2019 Hakim Yardımcılığı
-
@paretowilfredo üstad güldürdün ya
-
Açıklamaya göre,
Hukuk fakültesinden yeni mezun olacak herkes, avukatlık stajına başlatabilmek için bu sınava girecek.
Hakim olabilmek için yine bu sınava girilecek, basarılı olanlar, HAKİM YARDIMCISI olarak göreve başlayacak, yardımcılık sonunda yapılacak sınavı da başarı ile geçen Hakim olarak atanacak, başarılı olamayanlar Hakim yardımcısı olarak kalacak.
Noter olmak isteyenlerde yine bu sınavdan belli bir puan almak zorunda olacak.
HABERE GÖRE DURUM BU, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MUHTEMELEN BELLİ OLUR -
@suigeneris su kısım cok isabetli olmus: Bu zamana kadar hakim adaylığı staj suresi sonunda girdigi sinavi gecemeyen adaylarin meslekle ilisigi kesiliyodu, yapilan bu revizyonla sinavi gecemeyen adayin en azindan hakim yardimcisi olarak meslege devam etmesi issiz olarak devam etmesinden daha yerinde bir kararolmus diye düşünüyorum
-
@olursaolur Evet o kısım çok iyi oldu gerçekten. Öncesinde sınavı veremeyenler memur olarak bir kuruma veriliyordu. İşssiz kalmıyordu. Şimdi Hakim yardımcısı olacak dediğin gibi.
-
@suigeneris ben onu ilisigi kesiliyor olarak biliyodum
-
Sınav Sistemine Yeni Dersler Eklenecek Soru sayısı artacak.
-
@suigeneris iibf'liler ile ilgili bir şey yazmıyor bizde sistem nasıl işleyecek acaba bi bilginiz var mı
-
@mujdeniz Hukuki yeterlilik sınavına gerekli şartları sağlayan herkes girecek. Ordan Alınan puanla Hakim yardımcısı olacağız.
-
@suigeneris Çok teşekkürler. Birde sınav tahminen ne zaman olur bir bilginiz var mı?
-
@mujdeniz Bu söylediklerim şuan gün yüzüne çıkanlar bilginiz olsun . Bu hafta içi Yargı reformu açıklanacak ve ilerleyen süreçte Bu sistem açıklanacak zaten.
Sınav tarihi için Hazirana hala ümit besleyenler var. Büyük bir ihtimal Kasım-Aralık olacak.
Hatta Kpss Gibi Sistemli bir şekilde Kasım -Aralık gibi yapılması da Gündem de. -
@suigeneris Çok teşekkürler
-
@suigeneris hocam ne gibi dersler eklenebilir?
-
3 katı aday değil de belli puanı alanların mülakata kalması olabilir mi? @Suigeneris
-
Mulakatlar ne zaman olacak bilginiz var mi arkadaslar
-
Daha önce bir taslak hazırlamış olduğundan bahsetmiş Murat hoca ve ilave ders olarak hukuk sosyoloji, hukuk felsefesi ve iş hukuku vardı demiş. Bu derslerin bizimle bir ilgisi yok buna rağmen sorumlu olabilir miyiz? Gerçekten kazanmak gittikçe zorlaşıcak gibi görünüyor bari kontejan fazla olsa
-
@suigeneris1876 İdarî Hakimlik ile Adli Hakimlik Dersleri yine farklı olacaktır. İdarî hakimlikte mevzu İdarî olduğu için vergiden 14 soru geliyor. Ticaret ve icra ile işimiz yok.
Bu Tarz İdarî - Adli ayrımını unutmazlar. Gk-Gy 'De kısıntıya gidip Alana ders ekleme olacak büyük ihtimal.
@ecem Zaten sınavda belirli bir puanın üstüne çıkanlar tercih hakkını kullanacak. Hakim yardımcısı gibi. -
@ecem aslinda çok da alakasiz dersler değil gibi sanki . Üniversitede iş hukuku almıştım ben ama secmeliydi haliyle genel için yorum yapilamiyor. Ama düşününce iktisat gibi bir dersin yerine böyle bir dersi düşününce iş hukuku mantıklı geliyor gerçekten bilinilmesi gereken bir hukuk dersi bu derslerin birikimine sahip olmak faydalı olacaktir hakimliğe aktif olarak başlanildiginda.
-
@suigeneris o zaman beklemedeyiz hocam tesekkurler..
-
@suigeneris1876 10 Gün içinde Artık Reform Açıklanıyor.
-
@suigeneris1876 Rica ederim. İyi geceler.