İktisat Nasıl Çalışılır
-
Çalışılır belki yanlış bir ifade oldu. Elimde kitap var, hoca güzel anlatıyor. Kitaba, derse baktığımda anlıyorum bunu diyorum. Ama soru çözmeye geldi mi olmuyor. Sanki çok çok yabancı bir derse, konuya bakıyormuşum gibi geliyor. Bunun için ne yapabilirim?
-
@ercu soru cozmeye devam edin.
-
@ercu İlk etapta soru çözerken konu anlatım kitabın açık olsun.Baktın ki sorular akıyor konu anlatımından destek almadan çöz.Ama arada iktisatı tekrar et.
-
@berkanb8 önerebileceğiniz soru bankası var mı
-
@sim ben yargı nin kitabını almıştım cok zayıf olduğum dönemde . Sınav formatında bir zorlukta mı değil ama öğretici oldu benim için.
-
@sim Soru bankası alacağım zaman bana ceteris paribus önermişlerdi ama begenmedim.Pegem economicus almıştım soruların seviyesi güzel.Bu arada soru çözerken işareti kitaba yapmayın ki tekrar tekrar çözebilin.
-
@berkanb8 ceterisi neden beğenmediniz mi bende yeni aldım üzüldüm şimdi
-
@sim Son olarak iktisatı sorulardan ezberlemeye çalışanlar var.Soru bankası konuyu pekiştirmek içindir.Konu anlatımı gibi çalışılmaz.
-
@ücüncütekil Sorular kendini tekrar ediyo gibi geldi bana ama tabi ki iş görür.Hayırlı olsun.Ayrıca şunu söyleyim:İktisatta konuların mantıgını anlarsanız sıkıntı yaşamazsınız.Ayrıca şu da yanlış bence.İşte şu soru bankasını aldı kazandı,bunu almadı kazanamaz diye bişey yok.Mühim olan zincirleme olarak yorum yapabilmek.Adam ertesi sene farklı bi noktadan sorar mantıgını bilmezsen yapamazsın.Olay bu.
-
@berkanb8 çok haklısınız mühim olan mantığını kapmak dediğiniz gibi kitap olayında da herkese göre iyi-kötü farklıdır sağ olun teşekkürler
-
@ücüncütekil Ne demek rica ederim.Kafanıza bişey takılırsa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
-
@berkanb8 Allah razı olsun.
-
@ercu Konuları bitirin öncelikle ardından çözümlü sorularla başlayın. Soruyu çözemediğinizde çözüme ve konu anlatım kitabına bakıp anlamaya çalışın. Bu şekilde tekrar ede ede bir zaman sonra konular oturup kolaylaşacaktır. Dershane kitaplarından uzak durun tavsiyem.
@ücüncütekil Ceteris Paribus düzgün bir kitap değildir. Toplasanız 250-300 kadar özgün soru ya vardır ya yoktur kitapta. Tamamen zorlamayla ve para kazanmak için yazılmış bir kitap. Çözmeye başlarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Aynı soruyu 100 defa sormanın mantığı yok. Önemli olan özgün soru yazabilmektir.
-
@Ercu Ceteris Paribus merkez çalışmanız olmasın hocam çok fazla tekrar eden soru kalıbı var ve özgün olunmaya çalışılan sorular ise çok zorlama olmuş.Mikro da Benim Hocam Bilge Beyazı kesinlikle izleyin çok güzel anlatıyor.
-
@berkanb8 çıkmış sorular üzerinden gitsem olur mu? Bende Musa Çiçek hocadan çalışıyorum. Cidden iyi gidiyor
-
Tufan sametin iktisat soru bankası kesinlikle çözülmelidir, naçizane görüşüm
-
@sim Doğrusunu yapıyosun.Çıkmış sorular önceliğiniz olmalı zaten.