ama dikkat etmek lazım, herşeyin çözümü bulunur da sağlık sıhhat gidince elden birşey gelmez. Kendinize dikkat edin, hastalanınca -Allah korusun- ders çalışamamanın vicdan azabı başlar bu sefer, o daha da çekilmez.
-
Valla ben de stresten yuzmeye verdim kendimi. Bu nasil bir cikmaz daha ne kadar bekleyebilirim. Ozelde is basvurulari yapmaya basladim ve donen de yok. Cikmaz gibi. Psikoloji yok bende direkt bitti. Ya da son damlalari Ulkede niteliksiz, bes para etmez adamlar iyi yerlerde ancak biz emek verenlere bu ulkede ekmek yok. Yaziklar olsun bu memleketi bu hale getirenlere.
-
2017 kpss ile başladığım sürece 2018 kpss ile son verdim. Anladım ki bu süreç bana göre değil ama sagolsun kpss bana potansiyelimi keşfetme olanağı verdi yeniden yks ye girmeye karar verdim. Allah hepinize sabır versin arkadaşlar inşallah herşey gönlünüzce olur.
-
2012 de mezun oldum her akşam anne baba gelmeden evden çıkıp onlar yatınca eve giriyordum ters bir şey söylerler belki canım sıkılır moralim bozulur diye ne tam anlamıyla ders çalışıyordum nede bırakabiliyordum babam bir gün bana bi taksiye mi girsen demişti bunu hiç unutmuyorum 4 sene emek ver okul bitir ders çalış mücadele et belki kendime geleyim diye belki düşünmeden kurduğu bir cümleydi ama içimden bir şeyi aldı götürdü sonunda pes etmedim çalıştım 3 buçuk sene kpss kurum sınavları mülakatlar arasında geçti gitti en umutlu olduğum mükâfatlardan bile elendim geceleri kalkıp çok dua ettim bir iş diye şükür 2015 de memuriyete guy olarak başladım dedim allahım bitti sonunda bir iş sahibiyim ama inanın daima hakkımda hayırlı olanı nasip etsin diye dua etmemiz gerekiyormus onu anladım hala kpss çalışıyorum puanlarım 80+ fakat ise girdikten sonra girdigim hiç bir mülakatı geçemiyorum yine dua ediyorum allahım sen bana yardım et geçiş yapabileyim diye çalışmamın karşılığı bu olmamalı diye belki yine yanlış yapıyorum hakkımda hayırlısı olsun demeliyim ama inanın insan zor durumdayken sadece kendini düşünüyor kaldı 6 senem bu serüvende umarım başarırım ne olursa olsun çalışmayı bırakmayın .
-
@agustcomte hocam bu yazdigin yorumu guy basliginda nasil paylasabikirim
-
@zenginmemur icimden geldigi için bu başlıkta yazdım başka bir yerde paylaşılması ne anlam ifade eder bilmiyorum ama bunu guya gitmek isteyen gurubun olduğu platformda paylaşmak bence doğru olmaz herkesin beklentisi farklı hayattan benim için hayal kırıklığı olan bi tecrube başkasının hayali olabilir o yüzden bu ileti burda kalsa daha iyi olur
-
@agustcomte haklısın kimseyi umudun etmemek gerek sadece örnek verecektim
-
Hayatta bunlar hep olacak sizin verdiginiz emegin yarisini bile vermeyip daha ust konumlarda olanlar...Ama sunu unutmamak gerekir insanin kendi cabasinin kendi gozyasinin kendi cirpinislarinin sonundaki ferahlik hicbir seyde yok. Ben biraz sansliydim yas itibariyle mezun olmadan girdigim kpss puanimla b kadro iskura memur olarak atandim 2008 de. En azindan maddi olarak bir duzenim oldu. Allah kolaylik versin dostlar biliyorum git gide surecler zorlasiyor ama pes etmemek lazim...
-
Disariya ciktiginizda insalara bir bakin duraktakilerine vs. aslinda cogunlugumuz amaci ayni. Hepimiz bize bicilen dunyaliklarla oyalaniyoruz, yasam gecinme kaygisiyla. Karamsar olmayin dostlar hayat guzel, bazen demez miyiz köyde sadece coban olsam tek derdim hayvanlarim olsa diye. Iyi dusunun iyi seyler olsun insallah.. Simdi ayaga kalkma zamani yeni gune yeni umutlara yeni basarilara. Yenilsek de elbet yenecegimiz zamanlar da olacak.
-
@antimülakat dostum varsin onlar kadar zengin olmayalim, emin ol ben coklarini gordum o mevkiler ellerinden ucup gidince etraflarinda kimse kalmiyor,bircogumuz da sahit olmusuzdur bu duruma. Yapilan iyilik de kötülük de unutulmuyor. Dogru olmanin, kalabilmenin elbet yükü agirdir.