2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
Pareto hocam, sizin bir duyumunuz var mı iibf nin idari yargı sınavına girip giremeyeceği ile ilgili?? Sessizliğiniz hayra alamet değil
-
@pulse333 hocam pareto hoca çok yoğun her sayfada yazılana yetişemiyor. Kendi alan adı ile sorarsak ona bildirim gider.
@pareto_wilfredo hocam hayırlı günler. Bu sene nasip olursa hakimlik sınavı ile ilgili duyumlarınız var mı? İdari yargıya İİBF'nin girme durumu ile ilgili, kontenjan ile ilgili ve diğer hususlar ile ilgili bilginiz varsa bizle paylaşırsanız gerçekten çok mutlu oluruz.
Zira gerçekten belirsiz bir dönem var. Maalesef birçok arkadaşımız ders çalışmayı bıraktı bu yüzden. Bizlere umut olacak umarım müjdeli mesajlar ile bizi bilgilendirirsiniz
Allah razı olsun hocam..
-
Alan adı yanlış yazdık galiba umarım doğrusunu bilen vardır aramızda
-
-
@olursaolur Allah razı olsun hocam..
@paretowilfredo hocam hayırlı günler. Bu sene nasip olursa hakimlik sınavı ile ilgili duyumlarınız var mı? İdari yargıya İİBF'nin girme durumu ile ilgili, kontenjan ile ilgili ve diğer hususlar ile ilgili bilginiz varsa bizle paylaşırsanız gerçekten çok mutlu oluruz.
Zira gerçekten belirsiz bir dönem var. Maalesef birçok arkadaşımız ders çalışmayı bıraktı bu yüzden. Bizlere umut olacak umarım müjdeli mesajlar ile bizi bilgilendirirsiniz
Şimdiden çok teşekkür ederim...
-
24 Şubat 1983 tarihli ve 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunun ''Adayların Nitelikleri'' başlıklı 8 inci maddesinin (c) bendinin ikinci fıkrası 9 Temmuz 2018 tarihli ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 136 ncı maddesi ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;
''İdari yargı adayları için hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğrenim kurumlarından mezun olmak'' hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm uyarınca, 2802 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde belirtilen diğer şartların da taşınması durumunda, Bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış fakülte mezunlarının da idari yargı hâkim adaylığı yazılı yarışma sınavına başvuru hakkı bulunmaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederim. -
Arkadaşlar cimere yazmıştım cevap geldi
-
@victory-carleone hocam teşekkür ederiz paylaştığınız için bizi saf dışı bırakmamışlar çok şükür çalışmalara var gücümüzle devam edelim..bize de hukukçulara ayni prosedür uygulanır yine de, bakalim bu yılki alımda hakim yardimciligi uygulaması hemen faal olacak mi
-
@olursaolur Allah kolaylık versin hocam
-
İyi günler arkadaşlar 657 yayınları hakimim soru bankası hakkından birkaç sorum var eğer kullanan varsa sorularımı cevaplandırabilirse çok memnun olurum.
-
Kitap anayasa idare .... şekilinde bölümlenmiş bu bölümler de kendi içinde gruplandırılmış mı? Örneğin anayasa için yasama yürütme yargı şekilinde bir ayrıma göre mi yapılmış?
-
Kitaptaki soruların cevapları hemen sorunun altında mı yoksa bölüm sonunda toplu bir şekilde mi?
Sınav olur mu olmaz mı bilmiyorum velev ki olursa bu defa sırf soru çözmediğimden 2 soru ile mülakata girmeye hak kazanamamış olmak istemiyorum.
Cevaplandıracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar.
-
-
@aysegul
-
Dersler ayrılarak bölümlenmiş ancak konu ayrımına gidilmemiş.
-
Cevaplar açıklamalarıyla soruların altında yer alıyor.
-
-
Arkadaslar ne durumdasınız,çalışabiliyor musunuz??Duyumu olan var mı?Hiç ses yok buralarda.
-
@mehmetemir Merhaba dostum
Elde çok sağlam haberler halen olmamakla birlikte 2000 kişilik toplam.bir kadro hazırlığından haberdarım. Bu kadronun onay da aldığını duydum lakin içeriği hakkında net bilgi edinemedim. Sınav dönemı yıl sonu yine planlanan. Bu rakamın şayet kırpılmazsa ben en az 100 kişilik Mezun Idari Yargı grubunu da barındıracağını düşünüyorum. Tabi netleştirirsek çok daha isabetli olacaktır söylemlerimiz ancak şu an görünen tablo bu şekilde benim cephemde dostum.
Ayrıca gecikme için kusurabakmayın, gözümden kaçmış iletiniz. Şimdi görünce yanıtlamak istedim
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim tüm arkadaşlarım adına değerli hocam...
İnanın belirsizlik siz daha iyi bilirsiniz o kadar zor ki...
Beklemek kadar yorucu bir hâl yok sanırım..
Zira sınav olacağı kesin olsun da varsın Aralık varsın Şubat olsun ama en azından bir kesinlik olsun da kardeşlerimiz ders çalışma arzusuna kavuşup teşvik olarak musmutlu olsun...
İnşAllah tüm dualar adli ve idari yeni bir ilanın tez zamanda gelmesi için...
İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederiz..
Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz İnşAllah...
Selametle değerli hocam...
-
Merhaba arkadaşlar, yine burdayız...Yeniden... Umarım bu sefer hayal kırıklığı ile sonuçlanmayacak bir süreç yaşarız.
-
@mehmetemir Siz mülakata kalmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Süreç nasıl gelişti bilmiyorum, sonuçlandı mı?
-
@mühlet evet hocam adli yargıdan sonuç bekliyorum. Henüz sonuçlar açıklanmadı, Sonuçların açıklanması ile ilgili birçok farklı tarihlerde duyum var. Benim nedense yarın olacak gibi içime doğuyor, olmazsa en geç çarşambaya kadar açıklanır herhalde.
Nasip hocam. Bana ve tüm kardeşlerimize dua edin -
@mehmetemir inşallah hayırlısı ile sonuçlanır, gerçekten herkesin emeğinin karşılığını versin Rabbim. Sizi forumdan biliyorum, Rabbim utandırmasın
-
Kitap tavsiyesi olan tecrübeli arkadaşların kıymetli desteklerini bekliyoruz. Ekonometri için Gujarati deniliyor ama Makro ve Mikro kısımları için önerileriniz nelerdir? Malum piyasadaki kitapların birçoğunun bu sınav için yeterli olmadığı söyleniyor.
-
@paretowilfredo idari 200 olaydi iyidi