2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@hussle hocam alestayı hiç görmedim ama tercih edilen bir kaynak diye duydum. Themis ve Monopolünki ise gayet güzel kaynaklar tavsiye ederim hocam..
Ama idarede soru çözmek çok önemli.
O yüzden idareden bol soru çözmenizi tavsiye ederim..Selametle...
-
Hocalarım idari hakimlikte referansın etkisi sizce nedir gecen sene girdim 75 aldım bu sene tekrar denemek istiyorum şansımı referans kısmı beni korkutuyor şimdiden liste bellidir diyen çok var insanın aklı karışıyor
-
@klckyahilal şimdiden liste bellidir diyen abartıyor hocam ama sıfır referansla hakim olan olduğunu düşünmüyorum.
-
@kartel06 bende buna inanmak istiyorum gerçekten
-
sınav ilanı gelmemiş liste şimdiden bellidir dedikodularına inanmayın ya akıllarınca sizi soğutup çalışmaktan alıkoymak istiyorlar
-
@RootofAllEvil
referansı vs her seyı geçtimde ilan gecen sene ekımın ortalarında gelmıs o tarıhe kadar gelmeezse sıkıntı. -
@hussle eğer konu değil de soru üzerinden öğrenen biriyseniz idare hukuku için Akademik us ders notlarını önerebilirim. Kısa kısa, tablolu ve bölüm sonu öğretici ve tekrara dayalı soruları var. Ama kesinlikle ayrıntılı bir soru bankası ile desteklenmeli. (Justice gibi) İdari yargı için eğer kanun okuma konusunda iyiyseniz kanun (ki bu kanun olayı Uyuşmazlık Mah. + Danıştay + BİM vs ilişkin mevzuatı da kapsar.) yeterli ama illa konu anlatım derseniz Nohutçu'nun kitabı tabloları ve karşılaştırmaları ile güzel bir kitap.
-
Ekim de gelir ilan 28-29 aralık sınav cok yüksek ihtimalle.Geçen yıl 18 ekimde gelmişti sanırım pgm ye göre.
Referansı soran arkadaşlara şunu demek isterim.Her kurumda olduğu gibi burada da üst düzey bir etkiye sahip zira mülakatlar 2-3 dk sürüyor adli de 5 er li alınıyor.Burada bilgi ölçülmüyor takdir edersinizki.Referanssız giren var mıdır mutlaka vardır.Bu konuyu takılmadan derse devam etmenizi tavsiye ederim.
-
@Aslan-Reyiz Teşekkür ederim: )
-
Vergi ve tvs icin sizce sertkan erdurmaz hocanin kitabi mi yoksa vergi hukuku atlasi mi yaptigim arastirmalar sonucu 2 kitapta cok ovuldu bilgisi olanlar ne tavsiye de bulunur.
-
@sbui61 konu için atlas soru için matrah
-
@Aslan-Reyiz Sertkan hocanın vergi hukuku konu kitabından çalışıp kanun ile destekleyip üstüne de matrah ve safa hocanın yeni çıkan izahat soru Bankası ile pekiştirsek nasıl olur? İzahat hakkında bir fikrim yok almayı düşünüyorum alan varsa yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar..
-
@hakimehanımm güzel olur
-
Arkadaşlar bende Ahmet Nohutçu'nun Kanunnamesi var. İdare ve idari yargı 2018 Eylül basım. Değiştirmem gerekir mi ? Alesta mı alsam diye düşünüyorum ama maddi açıdan elimde kitap varken böyle bir şey yapmak vicdanımı rahatsız ediyor. Şunu da eklemek isterim ; idare hukuku ve idari yargı benim hukukta en sevmediğim derslerdir. Hiç aram yoktur. Çalışırken zorlanıyorum
-
Herkese iyi çalışmalar. Özgün soru bankası olarak bir arkadaşım geçen sene aldığı Savaş yayınları idari hakimlik külliyat soru bankasını bana verdi. Bu kaynak idari hakimlik için ideal mi acaba? Yoksa farklı bir kaynak almam gerekir mi?
-
ilanda Hukuk Fakültesi Mezunları Dışında İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavına girmek isteyenler:
Hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan adayların anılan alanlarda hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer verilip verilmediğinin tespit edilmesi amacı ile bu adayların mezuniyet belgeleri ile birlikte transkript belgelerini, (belgelerin onaylı örneği kabul edilir.)
ilandaki şu ibare kafamı çok karıstırıyor ekonometrıcı olarak. çalışmasam mı boşuna
-
Hayırlı sabahlar arkadaşlar...
@ozdas hocam yeterli olur elbet. Konuları bitirdikten sonra önemli olan ne kadar soru çözebilirseniz o kadar iyidir. O soru kitabı da nitelik olarak iyidir. Çözebilirsiniz. Zaten geçen senenin soru bankası da güncelliğini korumaktadır. Geçen seneden beri (Eylül 2018)çok önemli bir mevzuat değişikliği olmadı. Özelikle bu medeni usul de, idari yargı da temyiz, istinaf sınırları yeniden belirlendi. Adli yargıya gireceksiniz cmk da belli bazı suçlar için kanun yolları değiştirildi. Bu tip basit kanun değişikliklerine kanunların en arkadasında değişikler tablosu var. Oraya bakarak rahatlıkla çalışabilirsiniz.
@Baelish hocam idare hukukundaki büyük değişiklikler geçen sene temmuz-eylül arasında çıkan CBK'lar ile oldu. O yüzden Eylül 2018 sonrası kaynağa rahatlıkla çalışabilirsiniz. Değişiklikler çok fazla olmadı. Dediğiniz gibi israf olmasın. Eylül 2018 sonrası özellikle çıkan birkaç tane CBK'ya bakarsınız. İdari yargı da ve diğer yargı kollarında her yıl artan parasal sınırlara bakarsınız. Yani güncel mevzuat ile çalıştığınız sürece Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz. Elinizdeki ile çalışmaya devam edin..
@hussle Geçen sene tek bir hukuk dersi almış olan açık öğretim mezunları da bu sınava kabul edildi. Ekonometri için Hiç problem yok geçen seneye göre. Allah'ın izniyle çalışın. İnşAllah bu sene de aynı şekilde uygulama olur da hiçbir sorun olmadan kazanırsınız...
Selametle...
-
@sbui61 hocam geçen yıl vergi hukuku ve tvs yi Nurettin bilici den çalışıp bütün soruları doğru yapmıştım ... bu yılda ondan çalışmayı düşünüyorum ... size de tavsiye ederim
-
vergi hukuku için nurettin bilici kitaplarını 6183 sayılı kanun, vergi usul kanunu ve gelir vergisi kanunları ile desteklemeyi ihmal etmeyin çünkü sorular çoğunlukla bu üç temel kanundan geliyor
tabi kdvden kurumlar vergisinden ve buna benzer diğer vergi kanunlarından soru gelebilir mi gelir ama hakimlik sınavında o tip özel vergi kanunu soruları için nurettin bilici yeterli olur -
@RootofAllEvil hocam geçen yıl yanılmıyorsam tvs den bir yada iki soru gelmıstı ... bu yıl bu nedenle tvs üstünde fazla durmayı düşünmüyorum ... sizin fikriniz nedir bu konuda