2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
Arladaşlar biri cimere sormuştu, idariyi kazanan 100 kişi arasından kaçı iibfli diye. Ne oldu acaba cevap geldimi. Veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
-
@kemankeşş hayırlı geceler hocam...
İkisi de çok güzel meslekler..
Ancak ders sayısı kaymakamlıkta az olsa da her iki sınavda da derslerin kapsamı çok ama çok fazla olup gerçekten direk şu konu kesin çıkar demek çok zor oluyor.
Ama şu var hocam kaymakamlığa çalışmakla her iki sınav için ortak olan anayasa idare ve iktisata da çalıştığınız için idari yargı için çok faydası olacaktır bunların. Eğer imkânınız varsa iki sınava da girmenizi tavsiye ederim.
-
@Mehmetemir sağolun hocam hep yardımcı oluyorsunuz dikkate alacağım
-
Hayırlı geceler değerli arkadaşlar.
Allah'a şükür Afrikalı küçük çocukların zor ve acılarla dolu hayatını anlatmak ve bu sayede farkındalık oluşturarak onlara elimizden geldiğince yardım etme ve günlük hayatımızda düşmüş olduğumuz israf çukurundan bir nebze olsun kurtulabilmeyi sağlayacak farkındalığa ulaşmak için küçük bir hikaye kitabı yazma yoluna girmiştik.
Nasip oldu, bitirdik. Sizin gibi çok değerli kardeşlerimin okuması ve hem yukarıda ki amaçların oluşması hem de yorucu sınav döneminde bir değişiklik yapıp sizi bambaşka bir diyara götürecek bu kısa hikaye kitabını paylaşmak istedim.
Bu kitabı okumanın bedeli şu ki tamamen gönüllü olarak; "Yemen" yazıp 2868'e SMS gönderip Kızılay aracılığıyla 10 TL bağışta bulunmaktır. İmkanı olup SMS gönderenlerden ve imkanı olmayıp da dua edenlerden Allah razı olsun.
Keyifli okumalar olsun hepimize;
Unutulan İnsanlar
Afrika'da küçük bedenine rağmen açlık, susuzluk ve iç savaşla mücadele eden Mücahit isimli çocuğun hüzünle okuyacağınız hikayesi...
"... Evet, biz dünyanın unuttuğu insanlardık..."
-
@Mehmetemir, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Hayırlı geceler değerli arkadaşlar.
Allah'a şükür Afrikalı küçük çocukların zor ve acılarla dolu hayatını anlatmak ve bu sayede farkındalık oluşturarak onlara elimizden geldiğince yardım etme ve günlük hayatımızda düşmüş olduğumuz israf çukurundan bir nebze olsun kurtulabilmeyi sağlayacak farkındalığa ulaşmak için küçük bir hikaye kitabı yazma yoluna girmiştik.
Nasip oldu, bitirdik. Sizin gibi çok değerli kardeşlerimin okuması ve hem yukarıda ki amaçların oluşması hem de yorucu sınav döneminde bir değişiklik yapıp sizi bambaşka bir diyara götürecek bu kısa hikaye kitabını paylaşmak istedim.
Bu kitabı okumanın bedeli şu ki tamamen gönüllü olarak; "Yemen" yazıp 2868'e SMS gönderip Kızılay aracılığıyla 10 TL bağışta bulunmaktır. İmkanı olup SMS gönderenlerden ve imkanı olmayıp da dua edenlerden Allah razı olsun.
Keyifli okumalar olsun hepimize;
Unutulan İnsanlar
Afrika'da küçük bedenine rağmen açlık, susuzluk ve iç savaşla mücadele eden Mücahit isimli çocuğun hüzünle okuyacağınız hikayesi...
"... Evet, biz dünyanın unuttuğu insanlardık..."
Ekstradan bir husus eklemem gerekti arkadaşlar bir husus yanlış anlaşılmış, hakkınızı helal edin.
Kitap tamamen ücretsiz. Adrese girip dilediğiniz Kadar okuyabilirsiniz.
Sadece eğer bu çocuklara yardım etmek isterseniz ben size Kızılay'ın kendi kampanyası olan Yemen'e sms gönderme kampanyasına destek olarak sms gönderebileceğiniz bir SMS kodu paylaştım. Yoksa söz konusu sms'in benle asla bir bağı yoktur, teyit etmek için kendi sitesine bakabilirsiniz.
Ben sadece bu kitapta yer alan çocuklar gibi çocuklara yardım edebileceğiniz en güvenilir yardım kuruluşlarından biri olan Kızılay'a yardım için Kızılayın kendi SMS kodunu paylaştım. Başınızın gözünüzün sadakası olur diye..Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdi isem hakkınızı helal edin..
Hayırlı geceler...
-
Arkadaşlar merhaba , açıkçası ben de yeni çalışmaya başlayanlardanım fakat ilanın belirsiz olması biraz hevesimi kırıyor. Duyumlardan biraz bahsetsek, idari gerçekten alınmama ihtimali var mıdır sadece adli hakimlik ilanı gelme durumu olabilir mi? Bu konudaki bilgileri paylaşsak nasıl olur?
Teşekkür ederim. -
@birsorumolacaktı @paretowilfredο @Mehmetemir üstatlar idari yargı gelir mi olası bir ilanda düşünceleriniz nedir teşekkürler çalışmaya başladık fakat bazı kesim gelmez bazı kesim de 100 gelir diyor
-
@birsorumolacaktı hocam alınıp alınmama ihtamilini bilmiyorum ama son birkaç sınavdır ilanlar geç geliyor. Hatta son sınavda ekimin sonuydu ilan geldiğinde. Ben idari hakimlik olsaydı simdiye ilanı gelir diyordum ki bir anda Aralık sınavı ortaya çıktı. Kaymakamlık sınavı bile Kasımda olacak deniliyor ilan halen yok ortada. O yüzde size nacizane tavsiyem denilenlere kulak asmadan çalışın Aralığın son haftası olacakmış gibi. Yine kârlı çıkan siz olursunuz zaten az kaldı 4.5 ayda anca toparlanır konular. Başarılar Allah yardımcınız olsun..
-
@kemankeşş hocam @hakime01 hocamız çok güzel anlatmış. Bende özet olarak şunu diyeyim;
Şuan belirsizlik var maalesef arkadaşlar. Net bir şey yok maalesef ama bu belirsizliği lehinize kullanın ne olur. Geçen sene de vardı. Herkes idari yargı alıncak mı derken birkaç ay öyle heba oldu maalesef. Ben o zaman da dedim şimdi de diyorum ve Allah ömür verdikçe yine diyecem inşAllah;
Devam edin, çalışın arkadaşlar. Hakimlik sınavı hukukun zirvesi olan ve hakimlik sınavına çalışmakla başta İBF'li kardeşlerimizin en çok işine yarayacak KPSS hukuk testi ile çok ama çok fazla kurum sınavında çıkan Hukuk soruları hakimliktekiler ile hemen hemen aynı konular. Siz hâkimliğe çalışmakla zaten otomatik olarak bunlara hazır hale geliyorsunuz. Ne olur bırakmayın arkadaşlar...
Birbirimize çok ama çok dua edelim..
Allah rızası için zerre hatrım varsa çalışın bırakmayın çünkü geçen sene bu zamanlarda da aynı süreç varken beni dinleyenler çok şükür şuan hâkimliği yada kurum sınavlarını kazanmış haldeler çok şükür.
Siz de pişman olmamak için ne olur var gücünüz ile çalışın. Bir de şu varki bu sene yeni bir sürü insan mezun oldu. Rakip sayısı da arttı. Şu an çalışmaya başlamak için hâlâ geç değil. Şu an başlayan biri iyi çalışma ile Allah'ın izniyle yetiştirir.Garibana ses mazluma nefes olmak için sınav gününe kadar var gücünüz ile çalışın. Ayrıca ilan geldiği dönemden sonra sınava kadar zaman maalesef jet hızı ile gelip geçiyor. Direkt sınav bir anda geliveriyor. Çoğu kişi o zaman yetiştiremiyor..
O yüzden gelin var gücümüz ile bu belirsizlik dönemini üzüntü, stres yerine gül bahçesi haline getirelim ve elimizden gelen en çok çalışma ile çalışarak konuları bir an önce bitirelim..
Selametle...
-
Merhaba. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Ancak tek ders sınavına girdikten sonra mezun oluyorum. Yani Ocak ayında. Sınav Aralık 28 i düşülüyor. Yani sınav ilan edildikten 1 ay sonra mezun olacağım. Sınava başvuru konusunda ve girme konusunda engel yartıyormu ? Yardımcı olursanız sevinirim
-
@caglass1 hocam söylemesi zor ama maalesef olmuyor. Zira başvuruların alındığı tarihte eğer mezun değilseniz ÖSYM başvuruyu kabul etmiyor maalesef. Bitirdiğiniz üniversite ÖSYM'nin aday bilgileri bölümünde gözükmesi lazım.
Aynı durum ben de geçen seneki kaymakamlık sınavında olmuştu. Ben de temmuz sonu mezun olacaktım başvurular ise temmuz başında alındı. 3 hafta sonra başvuru alınsa idi ben de başvurabilecektim. Sistem başvuruyu bu yüzden kabul etmedi hocam. Tabi ki herşey nasip, bu durumdan sonra çok şükür bambaşka kapılar açıldı. Moralinizi bozmayın sakın. Allah bir kapıyı kapatır ama bin kapı açarmış, ben yaşayarak öğrendim..
-
Arkadaşlar Yargı reformu alımları etkiler mi hakim savcı yardımcılığı bu alımda mı başlar fikri olan?
-
Bu sayfada sorunuz ile ilgili güzel bir yazı var hocam;
Hayırlı günler..
Selam ve dua ile...
-
@uzmanyrdd hocam hakim yardımcılığı konusu çok kafaya takılacak bir husus değil. Büyük olasılıkla hakim adayı ünvanı hakim yardımcısı olarak güncellenir. Yargılama sürecinde bazı yetkiler verilebilir ama kesin değil belki stajın süresi bir miktar uzar. Daha fazlası olacağını yani üstatlık geleneği gibi bir süreç işleyeceğini sanmıyorum.
-
Selamlar @Mehmetemir hocam soru çözüyordum şu yazıyor da : Kamusal mallar özel yararlanmaya konu olabilir yazıyor ve doğru kabul edilmiş doğru mu yanlış mı sorayım dedim
-
@kemankeşş doğru demiş hocam;
Kamunun hem kamusal hem de Özel Malları vardır..
Devlet veya bir kamu tüzel kişisinin yani kısaca kamunun mülkiyetinde bulunan fakat kamu hizmetinin yürütülmesine doğrudan
doğruya etkisi olmayan mallara kamunun özel malları denir. Bu mallar sağladıkları gelir ile dolaylı olarak kamu hizmetlerinin yürütülmesine katkı sağlarlar. Bir başka ifadeyle bu tür mallar kamu yararına ya da
kamunun kullanımına tahsis edilmiş değildir. Ayrıca bu tür malların kamu yararından çok gelir getirme amacını taşıdıkları da söylenebilir.Örnek olarak kamunun kiraya verdiği taşınmazlar..
Yani temel ölçüt kamusal hizmete doğrudan tahsis edilmemedir.
-
@Mehmetemir hocaö sizi yordum ama bir ince detay da var Kaymakam memur atayabilir mi yoksa bu yetkiyi sınırlı bir biçimde mi kullanır mevzuatta bariz bir hüküm yok da danışmak istedim
-
@kemankeşş estağfurullah hocam ne zaman isterseniz çekinmeden yazabilirsiniz. Benim çok ayrıntılı bildiğim bir husus değil maalesef. İnşAllah bu sorunuzu forumun diğer değerli kardeşleri de görür ve cevabını ayrıntılı yazarlar..
Hayırlı geceler...
-
@Mehmetemir teşekkürler
-
hocam en son yapılan değişiklik ile ilgili bir konuyu danışmak istiyorum
yeni düzenlemedeya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlardan en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak yazıyor.
burda direkt iktisadi ve idari bilimler fakultesi mezunu demek yerine
iktisat şu kadar kişi
maliye şu kadar kişi diye bir kota konabilir mi?