2019 Hakim Yardımcılığı
-
@suigeneris biz hakim yardımcılığı suresini hep 3 yil olarak dusunmeye baslamistik sanirim o sureyi 2 yil olarak dusunuyolar.Bakalim ilerleyen zamanlarda netlesecek ..
-
@olursaolur Evet evet Harika yerden Yakaladın.
-
Küçük bir sual soracağım. Bu hakim yardımcılığı sistemi aralık 2018 de yapılan sınavda kazanan adayları kapsar mı? Yani ilan yardımcılık olarak açılmadı.
-
@kiziroğluhey hersey olabilir mülakat tarihlerini de zaten yargi reformu paketini aciklamak icin bekletiyolar
-
@olursaolur ama ilan bu şekilde açılmadı ki mantıken bu böyle yapılamaz haksızlık olur bizden sonraki sınav için gelir diye düşünüyorum siz ne dersiniz? Veya aksi duyumu olan varmı?
-
@kiziroğluhey Hakim yardimciligi hakkinda henuz net bir bilgi cikmadi beklemedeyiz fakat bu staj suresinin 2 yil olmasi durumu sizi de kapsayabilir acikcasi ben de oyle olacagini düşünüyorum
-
@kiziroğluhey Sınav usulü aynı olcak sınav sistemi değişmiyor ki. Kendi İç yapılarını düzeltiyorlar. O yüzden yeni sisteme dahil olabilirler.
-
@olursaolur staj süresi ve yardımcılık kurumu bu sınavı kazananları kapsamamalıdır mantıken olması gereken bu ilan kapsamı bu sınavı kazananları kapsamamasıdır bundan sonra sınava girecekler konusunu bilmiyorum
-
@kiziroğluhey hakkimizda en hayirlisi olsun beklemeye devam edecegiz bir süre daha
-
@suigeneris sınav usulü olarak demedim sanırım yanlış anladınız. Söylemek istediğim şu 2018 aralık sınavına girip kazanan kişiler hakim yardımcılığı değişikliği olursa şayet buna tabi olmamasıdır sınav “hakimlik” olarak açılmış ona göre yazılı sınav yapılmıştır. Hakim yardımcılığı olacaksa şayet bundan sonraki alımlar için geçerli olmalıdır yanlışım var ise düzeltin
-
Bir sınav daha yakın Mıdır sizce arkadaşlar bu sene mezun oldum 2018 idari yargı 486. Oldum diğer sınavı kaçırmak istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun dostlar
-
@kiziroğluhey Doğru düşünüyorsun. Bakanlık yeni bir kararla Son sınavla alınanları yargı reformu Adı altında sisteme dahil edebilir. Bekletilme sebepleri bu yüzden bence.
-
@kemankeşş Bir sınav daha 2017 yılı hariç her yıl olmuş. Aralık ayı daha güçlü duruyor sınav için. Süreç yavaş işlediği için Haziran da elveda diyor sınav için.
-
Kanun teklifini inceledim fakat teklifte hakim yardimciligi ile ilgili ifade goremedim. Teklifte hakim adayligi statusu devam ediyor staj suresi avukatliktan hakimlige gecenler icin 1 yil digerleri icin 2 yil olarak belirlenmis, adaylik sonunda yazılı ve sozlu sinav yapilir ibaresi eklenmis ek olaraktan...acaba ertelendimi simdilik yoksa baska bir hukuki islemlemi cikarilacak ya da farkli bir kanun teklifimi verilecek?
-
@toroskaplan zaten staj 17 aydı 24aya çıkarmışlar, adaylık sonunda hem yazılı hem de sözlü sınav zaten yapılıyor şu anda. ben çok değişiklik göremedim. 70 barajı da avukatlıktan geçecenleri etkiler artık adlide 70 altı kolay kolay mülakata giremez alımlar böyleyken, idari de zaten 80 altına hiç düşmedi.
-
Evet Açıklama Geldi Arkadaşlar. Hayırlı Olsun.
Hukuk mezunlarına giriş sınavını getirmek üzereyiz'
13 Şubat 2019, 08:27
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Mesleğimizin en acil ihtiyacı olan giriş sınavlarını hep birlikte getirmek üzereyiz. Mesleğin en acil ihtiyacı olan giriş sınav sistemini Adalet Bakanlığı, YÖK ve Anayasa Mahkemesi ile hep birlikte getirmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
-
@idarhakim aynen bende bugün inceledim baraj zaten yüksek... bu sınavda idari yine 80 üstü idi mezun adli 74 bandında seyretti.. yardımcılığa değinmemiş stajın süresi ve sonundaki sınavdan bahsedilmiş ki önceden de vardı zaten.. mantıklı olan yardımcılık yerine stajın uzun olmasıdır. Bu işin yardımcılığı saçma olur..eğitim süresi dolu olur bu duruma gerek kalmaz
-
@suigeneris yani anladığımız bundan sonra mezun olanlar için yapılacak.. doğrumudur başka detay varmı?
-
@kiziroğluhey Yenilikler Yargı Reformu İle Gelecek 2 hafta içinde.
ekstra açıklamalar ile Ayrı Ayrı Geliyor. Bugün Bir açıklama daha geldi paylaştım Burda. Yardımcılık da geliyor Yargı reformu içinde açıklanacak. -
@kiziroğluhey Evet evet doğru. Bizi etkilemiyor.