2019 Hakim Yardımcılığı
-
@silaa agziniz bal yesin..insallahh
-
Taslak Tamamlandı.
Bu Hafta içi Açıklanması gerekiyor.
Sistem de 2 sınav olacak heralde.
İlk sınavdan belirli bir puan alanlar hakimlik sınavına girmeye Hak kazanacak. Ders ekleme olayı da var hala işin içinde.
Herşeyin hayırlısı olsun. Bakalım yarın Açıklanır inşallah. -
@suigeneris bu taslak dediğiniz sadece hakimlik sınavı için hazırlanan bir taslak mi bu dediğiniz tam olarak nedir onu cozebilmis değilim. Yargı reformu denilen şey bu taslak la mi birlikte gelecek genel bir sistematik değişikliği içeren birşey mi ,aksi halde mevcut dersler ve sınav içeriği eski usul haliyle kanunlasan metinde olduğu gibi yer alıyor da .
-
@silaa Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, "Güven veren adalet temelinde, adalete güveni artırmada bir milat olacak" dediği Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin güncelleme çalışmaları tamamlandı. Devrim niteliğinde faaliyet ve hedeflerin bulunduğu belge kısa bir süre açıklanacak. 2023'e kadar yargıda yapılacak reformları kapsayan taslakta 65 hedef ve 257 faaliyet bulunuyor. Adalet Bakanlığı'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı belgenin dikkat çekici başlıkları arasında, Bakan Gül'ün de sık sık gündeme getirdiği 'hakim ve savcı yardımcılığı sistemi' bulunuyor. Hukuk fakültelerindeki eğitim kalitesinin yükseltilmenin yanı sıra 4 yıl olan fakülte süresinin 5 yıla çıkarılması hedeflenirken, hakim ve savcı yardımcılığı sistemiyle de yargı mensuplarının kürsüde yerlerini almadan önce belirli bir süre adalet hizmetleri içine girerek tecrübe kazanması amaçlanıyor.
-
@silaa Başka merak ettiğin birşey varsa Özeli kullanabilirsin.
-
Arkadaslar bu yenı sıstemde ıdarı hakımlık hukuk mezunları dısındakıler ıcın kalktı mı?
-
@suigeneris "2023 e kadar ........hazırlanan taslakta".bilemiyorum sui bilemiyorum.Açiklansin bakalım görelim bendeki inandırıcılığını yitirmiş durumda..hala geçen kanunda da "adaylığı sınavı"olarak devam ediyor... bazı şeyler boş kasnak.bakalim
.. -
Bakan best fmde açıklama yapmış hem bakanlığa hemde ceza infaz kurumlarına personel alacağız diye ..
-
@don-pablo yakın zamanda diyede eklemiş
-
@don-pablo uzman alımı olabilir hakimlik olsa ayrıca belirtirdi bence
-
@ecem hareketlilik olacağı aşikar
-
@ecem Bakanlık için pedagoh, psikolog, infaz koruma memuru ve uzman yardımcısı alım planları var kulağıma gelen. Muhtemelen bunlara işaret olabilir bu söylem.
-
Uzman Yardımcısı puan türü hangisi olur ki
-
@rootofallevil Malesef tahmin yapmak zor dostum buna. Direkt bir haberim de yok açıkçası. Bakan beyin açiklamasını bu kadrolara yordum okuyunca şimdi sorarız bi bakalım
-
@paretowilfredo diğer kadrolar kesin alınır da hocam, bakanlığın uzman yardımcılığı işine sıcak bakmadığını okumuştum bu forumda.
-
Gül, şunları ifade etti:
"Çok önemli adliye binaları ve hizmetler yaptık. Nicelik olarak artırdık. Artık, nitelik olarak bir atılım yapıyoruz. Meslek öncesi ve meslek içi eğitime önem veriyoruz. Savunma hususunun eksik gitmesinin önüne geçiyoruz. Yakın zamanda açıklayacağımız reform paketimiz var. Örneğin, avukatlık sınavı getiriyoruz. Fakülteden mezun olunca, hemen avukatlık yapmak mümkün olmayacak. Bu sınav gelince ne olacak, fakültelerde eğitimin kalitesi artacak. Bu sınavı ÖSYM yapacak. Şu anda fakültelerde olan öğrencileri kapsamayacak. Çünkü onlar, fakülteye girerken bu sınav gündem de yoktu. Bundan sonra tercih edenleri kapsayacak. Niteliği arttırmak için farklı uygulamaları da devreye sokacağız. Yakın bir zamanda bunları da kamuoyu ile paylaşacağız. -
@paretowilfredo Yeni hakimlik alımı ile ilgili bir duyumunuz var mı?
-
Arkadaşlar şaka gibi inanamıyorum.
Adalet bakanının bugünkü açıklaması herşeyi değiştirdi.
Şuanki sisteme devam edeceğiz heralde -
@suigeneris evet size bundan dolayı soru sordum biraz fazla mı sordum bilmiyorum da zaten entegre süreci olmasa "hakim adaylığı" olarak kanunlasmazdi diye düşündüm bende.direkt sistematik bir şekilde yardımcılık noterlik yardım şeklinde paketi aciklardi,bitirdi.En az beş seneye yayılmış bir paketi açıklamayı öngörüyorlar...Hukuki yeterlilik sınavı dahil ..hedef 2023-2024
-
@suigeneris Bu yeterlilik sınavı olayı sanırım bu açıklamaya göre bizleri etkilemeyek.Uygulanması 3,4 yılı bulacak gibi duruyor.Zannımca sınav hakim ve savcı yardımcılığı sınavı olarak yapılacak ve sonrasında bir daha hakimliğe geçiş sınavı olacak.Ancak daha yeni kabul edilen kanun değişikliğinde staj süresi 2 yıl olarak belirlendi.70 puan vb düzenlemeler getirildi.Hatta staj sonrası sınavı geçemeyenlere yönelik düzenleme getirildi.Şimdi bu düzenlemeler sadece bu yıl sınava girenler için mi getirildi?Yoksa yardımcılık müessesesi bu 2 yılın ardına mı başlayacak?Ne kadar süre yardımcı kalınacak?Yoksa yardımcılık yakın vadede gelmeyecek mi,zira sadece bu dönem sınava girmiş olanlar için mi bu düzenlemeler yapıldı?Ancak 70 puan kriteri geleceği işaret ediyor.Ancak madem getirildi niye diğer yardımcılık vb düzenlemelerle birlikte getirilmedi?Bu sorular keşke artık bir netleşse de önümüzü bir görebilsek:)