2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
2018 sınav sonuçlarının bugün açıklanmasıyla bu yeni sürece adım atıyoruz diyebiliriz. Neler yapabiliriz sınava çalışırken? Sınav ne zaman olur? Bu konularda fikir alışverişine başlayalım arkadaşlar bir an önce. 2018 sınavına dair tüm dökümanları inceledim hepsini bi araya toplayayım fikir verir yeni sınav aşamasına girdiğimizde
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2018-hakimlik-sinavina-basvuru-h5779.html
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2018-hakimlik-sinavi-oturumlari-ve-sureleri-h5784.html
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2018-hakimlik-sinavina-kac-kisi-basvurdu-h6285.html
https://forum.tercihiniyap.net/topic/45/i̇dari-hakimlik-sınavı-kaynak-listesi-çalışma-yöntemi
https://www.tercihiniyap.net/kamudan-haber/2019-hakimlik-sinavi-ne-zaman-h6448.html Bi de şöyle bi haber var sitede.
Herkes duyumları bilgileri toparlasın başlayalım arkadaşlar.
-
@albertcamus iyi günler pek çok insan gibi benim de olmadı 79 puan ile beklediğimden daha yüksek geldi ama yine de yetmedi geçen yıl bu zamanlar ilan ne zaman gelir diye düşünürken şimdi de bu yıl sinav olur mu diye düşünüyorum
-
@albertcamus hadi hayırlısı:) facede Murat Kaymak hoca yorumda mayıs-haziran yazmıştı?..
-
@kaymakamiye Valla hocam onlara çok güvenmiyorum ben.nihayetinde tüccar zihniyeti.Her dönem iki kez kurs açan hiçbir yapının sözüne güvenmem maalesef.Burada takip edelim sağlam haber verecek hocalarımız arkadaşlarımız var.Umarım en kısa zamanda belli olur ama belli olmasa da tempoya girelim bi an önce
-
@albertcamus haklısınız hocam ben de itibar etmiyorum her söylenenlere ondan faceyi bıraktım foruma yöneldim. Geç öğrendim bu formu ama Allah razı olsun karşılıksız emek sarfeden formun yöneticilerinden. 24 Aralık takine aksilikler oldu başvuramadım ama INŞALLAH yeni alıma hazır olacam:) Benim tek başarısız olduğum kısım vergi ve tvs onları hallederim umarım. KpssA KAYMAKAMLIK Hâkimlik devam ne gelirse..:)
-
İkinci 100 günlük eylem planı içerisinde hakim yardımcılığı kadrosu açacaklarını hem adalet bakanı hem de cumhurbaşkanı söylemişti. İkinci 100 günlük eylem planı demek en geç nisan ayının 10una kadar bu kadronun netleşmesi demek değil mi ben mi yanlış anlıyorum ? Bu konuda bilgisi veya duyumu olan arkadaşlar bizi aydınlatabilirse çok sevinirim.
-
@smmm_yesimakman Doğru denebilir dostum. Ama netleştirmek için beklemek gerek biraz. Bakalım soruştururuz bi
-
Arkadaşlar ben https://forum.tercihiniyap.net/topic/45/i̇dari-hakimlik-sınavı-kaynak-listesi-çalışma-yöntemi linkine girdim . Buradaki önerilere baktım ama:
İktisatta herhangi bir kaynak (kpss) olur denmiş. Ama ben hangisi iyi bilmiyorum. Mevcut sınavda en çok yanlışım oradan çıktı . Dolayısıyla önerebileceğiniz kaynak var mı iktisatta?
Vergi de matrah var zaten. Nurettin bilici tvs yeterli olur zannımca
Ama Maliyede 4t vardı. Hiiiç anlamadım maalesef. Eksik olduğum ve beni yakan diğer ders de oydu.
Henüz ilan yokken başlamak istiyorum İktisat ve Maliye için tecrübeli dostlar kaynak öneriniz nedir?
-
@paretowilfredo teşekkür ederim inşallah idari hakim yardımcılığı şeklinde de bir kadro açarlar..
-
Herkese merhabalar dostlar . Hamd olsun sınavı ilk girişte kazanmayı nasip etti Allah .
Siz değerli dostlarıma naçizane tavsiyem :
Medeni ve Borçlar Hukuku hariç tüm dersleri kanundan çalışıp 1 tane özgün 1 tane de çıkmış soru bankasıyla meseleyi halletmenizdir. Fazla kaynaklara kesinlikle boğulmayın. Sürekli kanun tekrarları işinize çok yarayacaktır kesinlikle ihmal edilmemeli . Şimdiden hepinize kolay gelsin diyorum . Allaha emanetsiniz . -
80.65 ile 349.oldum ama peşini bırakmıyoruz insallah bi sonraki sınavda
-
@kendinehâkim, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Herkese merhabalar dostlar . Hamd olsun sınavı ilk girişte kazanmayı nasip etti Allah .
Siz değerli dostlarıma naçizane tavsiyem :
Medeni ve Borçlar Hukuku hariç tüm dersleri kanundan çalışıp 1 tane özgün 1 tane de çıkmış soru bankasıyla meseleyi halletmenizdir. Fazla kaynaklara kesinlikle boğulmayın. Sürekli kanun tekrarları işinize çok yarayacaktır kesinlikle ihmal edilmemeli . Şimdiden hepinize kolay gelsin diyorum . Allaha emanetsiniz .Bende hamd olsun ilk giriste kazandim ve medeni ve borclar dahil hepsinin kanun okuyarak calisilmasjni djsunuyorum nacizane
-
Süreç hızlı işlerse şubatta mülakat tarihleri belli olur. Marta kadar evrak teslimi, nisanda mülakatlar yapılıp biter, mayıs ayı içinde de açıklanır. O zaman belki haziranda bayramdan sonra sınav yapılabilir. 15-16 haziranda yks, 30 haziranda dgs var; 22-23 haziran boş o tarihlerde sınav koyabilirler. Ama işte idari hakimlik olur mu bilmiyorum ve bu yazdıklarım önemsiz varsayımlardır.
-
@sikilaccisamatha hayırlı olsun . İnşaallah mülakat sonunda iyi sonuç alabiliriz. Bu sınavda olay bekledik ama ne medeni hukuktan ne de borçlar dan olay gelmedi . Bu sınavda kanun okuyan kazandı .
-
Arkadaşlar düşmanlarınızı tanıyın. Bu kişi ve ekibi "hocayız" diyerek, her dönem her sınav açılacakmış gibi kurs açarak, fahiş fiyatlardan kitaplar satarak sizlerin üzerinden geçinen, zengin olan kişiler.Sizlerin durumunu umursamaksızın fotokopi konusunda da sizleri aleni tehdit edecek kadar özgüven sahibiler. Bu ve bunun gibilere prim verip kazandırmayın arkadaşlar. Gerçekten en basit ve hafif tabiri ile şu şekilde bir yazı yazabilmek ayıptır.Bir gencin geleceği ile oynamayı övünç kaynağı olarak paylaşmak ise hangi vicdana sığar bilmiyorum....
-
Hepimiz için bır sonrakı sınav son giriş olur umarım .Kanun calısmak onemlı ben de bukez onem verecegım..Herkese basarılar.
-
@albertcamus valla her sözünüze katılıyorum bence de tehdit ediyor resmen
-
@albertcamus, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Arkadaşlar düşmanlarınızı tanıyın. Bu kişi ve ekibi "hocayız" diyerek, her dönem her sınav açılacakmış gibi kurs açarak, fahiş fiyatlardan kitaplar satarak sizlerin üzerinden geçinen, zengin olan kişiler.Sizlerin durumunu umursamaksızın fotokopi konusunda da sizleri aleni tehdit edecek kadar özgüven sahibiler. Bu ve bunun gibilere prim verip kazandırmayın arkadaşlar. Gerçekten en basit ve hafif tabiri ile şu şekilde bir yazı yazabilmek ayıptır.Bir gencin geleceği ile oynamayı övünç kaynağı olarak paylaşmak ise hangi vicdana sığar bilmiyorum....
Peki gerçekten aday hakkında sadece sorusturma acilmia olmasi bile adayliga engel mi?
-
@sikilaccisamatha Hocam memuriyette sorun olmasada hakimlikte karşımıza çıkabilir bu adamlarda bunu biliyor maalesef.zalime imkan verirsek alim maskesi altında zulmeder böyle.
-
@albertcamus yoruma da kapatmış sanırım, ben de geçen yıl ihtiyacım olan kitapları orijinal almıştım geçen sene 59 liraya aldığım kitap bu sene 100 lira oldu sanki öğrenciler istiyor böyle yollara başvurmayı