2019 Hakim Yardımcılığı
-
@suigeneris idari peki?
-
@suigeneris Avukatlığa dair düzenlemeler çok olumlu.İnsallah mevcut avukat stajyerleri konusunda hak kayıpları yaşanmaz.Eğer ki hukukçular idari yargı hâkimliği öncesinde hukuki yeterlilik sınavına girerse çok tartışmalı durumlar yaşanabilir.Noterlik konusunda da yıllardır sıra bekleyenler sorun çıkartabilir.Noterlik için gerekli bir duzenlemeydi hukuki yeterlilik sınavı ve yardımcılık müessesesi ancak 15 yıldır sırada olan kişinin hakkı ne olacak? inşallah devletimiz ve milletimiz için en hakkaniyetli,en isabetli düzenlemeler yapilabilir
-
@harveyspecter Birkaç şey daha söylemek istiyorum ayrıca.Bir devletin kendi izin verdiği,altında imzası bulunan usullerle yetiştirdiği öğrencisine,hakimine kefil olamaması kadar üzücü bir durum yok.Hukuk fakültesinde verilen eğitime demek ki sen guvenmiyorsun ya da daha üzücü olan kısım hakimini yetiştirirken vermiş olduğun eğitime ya da o hakimi seçiş sekline demek ki sen güvenmiyorsun.Buna benzer durum geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimiz ve daha başka meslekler için de gecerli.İnsan sınavlara tabi tutularak yetistirilmez.Kaliteli eğitim verilerek yetiştirilir.Nesiller kobay olarak kullanılmamalıdır.Bir söz vardır."Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer'den sorar onu."Kimse bir neslin kaybollmasının hesabını veremez.Gelecegimize en güzel şekilde sahip çıkalım ve koruyalım.O gelecek hepimizin.Devletimiz ve milletimiz için kararlar alırken akıl teri dökmekten sakınmayalım.
-
@harveyspecter hocam sırada olmak bir hak kazanımı sağlamaz. Kazanılmamış statü üzerinden de hak iddiasında bulunulamaz. Mevcut noterler hariç herkesi etkilemesi gerekir.
-
@kml Konuyu hukuki açıdan değerlendirmedim.Ancak uygulamada bu konuda davalar açılacağından zannediyorum ki kimsenin tereddütü yok.Şahsım açısından da sınavın getirilmesi daha olumlu.Mezarda sıra gelen bir sistem nasıl oldu da bu hale gelebildi?Nasıl öngörülemez bu işin buraya geleceği?Nerede planlamalar,nerede strateji?Benim bahsettiğim durum budur.Ayrica hukuk ve adalet bu ikisi farklı kavramlar.Evet hukuki açıdan yaptığınızı koruyucu kurallar getirebilirsiniz.Yeterli cogunlukları,usulleri izleyebilirsiniz ve artık kararımız hukuki olur.Ha bu arada o cogunlukları ve usulleri de siz belirleyebiliyorsunuz bu arada.Hem de nasıl biliyor musunuz?Çok kolay.Neye dair el kaldırdığımızda dair bir fikriniz bile olmadan kolunuzla açma germe hareketleri yaparak.Ve blok halinde bir toplu spor oluyor bu.Benim bahsettiğim şeyler bunlar.Bazen sizin ömrümüzü etkileyecek kararlar.2 saniyelik sporlar sonucunda veriliyor.Bunları düşünerek yazmıştım.Hukuki bir tartışma değildi.Ancak hukuki tartışma konusuna girince doktrinde zaten her şey tartışmalı oluyor.En sonunda kim nasıl isterse karar da öyle çıkıyor zaten:))
-
Şubat ortasını da geçtik ve hala netleşen bir durum yok. Haziranda sınav olmayacak tamam ama aralıkta ki sınav umarım ihtimal olarak kalmaz. Eskiden ne güzeldi aylar öncesinden Ösym takviminde yer alırdı yada ilan çok erken gelirdi o zamanların kıymetini bilmeliydik. Umarım bugünleri de arar hale gelmeyiz
-
@suigeneris haziran umutlarini yavas yavas cope atalim mi ?
-
@emrah16
%90 Sınav Kasım -Aralık olacak Diyorum.
%10 Haziran'a Veriyorum. -
Geçen gün facebookta bir hesapta Aralık'ta 1000 hakim alınacağını yazmıştı birisi...
-
@suigeneris bu haziran bos gececek o zaman ne hakimlik ne kaymakamlik neyse saglik olsun gec olsun güc olmasin
-
Arkadaşlar Staj Sonu Sınavı veremeyenlere 2 ay içinde bir sınav daha yapılacak. Kabul edildi.
Hayırlı olsun. -
@suigeneris staj sonu derken ? Avukatlık stajına başlamadan önce degilmiydi bu düzenlemenin içeriği.
-
"Kanun, hakim ve savcı adaylığı sınavında 70 puan barajını getiriyor, avukatlık mesleğinden adaylığa alınanlar için staj sürelerini uzatıyor ve istinafla ilgili önemli usul düzenlemeleri içeriyor."
Adalet Bakanımız tweet atmış.. -
@suigeneris baktım şimdi habere dediğiniz hakim savcı yardımcılığı sınavı hakkindaymis tamam..
-
İş Hukuku
Devletler Genel Hukuku
Hukuk Felsefesi
Hukuk Tarihi
Bu dersler tasarının içinde geçiyormuş Ekleme çıkarma olabilirmiş ️️️ -
@suigeneris bu taslağın tam metnini bulamadım okuyan var mı
-
@suigeneris
Vallahi Hukuk fakültesi 3. sınıfta hissediyorum kendimi.. -
@silaa Bu Taslağı bulamazsın zaten. Bana da Bir Hocam Söyledi. Duyum böyle birşey bilirsin.
-
@suigeneris Bu dersler çok can yakabilecek dersler.İçerikleri çok geniş.Yüksek standart sapma getirir.Kaynak bakımından da sıkıntı yaşanabilir,oturmuş bir soru havuzu yok.İş hukukunda yargıtay yorumları çok fazla,felsefe ve genel devlet teorisi üniversitelerde bile hocanın anlatımına göre farklılıklar içermekte.Hukuk tarihi zaten gkgy bölümünde de istenirse sorgulanabilecek bir şey.Ayrıca ders olarak sorulursa apayrı bir dünya.Bilemiyorum Altan.Bilemiyorum,bilemiyorum Altan.Umarim her şey çok güzel olur:))
-
@suigeneris Neler neler konuşuldu olaya gel.. reform demeseydiler bari adına .herşey senelerdir olduğu gibi yine ayni tas aynı hamam,üstüne bir de ek ders yükü . Neyi olcecek su yazdığınız dersler merak ediyorum. Devletler hukuku çalış gir mesleğe adam tutukla yakala. Ne perhiz ne lahana turşusu.