İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
Önemli husus!
2019 yılı parasal sınırlar:1**- HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNA GÖRE PARASAL SINIRLAR**
-Senetle ispat zorunluluğu ve seneden karşı tanıkla ispat yasağı sınırı:
3.660 TL-İstinaf sınırı:
4.400 TL-Temyiz sınırı
58.800 TL-Temyizde duruşma sınırı
88.210 TL2- İCRA VE İFLÂS KANUNU’NA GÖRE PARASAL SINIRLAR
-İstinaf sınırı:
10.280 TL-Temyiz sınırı:
58.800 TL3- İDARİ YARGILAMA USULU KANUNUNA GÖRE PARASAL SINIRLAR
-Kesinlik / İstinaf Sınırı: 6.000,00TL
-Temyiz Sınırı: 144.000,00-TL’yi aşan
-Duruşma talep etme sınırı: 44.000,00 TL‘yi aşan (Mahkemece re’sen duruşma yapılmasına karar verilirken sınıra bakılmaz.)
-Tek Hakimle Görülecek Davalar: 44.000,00 TL‘yi aşmayan
-Kurul Halinde Görülecek Davalar: 44.000,00 TL ve üzeri
Mülakatta, yeni değiştiği için bunlara dikkat edin belki sorabilirler...
Allah yardımcımız olsun...
Ayrıca hukuk ile ilgili tebessüm edeceğiniz karikatürler var şurada:
https:/ /hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/2019/03/09/hukuk-ile-ilgili-tebessum-edeceginiz-karikaturler-serisi/
Hayırlı akşamlar...
-
Arkadaşlar hayırlı sabahlar:
Türk Yargı Etiği Bildirgesi yayınlandı, önemli hususlar olduğu ve güncel olduğu için mülakatta sorabilirler. Bakmanızı tavsiye ederim...
-
Adli hakimlik mulakat tarihlerini bilen var mi acaba?
-
@sikilaccisamatha hocam 2 Mayıs ile 30 Mayıs arası diye duydum...
-
@mehmetemir peki bizim mulakatlar onlardan bagimsiz olarak yapilacagina göre yine onlardan bagimsiz olarak aciklanir mi gecmis yillarda örneği var mi?
-
@sikilaccisamatha hocam ben adlı yargıya girecem inşAllah o yüzden çok bilgim yok idari yargı ile ilgili ancak tahminimce hepsi beraber açıklanır...
-
@mehmetemir, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
@sikilaccisamatha hocam ben adlı yargıya girecem inşAllah o yüzden çok bilgim yok idari yargı ile ilgili ancak tahminimce hepsi beraber açıklanır...
Tesekkurler
-
arkadaşlar mülakatta herkes lacivert takım giyip, bordo kravat mı takıyor ya :D?
-
@artiimkanlar yok hocam siyah takım giyip kırmızı kravat takan da var :))
-
@olursaolur size güvenebilir miyim şaka bir yana sağolun hocam rahatlattınız
-
@artiimkanlar hocam bu kadar takılmayın anlamında dedim sade bir takım giymeniz yeterli kravatınızın rengi çok önemli değil başarılar:)
-
@artiimkanlar takım elbise olarak siyah tercih ediliyor, çok istisnai lacivert ve gri takım elbise giyenler gözüme çarpmıştı. Kravat ise bordo ağırlıklı idi, siyah tercih edenler de vardı.
-
teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için, hepinize başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda en hayırlısı olsun
-
Arkadaslar Merhaba
Daha onceki alımda kac ay sonra aciklanmis.mulakat sonuclari? -
11-12 nisanda olan mülakatlar saat kaç gibi biter ona göre bilet alalım dönüşte
-
Mülakata kalan iibf li sayısı için 225 rakamı telaffuz ediliyor. Duyan var mı?
-
@sikilaccisamatha hocam her yıl farklılık gösteriyor. Genelde adli yargı da bitince 1 ya da 1.5 ay sonra açıklanmış..
@aslasorma hocam belli olmaz, mülakatın belli bir zaman aralığı olmadığı için siz en ideal olarak en erken 19 hatta imkan varsa 20 arabasına alın. En uygun bu olur ama dediğim gibi yine kesin bir şey kimse tam anlamıyla diyemez..
-
@mr-aday net sayı 215-85
-
@ehss 215 çok fazla hakkımızda hayırlısı
-
@ehss teamülen kota uygulanırsa işimiz çok çok çok zor